Komentowana treść: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
[#151] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kiv_Master, post #148

A teraz zauwaz kiedy wlaczylem sie do tej dyskusji, choc obserwowalem
ja praktycznie od poczatku. Zresztą nie tylko w tym wątku - inny np
o AbiWordzie, też zerknij, w którym miejscu zakomentowalem i
odpowiadając na jaki komentarz. Co do naklejki to gdyby mi na niej
zalezalo to kupilbym sobie A1, bo mnie na to stac, tylko, że nie
chciałem, wolalem morphosa i pegasosa, tak jak wczesniej wybieralem
PUP a nie WOS. Ot jestem konsekwentny.
[#152] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@fibi, post #149

Co do wycieczek. Nie są one w żaden sposób związany z tym portalem. Tu jedynie admini/moderatorzy wkraczają w wyjątkowych sytuacjach - więc każdy może zabrać głos - i na pewno nie zostanie skasowany lub zbanowany (o ile tylko nie będzie to niezgodne z ogólnie przyjętą netykietą).
W innych miejscach - no cóż.. wiemy jak jest. Jeżeli nie jesteś z nami, to na pewno jesteś przeciw. A jeżeli się nie odzywasz.. to tez jesteś przeciw. A reszta głosu nie ma.
Co do "atakowania" newsów o OS4.. Ja raczej widzę kilka osób, które za wszelką cenę bronią "honoru i cnót" wszelakich AmigaOS4. Dla zasady a nie zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. Ale takie te osoby już są. A może i dobrze.. bo od czasu do czasu się "coś dzieje"...
[#153] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kaczus, post #151

Zauważ, że "wtedy" do wyboru był pegasos I z morphosem 1.0 - czyli systemem amigowym natywnym i działającym lub amiga one z linuchem i emulatorem amigi oraz obietnicą że kiedyś będzie dostępny AmigaOS4. I to kiedyś owszem pojawiło się .. ale po wielu miesiącach...
[#154] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@MaaG^dA, post #153

No tak, ale pozniej "dokupilem" pega 2.
[#155] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@MaaG^dA, post #146

nawet strona jest .. powiedzmy chaotyczna. I też nie Amiga INC ją robiła...
[#156] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kiv_Master, post #144

plucie jadem i głośniejsze szczekanie w kierunku Amigi/AOS4

Zauważ, że to Ty, jako pierwszy w tym wątku, zacząłeś mówić o pluciu jadem i szczekaniu. Podobnie jak Amigafan, operujesz wygodnym stereotypem "mofcy", która to w każdym newsie związanym z AmigaOS pluje i szczeka. Tyle, że niewiele ten stereotyp ma z prawdą wspólnego. Ale to takie wygodne prawda? "My jesteśmy ci dobrzy, a oni są ci źli". Myślę, że stać Cię na więcej i na rozróżnianie innych kolorów, oprócz czerni i bieli. Może na przykład napisz, kto konkretnie w komentarzach pod tym newsem pluje i szczeka na AmigaOS 4? Czy może to nie Ty plujesz i szczekasz na MorphOS-a, pisząc bez żadnego oparcia w rzeczywistości, że jest rzekomo oparty na jakichś zerżniętych pomysłach? Kto pisze o jakichś "frustracjach", "tanich podróbach" i "systemie bardziej amigowym"? Ano właśnie, niejaki Kiv_Master, nie po raz pierwszy postępując dokładnie w ten sposób, jaki sam krytykuje u innych.

Proszę specjalnie nie trollować/polemizować bo nie będzie miało to sensu.

To prawda, polemizowanie z Tobą rzadko kiedy ma jakiś sens...
[#157] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #116

czemu chcesz się nazywać amigowcem skoro nienawidzisz Ainc.

Ja ci to napisze. Sam nie lubie ANIC. Amigowcem chce nazywac sie dlatego, poniewaz A1200 jest moim komputerem codziennego uzytku. Systemy ktorych uzywam na mojej Amidze, to AmigaOS3 i MorphOS (czyli amigowy klon AOS3.1. Amigowy klon dla Amigowcow, ktory wczesniaj mial byc AOSem4. No, ale historia lubi zmieniac bieg wydarzen).
Amigowcami sa wszyscy ludzie, ktorzy uzywaja AmigaOS i MorphOS. Nikt nie odmowi amigowosci ludziom uzywajacym AROSa.
Nikt nie odmowi amigowosci, takze fundamentalistom z portalu X.
Wszyscy jestemy Amigowcami.
[#158] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #116

A co ma A.Inc do amigowości ?
[#159] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Andrzej Drozd, post #157

z portalu X

z eX11eka ?
[#160] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@MaaG^dA, post #153

[b]Zauważ, że "wtedy" do wyboru był pegasos I z morphosem 1.0 - czyli systemem amigowym natywnym i działającym[b]

Ktoś wcześniej napisał że mosowcy nie ukrywają wad mosa. Proszę powiedz mi czy naprawdę nawet porównując Mosa 1.0 do 1.4.5 można było nazwać go systemem i do tego działającym?
Tak to niestety wygląda na tym portalu Mos to samo dobro a AOS 4.0 to samo zło.
[#161] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
Ale macie problemy. Jak wyjdzie nowy komp to bedzie Super , a jak nie to "niech spadaja na szczaw " tym firmom.
Kolejna sprawa, 2-3 osoby uspokaja sytuacje , a kolejne 2-3 zaognia, zas amigafan dostaje jak zwykle lanie w dupe. Tylko ze ja tym razem nie dopatrzylem sie jakos jego winy(tak czytalem posty). Dziwny to portal Amigowy. Gdzie prawdziwi Amigowcy uzywaja Pieca (PC) ktory byl jakos pare lat temu Wyklety na wszelakie sposoby. Zas Soft zwiazany z Linuksem kojarzy sie z najgorszym zlem jakie moze byc na swiecie. Dziwi mnie to , bo myslalem ze jako dwie mniejszosci w swiecie komputerowym bedziemy sie trzymac razem , przeciw sympatycznemu monopolowi, ale coz Wydawalo mi sie . Bo kazda okazja jest dobra do JAZDY na innym OSie , portalu i innych mozliwych sposobach. Mialem Amige i bylem z niej Happy, tylko jedno mnie irytowalo cena , teraz cena nie gra az tak duzej roli tylko srodowisko, ktore jedno co umie najlepiej to sie klocic.
Mialo byc fajnie i symaptycznie , a wychodzi glupota i kretynizm co niektorych osobnikow, czasami rzygac sie chce jak sie widzi taka jazde po sobie bez powodu. Moze niech Amigowcy czerwoni i niebiescy zakopia wreszcie topor wojenny i sie zmobilizuja bo w koncu nic nie zostanie z takiego kompa jakim byla Amiga (kiedys).
Jakos Linuksiarze ktorych jest pare razy wiecej potrafia dojsc do porozumienia i pomagaja sobie nawzajem. Pozdrawiam strone czerwona i niebieska - do roboty panowie:).
[#162] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@TomK, post #160

> porównując Mosa 1.0 do 1.4.5 można było nazwać go systemem i do tego działającym?

http://aminet.net/pix/wb/SkolmanMorphOS.lha

jak widac dziala nawet 0.4 :) i to nie jest fake!
[#163] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@TomK, post #160

Proszę powiedz mi czy naprawdę nawet porównując Mosa 1.0 do 1.4.5 można było nazwać go systemem i do tego działającym?

Oczywiście że można było. MorphOS 1.0 był niewątpliwie systemem działającym. Brakowało mu rzecz jasna wiele rzeczy, ale działał i można było na nim pracować.

Tak to niestety wygląda na tym portalu Mos to samo dobro a AOS 4.0 to samo zło.

Jesteś kolejnym po Amigafanie i Kiv_Masterze rzucającym wygodne, wytarte frazesy. To zabawne, że póki co, w tej dyskusji teksty w rodzaju "AOS 4.0 to samo zło", czy "plucie i szczekanie na AmigaOS" padają wyłącznie z ust zwolenników AmigaOS 4 . Kto tu oprócz Ciebie napisał, że AmigaOS 4 to samo zło?
[#164] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Grzegorz Kraszewski, post #163

"AmigaOS4 to samo zło"

Ostatnia edycja: 25.04.07 09:00:15
[#165] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@kwolf, post #161

prawdziwi Amigowcy uzywaja Pieca (PC) ktory byl jakos pare lat temu Wyklety na wszelakie sposoby. Zas Soft zwiazany z Linuksem kojarzy sie z najgorszym zlem jakie moze byc na swiecie.

A na czym przede wszystkim działa i jest używany Linux? Na PC, no i masz odpowiedź . A tak trochę poważniej. Nie chodzi wcale o to, że Linux czy programy na niego są złe. Nie jest to, co prawda, żaden cudowny system, ma szereg wad, ale również i zalet. Chodzi natomiast o robienie z AmigaOS drugiego Linuksa. Ja na przykład nie darzę Linuksa sympatią, mimo, że go używam. Jak to możliwe? Młotka do wbijania gwoździ też używam, a sympatii do niego mimo wszystko nie czuję. Natomiast MorphOS-a lubię, między innymi dlatego, że jest w miarę wolny od linuksowych naleciałości. Dlatego fakt istnienia Linuksa i oprogramowania dla niego doceniam, natomiast ładowanie dużych fragmentów tego systemu do AmigaOS i masowe portowanie (z reguły nienajciekawszych, AbiWord jest tu wyjątkiem) aplikacji mi się nie podoba i mam do tego prawo, żeby mi się nie podobało. Jeżeli potrzebuję Linuksa, to uruchamiam Linuksa, ten sam AbiWord działa mi na Pegasosie o wiele szybciej niż chodzi na A1 pod OS4. Uruchamiając natomiast system amigowy (dla purystów: amigopodobny) nie mam ochoty na kolejne spotkanie z Linuksem.

Pozdrawiam strone czerwona i niebieska - do roboty panowie

Jeżeli chodzi o mnie i robotę - polecam.
[#166] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@MaaG^dA, post #164

Niniejszym osobnik ukrywający się pod pseudonimem Maag^dA otrzymuje ŻÓŁTĄ KARTKĘ!
[#167] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@moderator, post #166

Niniejszym osobnik ukrywający się pod pseudonimem Maag^dA otrzymuje ŻÓŁTĄ KARTKĘ!

Paranoja dotarła i tutaj. Żenada.
[#168] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Fei, post #167

Paranoja dotarła i tutaj. Żenada.
No przestan! Nie rozumiesz. Tutaj zolte kartki to cos pozytywnego. To cos w rodzaju bonu. Dzieki zoltej kartce Maag bedzie mogl dokonac wirtualnych zakupow w wlasnie powstajacym sklepie amigowym. ;)
[#169] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@reactor, post #168

A za te bony kupię kiełbaskę którą przeznaczę na grilla na następnym AEM, jak to już miało miejsce onegdaj.
[#170] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@reactor, post #168

Jak rozumiem, za te wirtualne kartki można dostać w tym sklepie coś równie wirtualnego np. coś z oferty ACK ;)

Ostatnia edycja: 25.04.07 08:37:20
[#171] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@wali7, post #170

Nie masz kartek to nic nie dostaniesz! ;)
[#172] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@TomK, post #160

Dzialajacym jak najbardziej, a ze 2 dni po otrzymaniu pegasosa z MOSem 1.0 padla mi calkowicie wyslozona juz Amiga, tak wiec stał sie on wtedy jedynym komputerem w domu, uzywanym codziennie. Wtedy mial 2 duze wady, ktore byly juz poprawione, ale nierozpowszechnione, znaczy popsuty parallel.device i serial.device. Udalo mi sie jednak otrzymac po interwencjach wlasciwe - poprawione wersje tychze.
[#173] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kaczus, post #172

Dzialajacym jak najbardziej, a ze 2 dni po otrzymaniu pegasosa z MOSem 1.0 padla mi calkowicie wyslozona juz Amiga, tak wiec stał sie on wtedy jedynym komputerem w domu, uzywanym codziennie.
W mysl powiedzenia "Na bezrybiu i rak ryba" ;)
[#174] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@reactor, post #173

Tia.. .oczywiście inne systemy od wersji 4.0 były od razu w 100% natywne i całkowicie działające.
Nie bądź śmieszny.
[#175] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@MaaG^dA, post #174

Fajny avatar ... naloz jeszcze bumpmap i glow :D ...
[#176] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@reactor, post #173

A przestań, bo to nudne. Kiedy pojawił się MOS z pegiem o OS4 można było tylko pomazyć. Pozatym pierwsze wersje OS4 były kompletnie , nieużywalne, wiem bo widziałem. A gdy OS4 zaczał jakoś przypominac system, choć nadal był wtyle za mosem , to nagle okazało się że sprzęt, "lekko" odbiega od tego wysokiego standardu wykonania jak os4ofce twierdziły, wszystkie te "drobne" błędy z dma, usb, lan, ac97 itd. jakoś nie zachęcały do kupna tego sprzętu. I ty się dziwisz że ludzie wybrali sprzęt konkurencji . Tak samo też ludzie nie wierzą w bajeczki amiga NIC i ACK. Jakoś żadna z tych firm nic przez ostatnie kilka lat nie pokazała, wiec wątpie że nagle stanie się cud i pojawi się sprzęt ... chociaż może się myle :)

Pozatym nikt tu nie twierdzi że os4 to zło...no może maadzia twierdzi ;) , po prostu, większośc nie trawi pewnego typu zachowań, ot co.

Swoją drogą to os4 to zło ;) ;) (dostane karteczke ;) )
[#177] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Fei, post #140

))Ta obecna jest koszmarnym mutantem, dewiacją, idiotyzmem. Obecna Amiga, czy to firma, sprzęt, czy fanatyczni użytkownicy, przeczą tamtym wartościom i ideałom. Dlatego gardzę tym zjawiskiem i tymi ludźmi.((

aha czyli czekajac sobie spokojnie na sprzet pod os4 ktory mam zamiar sobie zakupic mam czuc sie wgardzany przez Ciebie ? bardzo latwo potrafisz oceniac ludzi ktorych nie znasz i nie widziales nigdy na oczy zarowno mnie jak i wielu innych nie uwazasz ze to lekka przesada ? chyba ze zle zrozumialem to co napisales wtedy przeprzaszam ze podjalem watek
[#178] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Hellena, post #177

aha czyli czekajac sobie spokojnie na sprzet pod os4 ktory mam zamiar sobie zakupic mam czuc sie wgardzany przez Ciebie ?

Jeśli zamierzasz dołączyć do grona fanatyków. Należy dodać, że równie gardzę fanatykami sportowymi, religijnymi, narodowymi itp. Fanatyzm to zło*, produkuje jedynie nienawiść i należy z nim walczyć.

*) Tak jak OS4
[#179] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Fei, post #178

nie wiem czy jestem fanatykiem nie zastanawialem sie nad tym i nie zamierzam tego robic , poprostu mi sie podoba 0s4 a widny mam juz dosc tym bardziej ze uzywamj jej nie tylko w domu ale i w pracy czuje poprostu przesyt, zreszta nigdy uzywanie pc nie sprawialo mi satysfakcji a wydalem na mojego pc prawie 5 tysiakow kiedys czego teraz zaluje , tyle piffa moglem za to kupic :P
[#180] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@reactor, post #173

Wiesz, zawsze moglem kupic pc-ta.... a kupilem go sobie wiele lat pozniej, gdy dostalem jedno zlecenie, do ktorego potrzebowalem pc-ta ze wzgledu na windowsy. Wiec prosze mi nie imputowac. Oczywiscie nie byl to system bez wad, zreszta i do tej pory nie jest i pewnie nigdy nie bedzie, bo nie ma czegos takiego co wad nie ma, ale mozna bylo spokojnie uzywac.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem