Komentowana treść: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
[#271] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@MaaG^dA, post #270

ja to z pewnoscia kiedys bede mogl mowic o tym Obiektywnie :D mam zamiar kupic cos na czym dziala os4 jak rowniez efike zeby poznac MosA
[#272] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@rzookol, post #262

"pegazos/mos jest dość dobry jako sprzęt dla typowego użytkownika
(www/pron/avi/gg/mp3/torrent/openoffice(pod linuxem))"

PC też. (również pod linuxem)
[#273] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kiv_Master, post #272

pod linuxem chodziło tylko o openoffice a nie reszte :)
[#274] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@rzookol, post #273

Mnie też z tym, że w tym przypadku to bez znaczenia czy win, czy lin. :D
[#275] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Poke, post #260

Rozroznia. Traktuj mnie powaznie bo ja tak traktuje Ciebie. Jezeli cos jest "hobby" to nie mozna miec pretensji o brak softu, brak sprzetu i brak jakiegokolwiek wsparcia, gdy jest to "istnieje czy liczy" to mozna sie irytowac gdy np. z nowej 5cio przyciskowej myszki beda uzywane tylko dwa bo brak sterownikow. Proba polaczenia hobby z jakimikolwiek wymaganiami jest z gory skazana na niepowodzenie.

A jak firma oficjalnie robiaca cos dla hobbystow bierze za cos pieniadze (na przyklad za koszulki - pierwszy przyklad jaki mi przyszedl do glowy) i pozniej okazuje sie ze nie ma ani pieniedzy ani koszulek, to fajnie? Nie zniechecilo by cie to (albo przynajmniej dalo powod do zastanowienia) do tej fajnej firmy robiacej cos dla hobbystow?
[#276] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@BuLa, post #275

To się wtedy nazywa kradzież. Właściciele Amiga NIC to złodzieje, nazywajmy rzeczy po imieniu.
[#277] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
Zapraszam na nowy watek :
http://www.ppa.pl/newsy/komentarze.php?p=5372&c=1&poststart=0
milego Flame:)

Ostatnia edycja: 26.04.07 21:06:13
[#278] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Fei, post #209

Perfidnym łgarzem jesteś tutaj tylko ty.
Jak już napisano (#246) próżno się doszukiwać złośliwości w wątku z którego wyrwałeś jedno zdanie i przedstawiasz w bardzo stronniczy sposób.
W swoim zaślepieniu nie rozróżniasz też osób należących do redakcji Execa od niezależnie wypowiadających się.
[#279] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Fei, post #276

A czy popełniający plagiat to też złodzieje?
[#280] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kiv_Master, post #279

A co plagiatowałeś?
[#281] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kaczus, post #280

A co plagiatowałeś?

On nic, ale ja ponoc tak. Przeciez na exec.pl rednacz wyrazil swoje zdanie dosc wyraznie - aros to nic innego jak tylko i wylacznie plagiat .
[#282] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
Kurczę, liczba komentarzy większa niż na Amigaworld.net, ale niestety piszecie Panowie same głupoty... Śpioch
[#283] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@ntx, post #282

Pamietaj , tylko Polak tak potrafi. Narzekac na wszystko itp :D.
[#284] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@szuler, post #281

a ty sie przejmujesz takim dnem umyslowym
[#285] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@AmiChris, post #284

a ty sie przejmujesz takim dnem umyslowym

A czy ja powiedzialem ze sie przejmuje? ;)
[#286] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Poke, post #248

Dzis wymaga sie od komputera chociazby ogladania xvidia z AC3

Już nie długo. W dobie odtwarzaczy DVD za kilkadziesiąt PLN z supportem do wszystkiego bawić się w odpalanie ryczącej wentylatorami krowy, ładowanie systemu operacyjnego i jakiś programów, dogrywanie kodeków, odpowiadanie po drodze na $fff zapytań systemu? Kiedy można wszystko załatwić przyciskiem "play" na pilocie...

Sam praktycznie przestałem słuchać mp3 na komputerze, odkąd pojawiły się oddtwarzacze muzyczne z supportem do tego.

w pelne jplynnosci poniewaz komputer w domu to centrum rozrywki.

Rozwiązań pod tytułem domowe centrum rozrywki jest dosyć na rynku. Amiga albo jej klony mogą być dla tych, którzy chcą czegoś innego.
[#287] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Daclaw, post #286

Odkrywcze! ...ze zironizuje. Tak sie sklada ze w domu rowniez mam odtwarzacz z obsluga xvida i divixa i niczego to nie zmienia ze komputer dzisiaj MUSI przynajmniej odtwarzac te fromaty. Do MP3 mam wiezyczke z obsluga tego formatu i znow CO to zmienia. Powiem wiecej - niktore dziejsze palmy maja takie mozliwosci.

Badz realista bo to niepowazne. Jak klient bedzie chcial miec kalkulator to kupi sobie cos z Casio z kolorowym ekranem LCD.

EDIT:
Co do "ryczacej krowy" to offowo napisze ze tak bylo jakies 2-3 lata temu. Heatpipe'y to rewolucja w chlodzeniu - mozna miec dzis za niewielkie pieniadze praktycznie nieslyszalny sprzet - np. moj komputer w nocy jest slyszalny leciutko tak z 1 metra.
Gdyby ktos chcial wiedziec wiecej o cichym chlodzeniu to chetnie odpowiem bo troche w tym temacie siedze.

Ostatnia edycja: 27.04.07 13:03:37
[#288] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Poke, post #287

Tu sie musze zgodzic z Poke. Dla mnie trzymanie zbyt wielu sprzetow jest ograniczaniem cennego miejsca, dodatkowo np monitor mam 17" i jest o wiele wiekszy o TV ktory mam 14", wiec wygodniej mi ogladac film na monitorze niz na tv. Wiekszego TV nie kupie ze wzgledu na zbyt kompaktowe mieszkanie. Proste.
[#289] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kaczus, post #288

dodatkowo np monitor mam 17" i jest o wiele wiekszy o TV ktory mam 14"

Sądzę jednak, że zwykle proporcje są odwrotne.
[#290] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Poke, post #287

komputer dzisiaj MUSI przynajmniej odtwarzac te fromaty.

Dla Ciebie musi, dla mnie nie. Wszystkie filmy i tak kupuję w oryginale i nawet nie wiem gdzie szukać divxów na necie.
[#291] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Daclaw, post #289

To byl tylko przyklad. Po prostu, jesli bedziesz wszystko zastepowal, to w sumie po co ci efika? Przerosniety kalkulator? Nie tez sobie kupisz specjalistyczny, albo jakiegos handhelda, albo smartfona. Wiec skoro wszystkie rzeczy bedziesz wykonywal na czyms innym, to efika zostani ci jako komputer do przesuwania ikon.
[#292] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Daclaw, post #290

Ja tez kupuje oryginalne, tylko, ze na efice ich nie obejrzysz...
[#293] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Daclaw, post #290

Kocham kino i nie bylbym w stanie (finansowym) miec tylko oryginalow. Na dzien dziejszy mam ponad 700 filmow i wierz mi ze sa dokladnie skatalogowane i zabezpieczone. Wiele z nich to "perly" ktorych nie mozna praktycznie dostac w Polsce.
[#294] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@amigafan, post #116

Geez! Takiego "odwrócenia kota ogonem" jeszcze nie widziałem! Amigafanie... co ty robisz na tym portalu? Ty się tu marnujesz, powinieneś się zająć polityką!!!

Amigafan na prezydenta (V RP?)
[#295] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kiv_Master, post #148

Mi tam naklejki nie brakuje... to kawałek karteczk z klejem pod spodem, nic więcej. Ważniejsze jest dla mnie to, że MorphOS zachowuje najlepsze cechy klasycznych AmigaOS, jednocześnie likwidując błędy (na ile się da) i didaje nowe pomysły. I NIE UKRYWAM, że MorphOS ma błędy (choćby zawiesza mi się system podczas gdy spróbuję przesunąć ikonkę podczas chowania się panelu)...

A co do AmigaOne i Amiga Inc... przepraszam Amiga Nic ;)
Sam swego czasu (jakiś rok temu, sam sprawdź jak nie wierzysz) zastanawiałem się czy kupić A1 czy Pega. Wybór padł na to drugie. I nie żałuję, bo na swoją A1 zapewne bym czekał do tej pory, nie licząc "jaj" w stylu "to będzie w końcu ten komputer, czy nie... i za ile".

A ludzie NIE krytykują Amigi jako takiej, ale punktują dziwne posunięcia firm mających obecnie licencję na nazwę... tak, tak, gdyby AmigaInc nie stawiała swoich "widzimisię", to Pegasos byłby ofiucjalną Amigą. Aczemu nie jest? Bo firma AmigaInc zażyczyła sobie horrendalnej sumy za licencję. Pieniądze... tylko pieniącze stanęły na drodze, aby Pegasos stał się "oficjalną nową amigą", ot co... pozostawię to bez komentarza.
[#296] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
Ja Was wszystkich skomentowałbym słowami samego Szarego Wilka:

amiga to amiga ;)

PS. Było kiedyś więcej komentów?

[#297] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@El Amigos, post #296

A w statystyki nie łaska kliknąć? :P
[#298] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Solo Kazuki, post #295

Używasz do tego środkowego klawisza myszy? Mi się nie zacina ale przesuwam ikonki w inny sposób (nie mam środkowego przycisku myszy ;) )i nie można zaznaczyć nim ikonki podczas zwijania panelu. Ktoś inny musi sprawdzić.

Ostatnia edycja: 27.04.07 17:23:36
[#299] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera

@Kaczus, post #280

"A co plagiatowałeś?"- Nie, miałem na myśli MOSTeam.

PS. AROSa nie brałem pod uwagę bo to przynajmniej narazie tylko margines i ciekawostka przyrodnicza.
[#300] Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
300!!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem