[#295]
Re: Amiga Inc. i ACK zawarły porozumienie w sprawie nowego komputera
@Kiv_Master,
post #148
Mi tam naklejki nie brakuje... to kawałek karteczk z klejem pod spodem, nic więcej. Ważniejsze jest dla mnie to, że MorphOS zachowuje najlepsze cechy klasycznych AmigaOS, jednocześnie likwidując błędy (na ile się da) i didaje nowe pomysły. I NIE UKRYWAM, że MorphOS ma błędy (choćby zawiesza mi się system podczas gdy spróbuję przesunąć ikonkę podczas chowania się panelu)...
A co do AmigaOne i Amiga Inc... przepraszam Amiga Nic ;)
Sam swego czasu (jakiś rok temu, sam sprawdź jak nie wierzysz) zastanawiałem się czy kupić A1 czy Pega. Wybór padł na to drugie. I nie żałuję, bo na swoją A1 zapewne bym czekał do tej pory, nie licząc "jaj" w stylu "to będzie w końcu ten komputer, czy nie... i za ile".
A ludzie NIE krytykują Amigi jako takiej, ale punktują dziwne posunięcia firm mających obecnie licencję na nazwę... tak, tak, gdyby AmigaInc nie stawiała swoich "widzimisię", to Pegasos byłby ofiucjalną Amigą. Aczemu nie jest? Bo firma AmigaInc zażyczyła sobie horrendalnej sumy za licencję. Pieniądze... tylko pieniącze stanęły na drodze, aby Pegasos stał się "oficjalną nową amigą", ot co... pozostawię to bez komentarza.