@wali7, post #90
@Mufa, post #91
@Mufa, post #82
Sugeruję podejście bardziej kompleksowe, np. zaimportowanie dokumentu z popularnego pakietu office, jakaś jego modyfikacja do ambitnego projektu (przeformatowanie tabel, dodanie grafik i korekty pisowni) a dopiero na końcu wydruk. Użyj Scriby, preferowanego przez Ciebie WotdWortha oraz powolnego i nielubianego AbiWorda. Mam jakieś dziwne wrażenie graniczące z pewnością, że średnio skomplikowane zadanie które wymagałoby wykonania rzeczy o których wspomniałem najlepiej, najsprawniej i najszybciej wykonasz w tym ostatnim programie.
@recedent, post #74
Oj, Rafał... Jeśli miałbyś faktycznie ochotę na obiektywne porównywanie to nie zrezygnowałbyś swego czasu z wypożyczenia Minimaka-pożyczaka
Poproszę o obiektywne porównanie możliwości programu ShowGirls oraz dowolnie wybranego programu tego samego typu pod OS4
@Mufa, post #98
Za bardzo nie mam danych by tutaj cos konkretnego porownywac.
@wawrzon, post #99
juz powoli nie wiem czy to jest jakies celowe publiczne robienie balwana z siebie samego.. no rece opadaja..
@jubi, post #100
@wali7, post #88
@Mufa, post #98
@Mufa, post #91
ARKUSZ KALKULACYNY
AmigaOS 4:
"Gnumeric
@kjb666, post #108
@TomK, post #109
@michal_zukowski, post #110
@Mufa, post #111
@michal_zukowski, post #112
@Mufa, post #91
AmigaOS 4:
"Gnumeric jest darmowym programem przeznaczonym do tworzenia arkuszy kalkulacyjnych.
Program pozwala na import i eksport arkuszy w wielu popularnych formatach Posiada ponad 154 funkcji niedostępnych w Microsoft Excel. Gnumeric pozwala na tworzenie diagramów, wykresów, formatowanie tekstu, stosowanie filtrów, wstawianie linii, obiektów geometrycznych, zdjęć, odnośników, przycisków i wiele innych. Dzięki systemowi wtyczek można wzbogacić program o nowe funkcje i obsługę dodatkowych formatów.
Dodatkowym atutem Gnumerica jest dostępność polskiej wersji językowej i intuicyjność pracy jeżeli użytkownik miał już kontakt z aplikacją Microsoft Excel."
@Private_Public, post #114
Najpierw parskłem śmiechem a potem
założyłem konto aż, przecież toto nie potrafi
nawet tabeli przestawnej zrobić.
@TomK, post #109
No wiesz, jednak to chodzi po AmigaOS "amigowe" X nie działają bez AmigaOsa.
@Lokaty, post #115
Przecież żaden normalny motłoch korporacyjny, czy przedsiębiorca nastawiony na zysk nie zaprzęgnie żadnej AmigaOne, czy też Sam do środowisk produkcyjnych w charakterze stacji roboczej.
@Lokaty, post #115
@Ender, post #117