Wątek zamknięty
[#241] Re: Nowa przeglądarka dla MorphOSa

@X-Type^HVR, post #240

Żeby zagrać w każdą z ~4 gier z shaderami musisz wydać okolo 2700zł (uzywany Sam460+jakis radeon). Z uwagi na to że Sam460 jest wyjątkowo wolnym komputerem to nie wiem czy gra będzie płynna.
Ostatnio na Ebayu była X1000 za ~6000zł. Myśle ze to dosc dobra maszynka dla OS4.x.
[#242] Re: Nowa przeglądarka dla MorphOSa

@michal_zukowski, post #241

dzięki za info :) chyba podziękuję... Ludzie wyliczają jakieś kwoty, a zapominają, że i tak większość trzeba wydać na sprzęt i tyle... Tak jak napisałeś - dla 4 gier? sorry... mogę wydać z 1000 zł, ale nie 2,3 czy 6 razy tyle na sprzęt do AmigaOS4... (ewentualnie Linuxa)...

Moim zdaniem to jest główna przewaga MOS nad AmigaOS4 (o innych można dyskutować - kto co lubi : po prostu MOSowanie jest tańsze niż AOSowanie (w wersji 4). Daje to większą swobodę (nie każdy ma ochotę mieć stacjonarkę - ja np. wolę sprzęt przenośny...), możliwość wyboru i tyle... aż tyle :)
[#243] Re: Nowa przeglądarka dla MorphOSa

@X-Type^HVR, post #240

Ile trzeba wydać min. na sprzęt do AmigaOS4 (najlepiej laptop)

Notebook dla AmigaOS4x? Mam dwa, i maszyny za kilkaset zł, jeden z i5 560M 2.66GHz, a drugi to i7 4600U. Co prawda działa na nich AmigaOS4x Classic w emulacji przy pomocy WinUAE, ale być może w końcu kiedyś powstanie PowerPC Notebook, płyta ma ponoć pasować do SlimBooka. Czy będzie działał na tym sprzęcie AmigaOS4x? Nie wiem...
[#244] Re: Nowa przeglądarka dla MorphOSa

@waldiamiga, post #243

Nie mówimy o emulacji... sorry.
Co do reszty: chyba szybciej spełni się moje marzenie, hehe MOS (w sumie może i AmigaOS?) na nowych MacBookach opartych na ARMach... sorry Apple Silicon
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem