Wątek zamknięty
[#541] Re: SamFlex Core

@lons, post #529

No i co z tego, że z PSS kupujesz gry z PSX?

No i to, że pisałeś o niemożności odpalania tych gier LEGALNIE

Kupujesz tylko dlatego, że SONY od niedawna dało ci taką możliwość.

Ja wiem, że w świecie Amigi 4 lata to jest "niedawno" ale nie mież każdej platformy ta miarą.

Gdyby Hyperion chciał już dziś mógłby zrobić dla was to samo co SONY i poprzez włożenie dyskietki zagralibyście sobie w Cannon Fodder. To zależy tylko i wyłącznie od nich samych.

Posiadanie praw do marki Amiga też zależy wyłącznie od nich samych i tego czy chcą wyłożyć na ten cel odpowiednią kwotę. Najwyraźniej nie chcą.
[#542] Re: SamFlex Core

@gorzyga, post #530

Gorzyga, welcome to the real world ;)
[#543] Re: SamFlex Core

@Duracel, post #540

X1000 jest produktem A-EON/Hyperion, która to dostało niemal wszystko co najważniejsze ze świata Amigi. Markę "Amiga One", "AmigaOS", a nawet "Boinga" !
Jak można twierdzić, że firma posiadająca najwięcej tego "amigowego dobra", nie produkuje Amigi ?
[#544] Re: SamFlex Core

@Duracel, post #540

Zadam tobie pytania inaczej.

1.Jeżeli Amiga X1000 produkowana była by w takiej formie jak jest na dzień dzisiejszy przez firmę Commodore to czy dalej była by według ciebie AMIGA?

2. Czy według ciebie odpalenie Super Froga na AMIGA X1000 w postaci włożenia dyskietki było by dowodem, że komputer ten jest prawdziwą AMIGA?

3. Jeżeli AMIGA X1000 była by kompatybilna z AMIGA 500, a nie z AMIGA 1200 (kości AGA) to była by AMIGA czy nie?

Odpowiedz mi konkretnie na te trzy pytanie.
[#545] Re: SamFlex Core

@odo, post #539

2. Miałem na myśli ten z CUSA, który nazywany jest "amigowym systemem".

1. Nazywają go systemem Amigi z tego co wiem, a nie systemem Amigowym i nie kłamią, bo jest systemem ich Amigi.
2. Nie nazywają go AmigaOSem, więc nie jest jakimś nieoryginalnym produktem nazwanym bez prawa do marki. Skoro nie jest nazywany AmigaOSem to trudno żeby nim był, nawet nieoryginalnym.
[#546] Re: SamFlex Core

@odo, post #539

1. Gry pisane z wytycznymi C=, będą w większości działać, wywalać się będą przede wszystkim cracktra.
2. Commodore OS Vision to jest system Amigowy, bo jest dedykowany dla tej Amigi, ale oczywiście nie jest on "AmigaOS", tak samo jak MorphOS/AROS/etc.
[#547] Re: SamFlex Core

@odo, post #543

X1000 jest produktem A-EON/Hyperion, która to dostało niemal wszystko co najważniejsze ze świata Amigi. Markę "Amiga One", "AmigaOS", a nawet "Boinga" !
Jak można twierdzić, że firma posiadająca najwięcej tego "amigowego dobra", nie produkuje Amigi ?

Wróciłeś do swojego podstawowego argumentu : Gratuluję konsekwencji! :
[#548] Re: SamFlex Core

@odo, post #543

X1000 jest produktem A-EON/Hyperion, która to dostało niemal wszystko co najważniejsze ze świata Amigi.

Niemal wszystko. Tego najważniejszego jednak nie posiadają. Cieniasy...
[#549] Re: SamFlex Core

@lons, post #544

Jak na razie nie ustosunkowałeś się do wytkniętych Ci kłamstw przeze mnie i przez kilka innych osób odnośnie kompatybilności poszczególnych modeli Playstation. Co więcej nawet Odo będący po twojej stronie sporu napisał Ci, że ta kompatybilność jest.

Piszesz, że Cię nie obchodzą okoliczności wbrew temu, że sprzęt posiada możliwość tylko ma ją zablokowaną. X1000 nie posiada żadnej w kontekście Amig, ani w formie zablokowanej ani ograniczonej. NIE MA JEJ W OGÓLE. Mam nadzieję, że teraz już zrozumiałeś.

Wciąż zadajesz pytania mimo że wytknięto Ci kłamstwa, ale ok:

1. Równie dobrze mógłbyś pisać, że Commodore produkowało by rakiety balistyczne. Nie wiadomo jak wyglądała by dzisiejsza Amiga Commodore. Nie można jednak porównywać sytuacji w której firma istnieje cały czas i powoli przyzwyczaja swoich użytkowników do nowych rzeczy, rozwiązań itd. do sytuacji w której ktoś kupuje prawa do nazwy Amiga, robi komputer zupełnie niepodobny i niekompatybilny z tymi na których marka Amiga urosła do tak znaczącego znaku towarowego i odcina sobie (ta firma) kupony z tej popularności, sprzedając sprzęt ni wypiął ni przypiął nie związany poza nazwą z tym co ta nazwa zawsze reprezentowała i z czym się kojarzyła. Mówiąc wprost gdybym przeszedł cały etap kolejnych modeli Amigi Commodore, które doprowadziły by mnie do komputera pokroju X1000 to po pierwsze nie wierzę, że ten komputer miał by takie parametry jak X1000, po drugie nie wierzę, że nazywał by się Amigą X1000 tylko np. Miguel X1000. Dokładnie opieram to na tych samych wnioskach jakie wyciągam z tego, że Amiga 1000 i Amiga 500 nie zostały nazwane Commodore C1000 i Commodore C500. Skoro nie ma kompatybilności i nie ma powiązania, to nie przypuszczam aby Commodore żyjące nieprzerwanie i produkujące komputery nazwało by w ten sposób X1000. Nie musieliby tego robić, bo marką od której można odcinać kupony nie była by Amiga, a samo Commodore. Proste i logiczne... no trzeba tylko rozumieć podstawowe zasady logiki, psychologii i uporządkowania jakim kierowało się tak Atari jak i Commodore.

2. Samego Super Froga na pewno nie. Conajmniej kilkadziesiąt procent oprogramowania. Prawdopodobnie tak. I nawet nie potrzeba by było do tego stacji dyskietek. Wystarczyła by możliwość bezproblemowego czytania ADF jako takowych dyskietek z karty CF, czy instalacji pokroju WHDL.

3. Na to pytanie już odpowiadałem. X1000 nie jest kompatybilna ani z A500, ani z A1000, ani z A1200, ani z żadną inną Amigą. Natomiast wszystkie wymienione Amigi są ze sobą z grubsza kompatybilne. X1000 ZUPEŁNIE NIE JEST KOMPATYBILNA.

Co mogę dla Ciebie jeszcze zrobić? :)

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2012 13:59:49 przez Duracel
[#550] Re: SamFlex Core

@odo, post #543

Najważniejsze w świecie Amigi wg. Ciebie były naklejki?
Najważniejsze w świecie Amigi wg. mnie były:

1 tani wydajny wyjątkowy sprzęt
2 lekki i prosty wielozadaniowy system

ad.1 Nie ma szans na taki dzisiaj
ad.2 AmigaOS4.x wypada gorzej od MorphOS2.x w kompatybilności z AmigaOS3.x oraz lekkości.

Więc jedyny argument jaki został to naklejka AmigaOne? AmigaOS? Boing?
Wow :) To wystarczy kupić markę AmigaOS dla VisionOS i pstryk?
[#551] Re: SamFlex Core

@GumBoy, post #548

Potrzebowaliby "najważniejszego" gdyby chcieli produkować np. A1200, ale produkują nowszy i lepszy sprzęt, więc na co im to "najważniejsze" ?
[#552] Re: SamFlex Core

@Duracel, post #549

X1000 jest tak samo kompatybilna z klasykiem na poziomie programowym jak wersje PS3 CECHC i CECHE z PS2
[#553] Re: SamFlex Core

@odo, post #552

Mimo wszystko nie powstała konsola PlaystationOne3 :)
[#554] Re: SamFlex Core

@odo, post #552

Ale wczesniejsze modele tej PS3 są przecież kompatybilne z PS2. Sam pisales że ta kompatybilność jest nawet w nowych tylko jest zablokowana. Pisanie, że ta kompatybilność jest na takim samym poziomie jest takim samym kłamstwem jak to, że A1200 jest tak samo kompatybilna z A500 jak X1000 z każdą z nich. Dziwi mnie, że nie wstydzicie się pisać z kolegą tak oderwanych od prawdy rzeczy.

Czy w X1000 jest zablokowana kompatybilność z którąś z Amig 500/1000/600/1200?
Czy X1000 posiada kompatybilność choćby z jedną z nich tak jak każda PS3 ma ją z pierwszą PSX?
Dlaczego raptem pomijacie teraz kompatybilnośc PS3 z PSX? Niewygodne?

Ale przecież to nie nasza strona sporu wyciągnęła te niewygodne dla Was porównania z przykładem konsoli Sony :> Sami sobie strzeliliście w stopę. Najpierw Twój kolega stwierdził, że nie są ze sobą kompatybilne, potem jak zauważył, że klepnął bzdurę to złapał się ostatnich modeli PS3 i ich ograniczonej programowo kompatybilności z PS2. Zupełnie przestała się liczyć kompatybilność z PSX i kompatybilność wcześniejszych modeli PS3 z PS2, oraz fakt, że tak naprawdę to wciąż ten sam sprzęt tyle że z ograniczoną kompatybilnością z powodu idiotycznej polityki Sony (po prostu ciągle PS2 sprzedaje się na tyle dobrze, że nie było powodu odcinać się od płynącej wbrew wszystkiemu gotówki). Jakoś nie przypominam sobie, żeby produkowano jeszcze A1200 czy A4000.

Normalnie jak dzieci, znajdziecie jakiś jeden zupełnie nieistotny niuans i wydaje się Wam, że uda się nim całą resztę przykryć i urobić do super argumentu.

Skoro PS3 jest bezapelacyjnie kompatybilna z PSX, a PSX była pierwszą Playstation, to można ją uznać za analogiczną Amigę 1000 lub Amigę 500 w świecie Amig.

Skoro zatem tworzycie tak kłamliwe analogie, to czy X1000 jest kompatybilna choćby z Amigą 1000 czy Amigą 500 tak jak wszystkie modele PS3 z PSX? Czy można na jakiejkolwiek wersji X1000 uruchomić program z Amigi 1000 lub Amigi 500 tak jak robi się to w przypadku PS3 i PSX?

Potrzebowaliby "najważniejszego" gdyby chcieli produkować np. A1200, ale produkują nowszy i lepszy sprzęt, więc na co im to "najważniejsze" ?

To niech go sobie nazwą Miguel X1000 lub Hyperion X1000, a nie Amiga X1000, bo z Amigą nie ma to nic wspólnego i nie powtarzaj swojego koronnego argumentu o prawach do nazwy, bo dostałeś masę argumentów świadczących, że tego typu tok myślenia jest nieuczciwy i wbrew logice. Określenie "Amiga" nie jest tożsamym określeniem do określenia "komputer".

Amiga to linia komputerów zgodnych ze sobą co najmniej w kilkudziesięciu procentach. X1000 tutaj nie pasuje, bo nie ma nawet 1% zgodności.

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2012 14:47:35 przez Duracel
[#555] Re: SamFlex Core

@Duracel, post #549

Ach kochana kłótnia - nie mogłem sobie darować - jak nic dobijemy 1000...
Natomiast wszystkie wymienione Amigi są ze sobą z grubsza kompatybilne. X1000 ZUPEŁNIE NIE JEST KOMPATYBILNA

Czy zatem Mac z x86 to już nie Mac, bo nie jest kompatybilny z PPC? No chyba, że twierdzisz że Macx86 jest w jakimś stopniu kompatybilny z MacPPC ?

Może czasami trzeba powiedzieć dość i aby nastąpił postęp zerwać kajdany kompatybilności? Tak postąpiło Apple i chyba to był jego jeden z najlepszych ruchów. Teraz wsadzają bebechy za 1000zł a sprzedają za 5000zł, wcześniej koszty produkcji były conajmniej 2x większe ze względu na odmienna architekturę.

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2012 16:27:56 przez posylus
[#556] Re: SamFlex Core

@odo, post #551

Zeby mogli nazwac swoj sprzet Amiga.
[#557] Re: SamFlex Core

@posylus, post #555

Może czasami trzeba powiedzieć dość i aby nastąpił postęp zerwać kajdany kompatybilności?

No to sami sobie idźcie na taką wolność. Ani to wolność piękna, ani użytkowa. Ja zostaję przy klasykach i wciąż czekam na nowego klasyka w FPGA. :)

Owszem, jak już się wypowiedziałem nie raz - lubię AOS4 i używam czasami na swojej A1200. Być może kupiłbym nawet SamFlex Core gdyby miała procesor 2 GHz. Z prockiem aktualnym, jej wartość spada miom zdaniem do 199 ojro. :)
Za taką cenę chętnie bym kupił taki komputer do zabawy i poznania większych możliwości AOS4, niż mogę je teraz poznać na A1200. Oczywiście wiem że rozsądna praca zaczyna się dopiero od około 2 GHz w zwyż, ale 199 ojro za taki komp z procem około 500 MHz, to czemu nie? :)
[#558] Re: SamFlex Core

@posylus, post #555

Do tego dodał bym jeszcze sytuację samej Amigi, która jest zupełnie inna bo:
- ani apple ani sony nie bankrutowało (apple cinko przędło ale dało radę) i nie traciło praw do marki
- poza tym gdyby commodore, escom czy hyperion posiadało wciąż pełne prawa do Amigi i produkowało
Amigę X1000 wtedy bylibyście skłonni powiedzieć że to nie Amiga? No bo chyba nie sądzicie że gdyby bankructwo nie nastąpiło to wciąż ciągneli by sprzęt w pełni zgodny z dzisiaj tak zwanymi klasykami -
mam na myśli sprzęt całkowicie i bez najmniejszych zmian/dodatków sprzętowych czy programowych?

Nie wiem po co przytaczać takie argumenty skoro Commodore zdechło tyle lat temu...

PS. A co z pomysłem na gry, może one zdefiniują lepiej co uważamy i myślimy o Amidze?

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2012 17:27:08 przez Radek_Cz
[#559] Re: SamFlex Core

@posylus, post #555

Może czasami trzeba powiedzieć dość i aby nastąpił postęp zerwać kajdany kompatybilności?

Jak najbardziej masz rację. Chociaż Apple tej kompatybilności nie zerwało - cały soft działał nadal, dzięki temu że maki nie posiadały układów specjalizowanych mieli prostsze zadanie, niż np. emulacja agi i pauli bezpośrednio pod systemem AOS/MOS/AROS.

Tylko wiesz co? Nawet jeśli któryś z (post)amigowych systemów dorobi się takiej emulacji, to nadal Sam/Peg/Efika/AmigaOne/Mac, nie będą Amigą oficjalnie, tylko w odczuciu osób ich używających :)

Co jest ważniejsze, nazwa czy look&feel ? :)
[#560] Re: SamFlex Core

@Andrzej Drozd, post #557

No to sami sobie idźcie na taką wolność. Ani to wolność piękna, ani użytkowa

Dlaczego, jeżeli zapewniono by szybką emulację środowiska m68k (na razie brakuje w ppc JIT, co w sumie trochę dyskwalifikuje). Natomiast masz 100% racji co do prędkości, dzisiaj 2GHz to powinno być minimum - tylko chyba największym problemem jest dostępność szybkich procków ppc - stąd wybór x86 / ARM wydawałby się bardziej przyszłościowy (ale to byłby konflikt interesów aktualnych producentów ppc dla Amigi, a że Hyperion żyje z nimi w symbiozie to niestety będzie tak dalej).

Jestem mimo wszystko optymistą i skoro nie stać mnie na wypas x1000, to mam nadzieję że pojawi się ten mityczny netbook z amigaos4 w cenie do 500 dolców co pozwoliłoby takim jak ja zaznać trochę OS4.
[#561] Re: SamFlex Core

@kjb666, post #559

Co jest ważniejsze, nazwa czy look&feel

Jedno i drugie

A tak poważnie, dzisiaj ważne byłaby dostępność nowej, taniej i w miare wydajnej platformy dla OS4. Osobiście cieszę się że powstała X1000 - w końcu to pierwszy nowy i wydajny sprzęt dla AmigaOS, szkoda tylko że dla wybranych. Cholera zamiast sprzedać 250 sztuk po 10k, może jakby obniżyli cenę to udałoby się sprzedać więcej i ilością wyrobić zwrot nakładów...
Argument "szrotowców" jest nie do podważenia - możliwość nabycia używanego maca g5 za 1000zł jest nie do pogardzenia.

Zatem moja odpowiedź - Nazwa i look&feel są ważne - ale najważniejszą rzeczą na dzień dzisiejszy to pojawienie się sprzętu dla mas. W końcu 100% amigowców posiada już wydajne maszyny pc/mac - co może zatem ich zmotywować do nabycia kolejnego nowego klocka? Cena... tutaj jest jedyna szansa, to że cena nie będzie z sufitu i pozwoli zacząć praktykować OS4.
[#562] Re: SamFlex Core

@posylus, post #560

Przecież zarówno Morphos jak i OS4 mają szybką emulację 68k JIT (Trance i Petunia). Więc programy 68k śmigają na obu tych systemach szybko. Problemem jest soft wymagający hardware klasyka, tu może pomóc E-UAE, a ten póki co nie dorobił się emulatora 68k JIT. Ale jest na to bounty (i to nawet szczególne, bo do projekt rozpisany pierwotnie dla OS4 wspierają także Morphosowcy i w przypadku ukończenia, oba systemy dostaną dużo szybszą emulację klasyka).

A do czego trzeba 2 GHz? Morphos na Pegasosie, i cały soft śmigały pięknie na G4 1 GHz. Nie muszę chyba mówić jak działa na miniaku 1.5 GHz :) . OS4 nawet na Sam bywa mulasty, ale to chyba kwestia małego cache CPU, na klasyku pewnie się żółwi bardziej, ale na G4 1 GHz musi śmigać.
[#563] Re: SamFlex Core

@wali7, post #562

Do filmów fullhd ? X1000 to jedyna Amiga która ma wystarczający power
[#564] Re: SamFlex Core

@odo, post #563

Do filmów FullHD używa się telewizora LCD lub plazmowego i odtwarzacza BlueRay. Do tego wygodna sofa.
[#565] Re: SamFlex Core

@Radek_Cz, post #558

Radek, sprawa jest wbrew pozorom prosta, pisałem o tym wyżej (tylko najwyraźniej oponentom nie chciało się czytać, albo nie zrozumieli.

Gdybanie zawsze jest swego rodzaju abstrakcją, bo łatwo się skusić na naciąganie teorii (patrz - "Commodore stworzyło by X1000" - z taką nazwą i z takimi parametrami :D AKURAT :D)

Ale jeżeli musicie, to wypadało by to robić na jakichś sensownych przesłankach, regule, która miała miejsce w przypadku Commodore i innych, a najlepiej konkretnie w przypadku Commodore, bo przecież teoretyzujemy o Commodore...

Mało prawdopodobne aby Commodore zrobiło X1000 : ale gdyby Commodore nie zdechło i zrobiło przez te wszystkie lata jakieś kolejne komputery, to pewnie część z nich nazywało by się Amigą i było by kompatybilne z poprzednikami (w co najmniej takim stopniu jak poszczególne Amigi), a komputer nowej linii nie nazywał by się Commodore Amiga X1000, tylko Commodore cośtamMiguel X1000 :)

Można to wywnioskować na podstawie kilku konkretnych przesłanek.

Po pierwsze jak pisałem Amiga 1000 i Amiga 500 oraz reszta tej linii komputerów nie została nazwana zgodnie z poprzednią serią czyli C64 i C1000 C500 C1200, tylko zupełnie inaczej, czyli Commodore Amiga 1000, Commodore Amiga 500 itd.

Po drugie Commodore robiło komputery niekompatybilne z Amigą i były to Pecety. Nie nazywały się "Commodore Amiga PC 386" tylko "Commodore PC". Dlaczego zatem mieliby potencjalnie w przyszłości odejść od tej reguły i nazwać niekompatybilny z linią Amigi komputer "X1000 nazwą Commodore Amiga X1000"? Dodali by kolejny człon a markę "Commodore" mieli by już tak ugruntowaną, że nie musieli by jechać na legendzie Amigi komputerem niekompatybilnym. Stworzyli by nowy, niekompatybilny komputer z nową nazwą (np. przykładowe "Miguel").

Ktokolwiek chce z tym polemizować, to jest pewne, że nic do tej pory i nic odtąd go już nie przekona.

Po przykładach PS3 i poślizgnięciu się na nim, oponenci wzięli się teraz za MAC'a. Z całym szacunkiem, ale ile można? Skoro nic was nie jest w stanie przekonać po tylu niezbitych argumentach, to odpuśćcie i zostańmy przy podsumowaniu Recedenta.

Co jest ważniejsze, nazwa czy look&feel

Wszystko, zgodnie z odpowiednim priorytetem:

1. Kompatybilność z legendą i potężną bazą gier (w przeciwnym wypadku zaczynamy od zera i nie ma prawa odwoływać się do skojarzeń z poprzednią linią i jej oprogramowaniem.

2. Look&Feel.

3. Nazwa.

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2012 18:19:44 przez Duracel
[#566] Re: SamFlex Core

@wali7, post #562

A do czego trzeba 2 GHz?

Do czego? Skoro projektuje się nowy sprzęt, to nie można patrzeć że dzisiaj jest git - po co za jakiś czas robić tą samą robotę. Myślę, że 2GHz + sprzętowe 3D pozwoliłoby zaistnieć grom na amidze, a gry jak wiemy najlepiej sprzyjają rozwojowi platformy - tak mi się wydaje patrząc na rozwój PC.

Nawet dzisiaj teoretycznie sytuacja jest lepsza niż kiedyś - otóż dzisiaj jesteśmy świadkami rewolucji gier przez przeglądarki - zatem to co potrzeba Amidze to:
1. power
2. sterowniki 3d dla wybranej najnowszej karty graficznej
3. nowoczesna przeglądarka
4. rozsądna cena - nie mówię niska, bo to przy małym nakładzie niemożliwe, ale rozsądna (dla mnie rozsądna cena to ok 3k za cały komputer, lub 1.5k za płytę)

O ile 1,2 i 3 prawie mamy i tyle do 4 daleko...

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2012 18:21:07 przez posylus
[#567] Re: SamFlex Core

@posylus, post #566

Ale jakie gry przeglądarkowe masz na myśli? Chyba większość powstaje we flashu, czyli trzeba dobrej wtyczki flash do przeglądarki (choćby OWB). Nie zanosi się, aby taka wtyczka miała powstać.
Z tego co wiem, to nie masz OS4 (MOSa też nie). Ale możesz mi wierzyć - systemy te są lekkie (o ile nie obciąży się ich jakimiś niezoptymalizowanymi przeszczepami z Linuxa).
[#568] Re: SamFlex Core

@posylus, post #561

Argument "szrotowców" jest nie do podważenia - możliwość nabycia używanego maca g5 za 1000zł jest nie do pogardzenia.

Ja mam eMaca G4 1,25 GHz ; 1GB RAM ; 80GB HD - zapłaciłem za niego 200zł
Na nim zainstalowałem tylko MorphOS, OSX na PPC jest już za stary a LinuxPPC ma braki.

Mankamentem dla mnie jest wbudowany CRT, ale przymierzam się do przełożenia bebechów i podpięcia LCD :)

Pomyśl sobie że na minimaca za 400zł mógłby wyjść AOS4.x, tania, mocna i zgrabna platforma, tylko że wtedy ktoś nie zarabiałby na sprzęcie... no i użytkownicy AOS4.x teraz płacą, a że ich to boli, to nazywają zakupione komputery Amigami i bronią naklejki :)
[#569] Re: SamFlex Core

@wali7, post #567

AngryBirds pod OWB fajnie śmigało :)
[#570] Re: SamFlex Core

@wali7, post #567

Flash moim zdaniem jest w odwrocie. HTML5 pokazuje pazurki. A skoro HTML5 jest otwarty, to nie ma przeciwwskazań do obsługi na Amidze, poza tym sytuacja zmienia się tak szybko, że ciężko wyrokować.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem