Wątek zamknięty
[#661] Re: SamFlex Core

@odo, post #659

...i tak bez końca, w koło Macieju OK
[#662] Re: SamFlex Core

@Duracel, post #661

Wskaż różnice które łączą i dzielą Amiga Inc od Hyperion w kwestii wsparcia Amigi.

Bill McEwan od dłuższego czasu skupił się na polowaniu na kupca na całość lub jakiego inwestora, do tego wyprzedaje licencję na prawo i lewo (choć jak na razie tylko jeden chętny się znalazł CUSA) i sprzedaje pakiet amigowych klasycznych gier na komórki. To jest jego cały udział w wsparciu Amigi

Hyperion rozwija amigowy system, pracuje nad nowoczesną przeglądarka, a nawet w jakimś stopniu wspiera klasyka z PPC. A-Eon zaprojektował od podstaw płytę główną Amigi One X1000 i sprzedaje w pełni funkcjonalny komputer z boingiem !

Hmm... która firma jest bardziej amigowa ?

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 10:40:48 przez odo
[#663] Re: SamFlex Core

@odo, post #653

Amiga One jest Amigą One i niczym więcej.

Pozdrawiam
[#664] Re: SamFlex Core

@RadoslawF, post #663

nie zmęczyło Cię to ciągłe pozdrawianie ? Pozdrawiasz wszystkich Polaków ?
[#665] Re: SamFlex Core

@odo, post #653

Amiga One jest Amigą

Nie ma takiego komputera jak Amiga One.
[#666] Re: SamFlex Core

@odo, post #664

Kwestia kultury. Jak rozumiem argumenty się skończyły to chcesz przenieść dyskusje na łatwiejszy dla siebie poziom. Nic z tego. Kilka cytatów:

"Mając prawa do systemu amigowego, tworząc najszybszy sprzęt pod ten system według ciebie żeruje?

Zdefiniuj system amigowy? Bo ja przez system Amigowy rozumiem system który na Amidze chodzi.

To ten do którego wyłączne prawa posiada Hyperion"

Czyli system Amigowy to tylko ten do którego prawa posiada Hyperion, bardzo wygodne założenie, ale system Amigowy to taki który można natywnie uruchomić na Amigach a nie na AmigachOneX1000. Na Amigach natywnie to ostatnio CommodoreOS instalowali. No ale to nie pasuje do waszej wizji świata jeśli dobrze pamiętam.

Pozdrawiam
[#667] Re: SamFlex Core

@odo, post #659

Wspaniała definicja. Bardzo wygodna.

Jaka jest definicja systemu pecetowego zatem?
[#668] Re: SamFlex Core

@GumBoy, post #667

Pytanie do MOS-owców - czy mui4 w MOS jest tworzone przez tą samą osobę co 2.8 dla klasyka? Pytam się bo rok temu zarejestrowałem i do dzisiaj nie otrzymałem indywidualnego klucza, skoro nie odpowiada na adres ze starej rejestracji - może ściągnąłbym gościa przez adres MOS-a?
[#669] Re: SamFlex Core

@RadoslawF, post #666

ale system Amigowy to taki który można natywnie uruchomić na Amigach

Do AmigaOS 3.1 również mają prawa, a ten można uruchomić nawet na Amidze 500 z odpowiednim kickiem
[#670] Re: SamFlex Core

@posylus, post #668

Ale to akurat norma - ponoć autor czeka na naprawę swojej Amigi, żeby klucze wygenerować. I tak już kilka lat ;)
[#671] Re: SamFlex Core

@posylus, post #668

Zadajesz to pytanie odpowiadając na mojego posta o zupełnie innym temacie?
[#672] Re: SamFlex Core

@Jenot, post #670

To jest bullshitting i lecenie sobie w kulki konkretnie.
[#673] Re: SamFlex Core

@posylus, post #668

Ja dostałem klucz "używany" czyli już kiedyś generowany dla kogoś innego ;-0
[#674] Re: SamFlex Core

@GumBoy, post #671

Nie bullshit, tylko z głupia franc sobie przypomniałem o MUI, ale ok fakt nieładnie - już odpowiadam
Jaka jest definicja systemu pecetowego zatem?

Tak jak z Amigą - system natywanie pracujący na PC. Tyle, że w stosunku do Amigi nie ma problemów z wyłącznością praw do systemu (AmigaOS jest jeden i zastrzeżony, na PC nie ma czegoś takiego jak PCOS, więc nie ma problemu z tym czy system jest "rdzennie" PC, czy nie).
[#675] Re: SamFlex Core

@Hellena, post #673

Ja dostałem klucz "używany" czyli już kiedyś generowany dla kogoś innego

Czyli jak ja, a czy próbowałeś molestować gościa poprzez adres z MOSTeamu?
[#676] Re: SamFlex Core

@posylus, post #675

Nie próbowałem, ale zapewne dostaniesz info, że Amiga 3000 w naprawie
[#677] Re: SamFlex Core

@posylus, post #674

Nie bullshit, tylko z głupia franc sobie przypomniałem o MUI

Jako bulshitting określiłem zachowanie autora MUI.

Tak jak z Amigą - system natywanie pracujący na PC.

Nie Ciebie pytałem. Ale w myśl Twojej definicji, natywnie chodzący na Amidze Linux jest systemem Amigowym. A ponieważ dzisiaj na Amidze można sobie postawić Windowsa, po dokupieniu licencji...
[#678] Re: SamFlex Core

@Hellena, post #669

"Do AmigaOS 3.1 również mają prawa, a ten można uruchomić nawet na Amidze 500 z odpowiednim kickiem"

Tyle że nikt nie twierdzi że tam A500 z odpowiednim kickiem tonie Amiga, no chyba że coś przeoczyłem.

Pozdrawiam
[#679] Re: SamFlex Core

@GumBoy, post #677

Jako bulshitting określiłem zachowanie autora MUI.
Nikt nie ma obowiązku dozgonnej obsługi projektu, zwłaszcza obsługi na sprzęt sprzed 20 lat. Mircosoft też już nie wspiera Windows 98.

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 12:15:35 przez krashan_
[#680] Re: SamFlex Core

@krashan_, post #679

Nie twierdzę, że ma obowiązek. Ale jesli przyjmuje wpłatę za klucz, to chyba jest do czegos zobowiązany. Na przykład do przysłania tego za co pieniądze przyjął.
[#681] Re: SamFlex Core

@RadoslawF, post #666

Nie odpalisz Amiga Os 4.1 na klasyku? Masz już odpowiedź. System Amigowy to system, który od samego początku nazywał się Amiga Os i nazywa się do dzisiaj. Nie myl fanowskich pseudo systemów odpalanych na starych makach. Zaraz usiądę z kilkoma koleżkami i stworzę sobie system a'la amigowy w postaci fanowskiego wybryku. Potem będę chwalił się wszystkim, że mój system jest amigowy. Gówno prawda jest to system pseudo amigowy bo imituje ten oryginalny czyli Amiga oS.

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 12:21:15 przez lons

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 12:21:31 przez lons

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 12:21:58 przez lons
[#682] Re: SamFlex Core

@Duracel, post #656

Każdy człowiek ma prawo do pomyłki. Taką popełniłem z kompatybilnością wsteczną z PSX. Nie zmienia to faktu, że zgodnie z twoją chorą teorią PS3 nie jest pełnoprawną Playstation, gdyż nie jest na dzień dzisiejszy kompatybilna wstecznie z PS2. Oznacza to, że nowe PS3 Slim są w połowie Playstation. Chore
[#683] Re: SamFlex Core

@lons, post #681

Na klasyku to ja nawet linuxa odpalałem a sąsiad Morphosa bo ma PPC, to tez są Amigowe systemy ?

Pozdrawiam
[#684] Re: SamFlex Core

@RadoslawF, post #683

Przeczytaj ze zrozumieniem co wyżej napisałem. To, że sobie coś odpalisz na danym sprzęcie nie znaczy, że jest to amigowe. W przypadku Linuxa to sprawa jest oczywista, natomiast w przypadku Morphosa troszkę bardziej skomplikowana. To fanowski system pseudo amigowy, który imituje oryginalne źródło prawdziwego systemu amigowego, czyli Amiga os. To czy jest lepszy czy gorszy to już kwestia opinii.

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 12:35:52 przez lons

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 12:36:21 przez lons
[#685] Re: SamFlex Core

@lons, post #681

Zaraz usiądę z kilkoma koleżkami i stworzę sobie system a'la amigowy w postaci fanowskiego wybryku.

Śmiało.
Czy to tylko przechwałki?
[#686] Re: SamFlex Core

@GumBoy, post #685

Czy to ważne co? Zamysł ten sam co u tych co tego dokonali.
[#687] Re: SamFlex Core

@lons, post #686

Ważne. Straszysz czymś, czego nie potrafisz zrobić. Śmieszne.
[#688] Re: SamFlex Core

@GumBoy, post #677

Tak ale również z moją definicją
AmigaOS jest jeden i zastrzeżony
i żaden inny system nie może być oryginalnym systemem dla Amigi, bo to jest zastrzeżone prawnie dla AmigaOS - tak działa przeniesienie praw AmigaOS na Hyperion. Możesz tworzyć alternatywny system, ale nie będzie on AmigaOS i tyle. A że Amiga OS to skrót od Amiga Operating System, to jasno widać kto ma prawo do systemu operacyjnego amigi - niuans słowny, ale prawo jest twarde. To Hyperion nabywając prawa do AmigaOS nabył prawo do okreslenia swojego produktu jako Amiga Operating System w skrócie Amiga OS. Z tego powodu nikt nie używa określenia, że AROS, MORPHOS itp to System Operacyjny Amigi, a ewentualnie tak jak na stronie morphos-team.net okreslono "desktop operating system"
Takie są fakty i jeżeli komuś się ciężko z tym pogodzić to niech już dalej rzuca we mnie określeniami pokroju skinfakter. Jeżeli będzie się lepiej czuł to jego sprawa.
[#689] Re: SamFlex Core

@GumBoy, post #687

A gdzie ty strach w mojej wypowiedzi miałeś przyjemność dostrzec? Śmieszne.
[#690] Re: SamFlex Core

@GumBoy, post #687

Ty za to ględzisz ile się da
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem