@wali7, post #595
Wiele aplikacji dla OS4 wymaga AmiCygnixa i pracuje bezpośrednio w obcym dla AmigaOS środowisku X11
@Dopuser, post #596
@posylus, post #603
@Dopuser, post #606
żadne linuxowe knoty wtedy nie ruszą chyba
@posylus, post #607
@posylus, post #602
@Dopuser, post #608
@Dopuser, post #608
taki wygląd to miał OS 3.9 zanim OS4 się narodziłtylko potwierdza tezę, że OS4 kontynuuje schedę poprzednich AmigaOS-ów i to chyba dobrze? W końcu wygląd to część często podnoszonego look&feel.
@wali7, post #609
To kup sobie lepiej jakąś maszynę z OS4 i przekonaj się jak wspaniale chodzi Gimp pod Cygnixem
A gdybym bardzo chciał używać Gimpa, to najnowszą stabilną wersję 2.8.2 mam na moim lapku z Linuxem. I chodzi 30x szybciej niż archaiczna wersja 2.4.7 pod Amicygnixa na OS4
@posylus, post #611
@posylus, post #611
@posylus, post #612
@wali7, post #613
To już lepiej mieć jeden program, za to dopracowany
@posylus, post #612
@posylus, post #616
@posylus, post #602
Jakoś nikt nie narzeka na projekt Wine udostępniający implementację bibliotek windowsa pod linuxa, co pozwala korzystać z oprogramowania dostępnego tylko pod windę.
Dlatego poprzednio mówiłem o potrzebie poweru w desktopowych amigach z os4 (netbook wystarczy jak poruszy timberwolfa) aby takie twory działały sprawniej. Niemniej jednak lepiej, że jest i działa jak działa niż gdy nie masz takiej opcji,co ?
dla mnie może być i 600MHz, byleby poprawnie i lekko chodził os4 + timberwolf.
@posylus, post #603
@posylus, post #616
@wali7, post #615
Nie chcę GIMPA pod MOSemTy nie, ale tyle propozycji bounty chyba oznacza, że środowisko myśli inaczej?
Do Linuksowych programów nie potrzebuję mieć OS4
@Olo, post #620
@Tomahawk, post #619
Na netbooku o procku 600MHz masz moja gwarancję, że Timbrwolf nie będzie sensownie chodził.
Byś się zdziwił. Implementowanie słabo udokumentowanego API na systemie, który od początku był zupełnie inaczej projektowany jest takie sobie. Jest naprawdę wiele osób(np. ja) uważających, że WINE robi więcej złego niż dobrego dla Linuksa/BSD.
Mhm... nie pisałeś przypadkiem, że chcesz mieć Amigę? To po co piszesz o pecetowym sofcie????
@posylus, post #623
Rozumiem, że totalnie negujesz takie projekty projekt WINE i uważasz jego użytkowników za ... dziwnych ludzi? Że jeżeli pod linucha nie będzie MSOffica to do tego czasu powinno się używać windę? A przecież jak przypomniałem początki wine były także bolesne...
Tylko, że te 600MHz to pogłoski, może dlatego że na razie niezbyt coś chodzi nie ma produktu na rynku. Może okazało się że i 800MHz to za mało i szukają jakiegoś chińczyka który sprzeda coś szybszego. Jak najbardziej możesz mieć rację.
@Tomahawk, post #626
OO.org wystarczy jakiemuś 98% użytkowników
No chyba, że mi udowodnisz, że większość ludzi potrzebuje np. zaawansowanego Solvera z Excela..
@posylus, post #623
@posylus, post #627
Dzisiaj masz rację, ale jeszcze parę latek temu?
@posylus, post #578