@Duracel, post #565
Po pierwsze jak pisałem Amiga 1000 i Amiga 500 oraz reszta tej linii komputerów nie została nazwana zgodnie z poprzednią serią czyli C64 i C1000 C500 C1200, tylko zupełnie inaczej, czyli Commodore Amiga 1000, Commodore Amiga 500 itd.
@posylus, post #566
Myślę, że 2GHz + sprzętowe 3D pozwoliłoby zaistnieć grom na amidze
@gx, post #573
@posylus, post #574
Z chęcią zabierałbym takie maleństwo ze sobą w polePowerBooka w pole można zabrać. Tak, wiem, nieoryginalny system
@wali7, post #562
@posylus, post #574
@krashan_, post #575
@odo, post #577
@Duracel, post #554
@posylus, post #578
@recedent, post #582
założę się z Tobą o sześciopak browara, że obsługa iBooka G4 w MorphOSie pojawi się wcześniej niż ten sprzęt.
@posylus, post #578
co pozwoliłoby takim jak ja zaznać trochę OS4.
Moje zdanie o MOS-ie znaszusmiech... Po prostu nie potrzebuję kolejnego linuxa, sorry
o ile os4 na obrazkach wygląda jak amiga o tyle MOS dla mnie nie za bardzo. Kompromitujesz się okrutnie skrinfajterze.
@recedent, post #582
@odo, post #580
Żeby tylko było to coś na czasie, a nie jakiś badziew z 600Mhz na pokładzie
@lons, post #581
@posylus, post #587
@fazior, post #585
Kompromitujesz się okrutnie skrinfajterze
@posylus, post #584
@odo, post #589
@wali7, post #591
konkurencja jest dobra, tylko szkoda że mamy 2 konkurencyjne obozy zamiast jednego, ale to już się nie zmieni, a szkoda.
eżeli już, to było dokładnie na odwrót - zbliżająca się premiera Morphosa 3.0 spowodowała wypuszczenie newsa o OS4 netbooku.Zatem mam nadzieję, że goście z Hyperionu się sprężą i pokarzą że nie rzucają słów na wiatr - niedługo mija rok, może, może.
@posylus, post #590
Fakt, że nie odpowiada mi system, który nie wygląda domyslnie moim zdaniem jak AmigaOS to obraza majestatu?
@posylus, post #590
@posylus, post #590
@Dopuser, post #596
@odo, post #571
Jak nie odróżniasz nabytego produktu od wyprodukowanego od podstaw to już Twój problem. W Atari jakoś nikt nie zmieniał nazwy po przejściu z 8 na 16 bit. Mamy Atari 65XE i Atari Falcon.
Gdyby to Commodore stworzyło projekt "Lorraine", to z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że pierwszym komputerem 16bit byłby Commodore 1000, a potem Commodore 500...