[#258]
Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1
@Tom Rain,
post #257
A2000 do niedawna była warta 200zł, pod warunkiem że miała klawiaturę, za samą klawiaturę sprzedawcy też potrafią krzyknąć 120zł, ewentualnie można kupić przelotkę za 70zł i podpiąć pecetową, ale to i tak będzie 100zł kosztowało i zabraknie części oryginalności. Proponowana na aukcji cena jest faktycznie śmieszna i z kosmosu i nie liczył bym że stary kicek podniesie znacząco wartość tego sprzętu.
@Blendor - rozumiem że nie każdemu A2000 się podoba, ja miałem pięćsetkę i miałem pluskwę obie z HD i fastem a na A2000 nie było mnie stać, ona na dzień dobry bez dodatków kosztowała tyle co dwie czy trzy pięćsetki. Dzisiaj są inne ceny, inne kryteria i jak zastanawiałem się nad Amigą do starych gier zdecydowałem się dwutysiączkę. 030/25Mhz, SCSI, HD+CD, karty GFX z założenia nie wkładam bo to sprzęt do gier a na kartę sieciową mnie nie na razie nie stać, ale w planach jest, rozbuduj tak jakąś A500.

Dodatkowym plusem jest że kobyła jest spora więc dostała zaszczytne miejsce pod monitorem, dzięki temu zawsze jest pod ręką, jakbym wybrał coś małego np. A600 to trafiła by do szafy i była odpalana raz na pół roku a tak pilotem przełączam monitor, pstrykam włącznik z tyłu obudowy, wyciągam klawiaturę spod blatu i mogę się bawić.
Pozdrawiam