@ZbyniuR do Opery masz
TamperMonkey, ale czy to działa tak copy-paste, to już nie wiem, bo mój skrypt o analogicznej funkcjonalności, od paru dni figurujący na liście to-do nowego
Antywk*rwiacza, podobno działać nie chciał, mimo że "u mnie działa"

(czyt. na firefoxie z GreaseMonkey). No ale to się wyteguje.
@Krashan
no i to to ja rozumię! Ave Krashan wybawiciel, amigowego świata odkupiciel (nawet mimo że mnie ignoruje

).

Moderacja od samego początku, pod pozorem dbałości o wygodę użytkowników, ma na celu podsycanie hejtu i piętnowanie "trolli" - począwszy od publicznego określania ich trollami (wedle własnego widzimisię), poprzez przyklejanie łatek
"Ignorowany przez tylu i tylu - nie żeby coś, bo my to jesteśmy stuprocentowo bezstronni, ale jakbyś chciał komuś sypnąć piaseczkiem, to najlepiej w tego tutaj", a na limicie postów skończywszy. Dlaczego to wszystko są idiotyczne rozwiązania - to już zdążyli uwypuklić pozostali rozmówcy, mimo że niektórzy, których celem jest hejt, starają się je usprawiedliwiać poprzez wynajdywanie urojonych zalet (i pośrednio wejść w ... moderacji, żeby ich przygłaskała i pochwaliła "dooobry Karol, masz krakersa").
ale żeby nie było, że jestem nieobiektywny jak moderacja - stosowanie własnego skryptu ma też pewne minusy, bo przypisany jest do przeglądarki i już np. na kompie w pracy go nie ma. Optymistycznie można jednak założyć, że nie każdy na służbowych kompach przegląda sobie na ppa.pl.
P.S. dodatkowo dodam, że sama definicja ignorowania, która brzmi:
ignorować - 1. celowo czegoś nie zauważać bądź nie zwracać na coś uwagi; została przez moderację nie bez kozery wypaczona i obejmuje hejt i odbieranie głosu innym, już nawet pominąwszy tą 24-godzinną blokadę.
adijos, Amigos muczaczos!
P.P.S. jakby ktoś nadal nie wiedział, o co chodzi z tym "my rozróżniamy, kto jest trollem" - bo moderacja lubuje się w takich tłumaczeniach "my wiemy, o co chodzi, ale nie powiemy i regulaminu nie zaktualizujemy - domyślajcie się" - to wyjaśniam: moderacja ułożyła sobie listę trolli i tylko wobec tych trolli ma zastosowanie piętno ignora oraz limit 24. Jak kogoś nie ma na liście trolli, to może spać spokojnie.

.
Ostatnia aktualizacja: 22.08.2021 06:00:08 przez snajper