[#4171] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #4169

Wedlug mnie Scorpion Engine to duzy postep w tworzeniu gier na Amige, gry sa co najmniej o klase lepsze/szybsze niz stworzone w Back Bone czy Red Pill. A to ze nie kazdy potrafi stworzyc dobra gre na Amige to inna sprawa. I tutaj nie chodzi wcale o Scorpion Engine. Sa gry na Amige pisane w asemblerze czy C, ktore sa beznadziejne w wykonaniu/dzialaniu. Tak samo jak sa gry pisane w AMOS-ie, Blitz Basicu czy Scorpion Engine, ktore sa przynajmniej niezle. Raczej prawie wszystko zalezy od autora, jego doswiadczenia i umiejetnosci. A co do Ricka, to chyba na EAB byl gdzies wpis Galahada o Ricku 3. Zdaje sie, ze to niezrealizowany projekt jest/byl na Amige. Ale jakies materialy istnieja.
1
[#4172] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #4171

Turbo Santa - będzie świąteczny "hit"
1
[#4173] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Kefir_Union, post #4170

SE jest optymalizowany pod A500 i cały czas rozbudowywany o nowe featuresy. Sam engine nie jest winny temu, że ktoś przygowuje w nim gniota.
2
[#4174] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #4173

A ja się dziwię, że nie robili opcji żeby gradienty na Aga automatycznie generowaly pełna paletę. Tak od razu można podbić wygląd gry z A500.
[#4175] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #4174

Powiem tyle, tła wyje%$*e w kosmos!
Krogharr dostał AGAtę.

[#4176] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #4172

Pomidor!
[#4177] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4121

Pojawiło się nowe nagranie z Devil's Temple.

3
[#4178] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4027

Do gry Boss Machine opracowywane jest kolejne tło, można je zobaczyć poniżej

3
[#4179] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #4171

A tutaj dla odmiany gra tworzona w Red Pill, bylo juz o niej kiedys Guardian - The legend of flaming sword. Graficznie wyglada dobrze wedlug mnie. No bo w sumie co ma zrobic dobry grafik jak nie jest rownoczesnie koderem lub programista?

link
1
[#4180] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #4179

tło zajebiste, natomiast trochę dziwnie wygląda perspektywa, woda z pierwszego planu wyląda jakby była pod innym kątem niż woda z tła
[#4181] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #4180

Pojawiło się nowe demo gry Project - Quest: Chapter I.
2
[#4182] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #4180

Tak grafika idzie w fajną stronę, ale dithering tła wody wygląda źle.
Aż się prosi o użycie CopperaOKok, racja
[#4183] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #4181

Czy ta postać to nie jest jakiś rip z "Final Odyssey"?
[#4184] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4177

Dla zainteresowanych intro do Devil's Temple.

Od razu dodam że autor nie popiera przemocy wobec kobiet.
1
[#4185] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4184

Po co głównemu bohaterowi bezzębna Lena?
1
[#4186] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #4185

Żeby stomatolog mógł zarobić?
[#4187] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4087

Ukazało się nowe nagranie z Black Dawn Rogue. Planowany jest wybór jednej z trzech klas i to wideo pokazuje jedną z nich.

Wygląda na to że to będzie chyba pierwsza gra z tej serii w której będzie magia. Jak na moje oko wygląda na system tworzenia zaklęć podobny do Dungeon Msster.
1
[#4188] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #4172

Sarah Jane Avory, pisarka, była pracownica firmy SEGA oraz autorka gier na Commodore 64/128 takich jak Soul Force czy Briley Witch Chronicles, oznajmiła właśnie na swojej stronie na FB, iż zaczęła portować Briley Witch Chronicles na Amigę. Gra jest utrzymana w konwencji japońskich gier RPG w stylu Final Fantasy i oparta na fabule serii książek pod tym samym tytułem.

To chyba lepsza wiadomość na święta niż...
Pomidor!
1
[#4189] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4188

Kupiłem ostatnio wersje digital na C64, gra jest świetna! Pytanie jak poradzi sobie z grafiką, bo to musi być porządny upgrade.

Btw ogolnie ta babka strworzyła też niedawno jeden z ciekawszych shooterów na C64, Zeta Wing.
[#4190] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #4189

Zeta Wing.

Taki sobie, Soul Force zdecydowanie lepszy.

Edit: Co do pytań to proponuje przeczytać inne a następnie je zadać w komentarzu do podanej informacji z FB. ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2021 14:07:42 przez Solo Kazuki
[#4191] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4190

Nowa gra - Caves & Cargo (WIP)
1
[#4192] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #4191

Spokk całkiem, natomiast już widzę, że za trudne na mnie i moje skille zręcznościowe :). Szkoda, że nie ma czegoś w tle, nawet jakies 1 kolorowe techniczne tło (w sensie rury, przewody, skały) by zrobiło robotę.
[#4193] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #4191

Taki UGH! (bardzo lubię) w kosmosie
Jak napisał Twardy przydałoby się jakiekolwiek tło - minimum jakieś migające gwiazdki.
[#4194] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4188

Nie trzeba było długo czekać, aby ukazało się pierwsze nagranie z prac nad grą. Autorka podkreśla że grafiki są tymczasowe do testu silnika i na pewno ulegną zmianie.

(kliknij w obrazek)
[#4195] Re: Zapowiedzi nowych gier

@AmiClassic, post #4193

No i odpaliłem. Gra jest mega trudna, po stracie wszystkich żyć na pierwszym etapie dalem sobie spokój. Jakikolwiek kontakt z czymkolwiek nie powinien od razu skutkować zniszczeniem statku , jakiś pasek energii by się przydał. Poza tym jakiś tryb easy z mniejszą inercją stateczku by pomógł.

Abstrahując od powyższego gra wykonana bdb, poprawna grafika, samplowana mowa, płynny scroll.
[#4196] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #4184

Ukazało się demo 1 poziomu gry Devil's Temple. Gameplay:
1
[#4197] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#4198] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#4199] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Azakiel, post #4197

jest na amige
[#4200] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #4191

Sympatyczne, przypomina mi "Gravity force 2" w które się bardzo długo zagrywałem z bratem.
Graficznie, przypomina mi projekt klona "space taxi", który lata temu przygotowywałem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem