@Don_Adan, post #4823
Z tego co czytalem o kontroli dla joypada CD32 to chyba tej konwersji nie robila osoba, ktora grala w oryginal Rick Dangerous dluzej. W oryginale dynamit/bombe mozna bylo postawic w miejscu, albo podeslac pod nogi przeciwnikowi. Chyba, ze to w Rick Dangerous 2 tylko bylo mozliwe, moze juz zle pamietam po 30 latach, ale wydaje mi sie ze w obu czesciach Ricka sie tak dalo, tam nawet sekrety byly pochowane w ten sposob.
@san_u, post #4827
To jest już jakaś reguła, że od któregoś roku wszyscy zobowiązani są dodawać trainery, inaczej są nie na czasie? Nie zauważyłem tego trendu na PC. Rick jest grą zręcznościową, nie łatwą, ale też nie absurdalnie trudną, wystarczy nauczyć się poziomów metodami prób i błędów. Tak przeszedłem RD2 na Amidze, choć tam pomocny był wybór poziomów, dzięki czemu mogłem sobie potrenować, zanim przeszedłem wszystko od początku do końca za jednym razem. Taka opcja tu by się bardziej przydała niż trainer, choć osoby liczące na turystyczny charakter gry, nie byłyby zadowolone. Niestety, ale właśnie z takiego powodu gry bawiły kilka-kilkanascie godzin, a nie pół od momentu pierwszego uruchomienia, trainery są antyklimatyczne i w dobie powszechnego piractwa, kiedy człowiek był otoczony milionem gier, miały sens, gdy ktoś chciał po prostu przelecieć przez wszystkie gry, które ma, jakby oglądał film.
@AD99, post #4829
@Ankuz MkOne, post #4833
- takie proste gry i efekty jak w Anabalt i Hexagon są proste do uzyskania na Amidze AGA
(oczywiście z lepszą paletą, rozdzielczością, ilością paralax, czy co tam można dodać aby AGAtowców zadowolić)
@san_u, post #4844
ta druga wygląda jak czysta matematyka.Tto nie jest moim zdaniem coś, w czym hobbysta jest zazwyczaj dobry, a tryb planarny i operacje matematyczne na nim są bardzo karkołomne i nieintuicyjny.
@tukinem, post #4808
Uwielbiam takie gierki myślę że godności Amigi nie uchybi gra z taką grafiką, bo pomimo tto, tego typu gry mają swój klimacik.
@michal_zukowski, post #4840
yes 24bit copper, we have 3 copper list at all time. That give us about 400+ color on screen for the road and the background
@zzielinski, post #4852
@AmiClassic, post #4855
@Don_Adan, post #4856
Ciekawi mnie czy wszystkie sekrety sa skonwertowane? Powinny byc dodatki, ukryte punkty itp. Glownie bombardowalo sie ziemie a ona odslaniala takie sekrety, jak ogladalem jak w gre grali na automatach.Tak są 'skonwertowane', znalazłem i 'Sol Citadel' i 'White Flag'.
@Don_Adan, post #4856
@AmiClassic, post #4857
jestem zdziwiony, że to nie rusza na A500.