Z tego co pisze Benek to jest w tej chwili 16bit, ale obecni Polanie są udźwiękowieni i całkiem szybcy, zobaczcie:
Pod koniec video Benek wspomina, że potrzebne są TOKENY (jednak Cloud radzi sobie dużo lepiej niż ChatGPT) oraz TESTERZY więc jak ktoś może pomóc to śmiało do Benka
Ostatnia aktualizacja: 16.07.2026 12:29:33 przez BULI
Właśnie testuję Polan i na CS MK1 z 68060 50mhz i PiV mam między 40 a 50 FPS
Aaaa i dźwięk leci mi przez kartę muzyczną Forte Media w trybie 16bit quatro++ 44,1khz
Może nawet nie fejk, ale mam wrażenie, że przed autorem jeszcze dużo zdziwień.
Wiem co mówię bo sam ostatnio pokazałem preview mojego engine'a (na C64 ultimate) nad którym pracuję jakieś 6-8 miesięcy. pracy jest od... groma. czy mi wyjdzie gra to nie wiem, ale tutaj trzymam kciuki za ten projekt. Slug to gra w moim top 5 gier wszech czasów fajnie jak by była na Amidze.
Czyli Claude ma lepszy algorytm niz ChatGPT?
Czy tez jest lepiej wytrenowany przez uzytkownikow?
Albo ma wieksza dostepna baze danych? Taki wiekszy "mozg"?
Bo tak obserwujac to co sie dzieje to wyglada mi na to, ze jesli chodzi o programowanie to chyba jest najlepszy.
Ale moze sa lepsze AI np. Fable 5?
Zobaczymy, mi to wyglada na prace czlowieka z uzyciem AI i GitHuba.
Wiec to moze byc bardzo szybko zrobione (czyli w pare tygodni).
Samemu czlowiekowi to by zajelo duzo wiecej czasu.
Choc sam kod wyglada mi na pisany przez czlowieka.
Choc musialbym zobaczyc jakis kod w ASM 68K napisany przez Claude AI, zeby byc prawie pewnym.
Robi wrazenie, gola A1200.
Zaczynam dochodzic do wniosku, ze takie gry jak Metal Slug tez powinny dzialac bez problemu na golej A1200.
Raczej chodzi o to, ze trzeba miec dobry pomysl na silnik do tego typu gry.
Oraz oczywiscie sporo czasu poswiecic na jej zakodowanie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.