Nie, przecież na filmie widać, że to jest na WinUAE + sterownik QuarkTex (przekierowuje OpenGL na GPU PeCeta). https://web.archive.org/web/20060109100645/http://quarktex.kontechs.de/
Nad takim czymś pracuję od jakiegoś czasu. Oczywiście AI, ale mimo to trochę czasu to zajmuje.
Gra będzie taką pchełką działającą wyłącznie w okienku RTG.
Pewnie mnie zjecie za to, ale niestety wymagania nie będą niskie (AI nie umie w optymylizację), ale zakładam, że jak ktoś ma RTG to i 040 się znajdzie.
Umie, ale trzeba mu pomóc. Możesz skompilować gcc 6.5 z flagą -pg, potem pograć trochę i wygenerować gmon.out, który pokaże najcięższe funkcje a AI je zoptymalizuje. Tak opt. MK3.
Ostatnia aktualizacja: 04.08.2026 15:57:56 przez Artur Jarosik
Chodziło mi o ten typ gry Puzzle Bubble (tak to się chyba nazywało na Neo Geo). AmiBlitz też nie umiem używać. Robiłem to pod Blitz Basic. Są bardzo podobne, a jednak Blitz Basic jest lepszy moim zdaniem.
O, to możnaby spróbować zrobić taką grę pod Workbencha w bogatej graficznie stylistyce Untangle . Mechanika będzie miała różne trudności do pokonania, ale na gołej A1200 chyba by mogło chodzić płynnie... Sam nie wiem. Pomyślę.
Poziom trudności byłby ciężki, bo im więcej kolorów (możliwości), tym szybciej się zapchamy tylko dlaczego AGA do takiej ilości kolorów z Untangle? Ja bym poszedł w Pistorm's RTG
Tak na marginesie powstaje inna polska gra w tylu Bust-A-Move i ona będzie miała o ile wiem mniejsze wymagania. Pokazywałem nawet fragment gameplay, w ostatnim odcinku ABŚ (oczywiście nie ja ją robię, robi ją nasz widz). Myślę że niedługo będę mógł tutaj napisać coś więcej.
Demo jest pod tym linkiem.
Ten sam autor stworzyl Turrican 2 AGA, wiec powinno byc dobrze.
Mi sie tytul kojarzy z jakims japonskim mech-em, ale dema nie widzialem, wiec moze to byc cos innego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.