[#2071] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@docent, post #2062

@docent
Przykro mi że Ciebie nie rozbawiłem... a nie zaraz... czekaj.... jednak nie jest mi przykro język.
Ale miałem nadzieję że coś więcej zdradzisz o dacie premiery, bo wyglądało na to że coś wiesz, chyba że tylko zgadujesz...
Albo jednak coś wiesz, tylko nie chcesz powiedzieć... a to by oznaczało że gra (intro, outro i fabuła) jest już ukończona, wywiady nakręcone a wydrukowane pudełko czeka tylko włożenie wytłoczonej płytki, nagranego pendrive-a i gadżetu niespodzianki

@wali7, post #2068
Mam nadzieję że nie użyłeś znowu chaptgpt żeby komuś dogadać..., bo oznaczałoby to że...
A poza tym czekam na film o Indivision ECS v4...
5
[#2072] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #2071

Film o IndivisionECS v4 będzie, już go zacząłem kręcić, problem taki, że mój konwerter VGA>HDMI nie radzi sobie z nim i wszystkie rzeczy kręcone z żywego obrazu z flicker-fixera będą zrobione jak dawniej, czyli będę filmował ekran monitora.
Ale samo IndiECS v4 jest rewelacyjne - tryb karty graficznej wymiata.
3
[#2073] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #2068

"Poprawianie błędów" jest poprawną frazą używaną w języku polskim na określenie procesu korekty (inaczej poprawy, lub naprawiania).

Poprawnie.
Ja wiem, że obecnie edukacja bardzo obniżyła poziom, ale przecież na tym forum nie ma zbyt wielu świeżych absolwentów szkół średnich, czy podstawowych.... stąd wnoszę, że ta dyskusja językowa ma charakter trollingu. :)

Tutaj już nie bardzo.
3
[#2074] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@koczis, post #2063

Fakty są takie, że gra ma lepsze błędy bo poprawione

Nie wiem, nie jestem wróżką.

No to w końcu Fakty czy opinie?
[#2075] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2074

No to w końcu Fakty czy opinie?

I jedno i drugie.
[#2076] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@koczis, post #2075

A które jest którym?
[#2077] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2076

To że nie jestem wróżką może być zarówno opinią i faktem. Błędy poprawione mogą być lepsze, a nawet gorsze, lecz jak zauważył uprzejmy użytkownik w nomenklaturze przyjęło się, że polepszone błędy oznaczają naprawione i to jest fakt, a nie opinia. Tak samo wpis kefira jest faktem, a nie opinią. Co nie oznacza, że nie ma nowych błędów. Nawet w książkach są korekty z błędami.
1
[#2078] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@koczis, post #2077

Wszystko może być opinią lub faktem.

Ja pytałem co jest a co nie.

Bo jeśli to zdanie jest prawdziwe:

Fakty są takie, że gra ma lepsze błędy bo poprawione

To musiałbyś mieć info od Kefira czy usunął błędy, czy nadal są, tylko że lepsze.

Zakładam że nie masz od niego takiej informacji, tylko robisz sobie jaja z poważnej sytuacji.
Ktoś inny mógłby nazwać to trollowaniem.

Wracając do gry Jump! - to moim zdaniem jeśli Kefir i tak nie zagląda na PPA i pewnie zrobi to dopiero wtedy gdy gra będzie gotowa - to ten wątek się wyczerpał już dawno temu i spokojnie można go zamknąć.

Kefir i tak da pewnie newsa na PPA, a tutaj tylko wyżywają się ludzie, nawet tacy co gry nie zakupili.
2
[#2079] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2078

5
[#2080] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@koczis, post #2079

Panie i Panowie u nas cisza a tu... BUM...
Historia zmian
(12.05.2025)
Dodane intro i outro.
Nawet forumowicz @może coś wiem ale i tak nie powiem nie dał cynka...
Powiem szczerze że spodziewałem się wydania Jumpa najszybciej w drugiej połowie 2026 a tu może być szybciej... TEN ROK!!!
Widać, że zmiana terminu wydania GTA 6 (na 26.05.2026) wymusza ruchy na wszystkich wydawcach gier...
Z drugiej strony, niby była już beta RC ale trochę martwi dopiero teraz implementacja intra i outra, o których mowa była już od bardzo dłuższego czasu..Jeżeli jest jeszcze kilka takich drobnych rzeczy do zrobienia to Jump może wyjść dopiero w 2027... Długo po tym jak emocje po GTA opadną... język
9
[#2081] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #2080

W końcu ten Jump ma być dla Amigi tym czym GTA 6 dla reszty świata.
6
[#2082] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #2080

http://amigajump.com

Change log
(04.06.2025)
39 levels.
4
[#2083] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mailman, post #2082

Czytam koszty wysyłki i nie widzę Polski.

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2025 00:00:13 przez tukinem
1
[#2084] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@tukinem, post #2083

Koszty wysyłki

Kurier DHL - 18zł
Kurier Inpost - 17zł
Paczkomat Inpost - 15zł
E-mail (wersja cyfrowa) - 0zł
1
[#2085] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@tukinem, post #2083

Czytam koszty wysyłki i nie widzę Polski.
Bo trzeba na język Polski przełączyć na górze strony w prawym rogu .

Historia zmian
(04.06.2025)
39 poziomów
no gra się szybko rozwija - a jak się będzie w takim tempie rozrastać to nie wiem czy nowe pudełko nie trzeba będzie zaprojektować (bo do starego się nie zmieści język)
6
[#2086] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Jump! (Amiga Yoomp)
[#2087] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Jump! (Amiga Yoomp)
[#2088] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Jump! (Amiga Yoomp)
[#2089] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #2085

Ja bym na to nie patrzył ze złej strony teraz.

Po naprawdę długim okresie nie nadawania, w przypadku obydwu projektów (Yoomp, Unithor), pojawiają się newsy.

I to mnie cieszy, bo obiektywnie rzecz ujmując, końcowe produkty (joy i gra) są bardzo wysokiej jakości i podobne, nieprędko będą kolejne.

Ja generalnie czekam. A że w międzyczasie sporo rzeczy wychodzi (lepszych lub gorszych), cieszę się tym, co jest póki co. Ciągle coś jest, będą i te dwa tematy.

Zgodzę się z tym, że kilka lat czekania (zamiast 6-9-12 m-cy), to jak za komuny samochód, no ale to jest nisza, więc lepiej nie będzie.
6
[#2090] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mailman, post #2082

Change log
(15.06.2025)
Beta Release Candidate.

http://amigajump.com/
10
[#2091] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mailman, post #2090

Ja tam czekam bez spiny, jest info o zmianach, poczekam zobacze, na pewno autor coś działa bo może lepiej ze zdrowiem.
1
[#2092] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mailman, post #2090

(15.06.2025)

Beta Release Candidate.

(05.10.2023)

BETA RC

to juz drugie BETA RC :)
7
[#2093] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@michal_zukowski, post #2092

I nie ostatnia.
4
[#2094] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@rbej1977, post #2093

Prorok, czy troll?
3
[#2095] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

Nowe poziomy doszły.
2
[#2096] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@amikoksu, post #2095

Za 3 lata będzie 60 poziomów i piąta Beta RC. Tak można w nieskończoność robić w konia ludzi, którzy kupili grę.
7
[#2097] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

(15.06.2025)

Beta Release Candidate.

(05.10.2023)

BETA RC

to juz drugie BETA RC :)

No to zostają jeszcze:
BETA Rc
BETA rC
Beta RC
Beta rC
Beta Rc
Beta Release candidate
Beta release Candidate
A może wersja... gama?
3
[#2098] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Madman, post #2097

To już jak sobie żartujemy to pewnie będzie alfa-beta 0.01.

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2025 19:36:00 przez koczis
1
[#2099] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Madman, post #2097

Może to automat generuje te update'y?

OKpomysł
3
[#2100] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@_DiskDoctor_, post #2089

Po pierwsze primo:
Widzę, że fajnie się tu bawicie beze mnie i dobrze bo nie ma co sie dać zastraszać jakimś banem hehe. Te lepsze komentarze naturalnie zalajkowałem.

Po resztę primo:
Ja bym na to nie patrzył ze złej strony teraz.
- ja tam jestem raczej realistą i widzę te sprawy inaczej . Domyślam się, że oba projekty (Jump i Unithor) kiedyś wyjdą (przynajmniej mają szansę wyjść język) ale czy w chwale czy w niesławie... to się okaże. Na pewno jest tu grupka, która pije sobie z dzióbka więc...

Po naprawdę długim okresie nie nadawania, w przypadku obydwu projektów (Yoomp, Unithor), pojawiają się newsy.
chyba nastąpiła pomyłka i chciałeś napisać Jump! bo jak wiemy Yoomp już wyszedł... Ale skoro wywołałeś już Yoompa to jest on raczej przykładem dobrej komunikacji między autorem a środowiskiem amigowym tzn: przeczytał pytanie - odpowiedział na nie, wysłuchał podpowiedzi, skorzystał z nich i nawet po wydaniu projektu wspólnie wspólnie z użytkownikami forum poprawił/usprawnił grę.
A informacje od twórców Unithora i Jumpa! kojarzą mi się z tym filmikiem (tu akurat wycinek) https://youtu.be/LjrF_hJxt4Y?si=HcpW_08deKPk-RFl

końcowe produkty (joy i gra) są bardzo wysokiej jakości
zobaczy się jak wyjdą...

i podobne, nieprędko będą kolejne.
no jakieś tam projekty joysticków są... i prawie już można je kupić...
A co do gry to też nie spodziewam się wysypu gier o tematyce skaczącej kuleczki w tunelu, ale Yoomp już wyszedł...

To tak, ten tego, to na ten czas to by było na tyle .

Ostatnia aktualizacja: 24.06.2025 11:39:30 przez RokiS
5
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem