[#2161] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2160

To przez Ciebie gra nie wyszła! Autor bał się kompromitacji, że gdzieś nie zadziała i mamy efekt...

A tak poważnie - został rok na złożenie zawiadomienia z tytułu niezrealizowanej umowy. Potem sprawa się przedawni.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2026 21:46:13 przez -tbn-
5
[#2162] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2160

Coś tam trzeba minimalnie zmodyfikować chyba. I działa.
[#2163] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@-tbn-, post #2159

Żyje żyje, ale nie przedstawiam tu dowodów, że ma Was w d.pie, bo nie kupiłem gry więc wg niektórych nie powinienem zabierać głosu

Możesz przedstawić dowody że żyje, możesz przedstawić dowody że ma kogoś w dupie.

Między dwoma słowami - "opinia" i "fakt", jest bardzo duża przepaść.
3
[#2164] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2163

Ale za co w dupie? Za to że ktoś śmie jeden z drugim komentować kwieciście mega obsuw przedplaconego produktu??

Grow up 007.
2
[#2165] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2163

Łudź się dalej OK Przykro mi, ale temat wydania tej gry przerósł Kefira.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2026 22:13:21 przez -tbn-
5
[#2166] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2160

A korzystasz z ostatniej wersji demo Jump AGA?
O ile dobrze pamietam, to byl blad we wczesniejszych wersjach demo.
Bodaj dotyczyl obslugi zegara.
I bez zegara RTC czy wlasciwego czasu demo nie dzialalo.
To bylo info od Kefira na EAB, kiedy jeszcze pisal.
Ale moze jakis inny problem z Warpem jest.

A Kefir raczej zyje, skoro strona gry ciagle dziala, bo ktos oplaca domene.
Wiec gdyby calkowicie zrezygnowal z jej wydania, to by juz nie dzialala, po tylu latach, bo komercyjna domena WWW kosztuje co rok iles tam dolarow czy euro.
1
[#2167] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Dorian3d, post #2152

Panowie. Skoro macie dane firmy, wezwijcie oficjalnie listownie z poleceniem odbioru list polecony z wezwaniem do wywiązania sie z umowy sprzedaży lub zwrot środków. Wyznacznie termin 14 dni. Takie pisemko wypluje Wam nawet chat gpt. Ewentualnie udajcie sie do rzecznika praw konsumenta, pokieruje i pomoze pismo napisać. Jeśli od otrzymania pisma minie 14 dni i dajcie sobie kolejne kilka dni i jeśli odpowiedzi nie będzie macie komplet dokumentów i wówczas można sprawę kierować do sądu. Sąd zaocznie wyda mu nakaz zapłaty. Jak znow zawali termin, to do sądu po klauzulę wykonalności i komornik.
2
[#2168] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Biegu86, post #2167

Ja mam tę sytuację że przebywam za granicą, i nawet nie wiem jak to w Polsce działa. No ale planuję odwiedzić swoją Ojczyznę, i chcę wiedzieć co mam wtedy zrobić. Będę na przykład przez 15 dni, to jak mam to ogarnąć?
Na tym etapie mam w tym samym miejscu jego grę, co on ma mnie i wszystkich nas.
1
[#2169] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mailman, post #2146

Zaliczka i niezrealizowany projekt to jedna rzecz jako dowód przeciwko przedsiębiorcy.
Drugi argument to wykazanie jak nastąpił obrót tymi pieniędzmi. Jeśli Kefir za tę kasę kupuje rowery (pokazałem kilka zdjęć z jego konta na fb) i zwiedza Polskę to (nie ujmując mu uczciwego zarobku) "skond ma na to piniążki? W tym wypadku US może zrobić więcej niż policja.
3
[#2170] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@kubaslonka, post #2169

Jeden z członków sekty powie, że się nie znam itd.
Otóż zrobił mnie budowlaniec na kasę 5 lat temu. Na policji 286$1 nie, bo trza udowodnić.
Na US zaniosłem papiery, potwierdzenia wpłat i cyyyyyk
Wzięli go w kontrolę krzyżową i dostali karę 20k PLN.
5
[#2171] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Ralpheeck, post #2168

Udaj się zatem do miejscowego rzecznika od praw konsumenta o ile w kraju którym przebywasz takie cos jest. Fakturę dostałeś w polskich złotych z VAT 23%? Czy naliczył vat kraju w którym przebywasz o procedurę wsto-oss? Jeśli naliczył VAT polski to znaczy że faktura błędnie wystawiona. Możesz zgłosić ten fakt do US.

Dziwi mnie że wszyscy hurra durr wściekli chca odzyskać kasę ale jednak nie chcą bo nikt pism nie wysyła, a czas leci. Skoro widzicie ze człowiek jest tak chory ze nie ma siły zrealizować zamowien za które wzial pieniążki a sile na wycieczki rowerowe ma no to nad czym wy się zastanawiacie? Wydymał Was na kasę, ta gra nie powstanie.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2026 08:53:57 przez Biegu86
5
[#2172] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Biegu86, post #2171

wszyscy hurra durr wściekli chca odzyskać kasę ale jednak nie chcą bo nikt pism nie wysyła

Bo wolą pobiadolić na forum, jak co jakiś czas ktoś odkopie ten wątek. Serial już się zrobił. Jestem ciekaw jaki będzie ostatni sezon, ale tytuł już jest. "Przedawnienie".
8
[#2173] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Biegu86, post #2171

Fakturę dostałeś w polskich złotych z VAT 23%? Czy naliczył vat kraju w którym przebywasz o procedurę wsto-oss? Jeśli naliczył VAT polski to znaczy że faktura błędnie wystawiona.
Jeżeli roczna łączna sprzedaż klientom indywidualnym ze wszystkich krajów UE (oprócz kraju siedziby) nie przekracza 10 000 EUR, firma nie ma obowiązku przystąpienia do systemu OSS i może wystawiać faktury z VAT krajowym i rozliczać go w kraju.
5
[#2174] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2160

U mnie pod Warp 1260 nie chce działać. Uruchamia się tylko ekran powitalny z identyfikacją "fast Amiga" i nawet w wersję demo zagrać nie mogę.Cytuj

Nie chciałbym Cię martwić, ale udzielasz w wątku o JUMP a ekran o którym piszesz funkcjonuje w wydanej z powodzeniem grze Yoomp
4
[#2175] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Biegu86, post #2171

A nie można tego zgłosić po prostu na Policji? Jeżeli ktoś by to zrobił pierwszy, później zdaje się można podawać numer sprawy i jakoś to łączą.
2
[#2176] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Don_Adan, post #2166

A jest jakaś inna wersja niż AGA ? Wersję demo ściągnąłem ze strony projektu
[#2177] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@amikoksu, post #2172

Najlepiej niech znajomi autora gry przemówią mu do rozsądku, zanim faktycznie zacznie się jakiś zbiorowy spór, przy czym pozew zbiorowy wcale nie jest taki idealny. Wręcz przeciwnie, trwa latami i potrafi kosztować.
2
[#2178] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2160

1
[#2179] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Kefir_Union, post #1

Kefirze...

1
[#2180] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2176

JUMP nie ma żadnego ekranu z "rozpoznawaniem szybkości Amigi".. także ten tego, nie to demo uruchomiłeś..

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2026 14:59:11 przez BULI
1
[#2181] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@BULI, post #2180

nie to demo uruchomiłeś

Może zamiast, uruchomił którąś z wersji Staga?
2
[#2182] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@BULI, post #2180

Ściągnąłem raz jeszcze i się uruchamia i to bez tego komunikatu. Musiałem mieć poprzednio jakąś wcześniejszą wersję, którą i tak już wywaliłem. A wiem, że jak projekt był aktywny to były zgłaszane różne błędy na 060 więc w najnowszej wersji już ich nie ma.

Mam za to inny problem w przypadku drugiej A1260, gdzie nie mam RTG więc Chip Ram brakuje i musze korzystać z opcji z RAD i po restarcie wszystkie przypisania, które do tego celu robi starter nie są brane pod uwagę..., a konkretnie to chyba po restarcie nie ma dostępu do plików w których gra się znajduje, bo startuje z RAD tak jakby bez dostępu do wszystkich innych napędów
[#2183] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2182

A jak wygląda s-s w RAD ?
Tam powinny być przypisanie do gry na dysku
[#2184] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Norbert, post #2183

Już wiem co się stało... Za każdym razem gdy kopiowałem z karty CF z PCMCIA gdziekolwiek na kartę CF IDE, po resecie komputera okazywało się, że tego tam nie ma

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2026 22:15:47 przez lukjan
[#2185] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2184

Masz PFSa, zgadza się?
[#2186] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2182

Musiałem mieć poprzednio jakąś wcześniejszą wersję, którą i tak już wywaliłem. A wiem, że jak projekt był aktywny to były zgłaszane różne błędy na 060 więc w najnowszej wersji już ich nie ma.

W żadnej udostępnionejj wersji JUMPa nie było takiego ekranu.. jak w Yoompie
2
[#2187] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@_arti, post #2185

PFS3_aio-handler 18.5

Przy czym pierwszy raz z czymś takie się spotykam, bo na tej Amidze zawsze i tylko w ten sposób przenoszę pliki
[#2188] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@BULI, post #2186

Faktycznie, to był Yoomp OK
1
[#2189] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@koczis, post #2137

[#2190] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Biegu86, post #2167

banda starych chłopów, jajca już siwe a płaczą że gra o skaczącej kulce nie wyszła i zeby oddać ich 5zł , ja prld przez ten czas co tak narzekacie już dawno byscie zrobili podobną , na miejscu moderacji to bym ten wątek dawno zamknął, twórca gry ma na was wyebane po całosci a ty miejcie do siebie więcej szacunku i przestancie ciągle go prosić.

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2026 21:49:09 przez oldman
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem