[#2041] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #2040

To chyba na zakrystia taki obrazek

Kefir się przeterminował
3
[#2042] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Dorian3d, post #2041

To Kefir? Psikusa dawno zrobił, zabrał kasę za coś co obiecał i było go widać potem na rowerach w ciepłych krajach
7
[#2043] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #2040

Piękna wizualizacja. Ma jakiś tytuł? "Wali czekający na okruchy ze stołu Pana (Kefira)"?
11
[#2044] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@l0siu_aNd, post #2043

Ależ skąd, nie wiem skąd taki idiotyczny pomysł... nawet nie wyglądam podobnie.
Ale skoro się nie domyśliłeś, to cóż. Szkoda czasu na tłumaczenia.
Ale co, boli hejterskie serduszko?

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2025 19:19:52 przez wali7
4
[#2045] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #2044

Ludzie chcą to za co, zapłacili to jest chejt ?
8
[#2046] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Dorian3d, post #2045

Obrzucanie błotem to hejt.
To trochę jak z przekroczeniem obrony koniecznej. Można się bronić, ale nie z zastosowaniem każdego dostępnego środka.
[#2047] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #2046

Łobrzydliwy ten obrazek, może coś jest ze mną nie tak ale mi się dziwnie kojarzy :D. No nie, kolacje właśnie zjadłem :P
[#2048] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #2046

Co to jest ten "hejt" ?

Ostatnio nawet emerytowany proboszcz na kazaniu użył takiego słowa, którego nie rozumiem.. W słowniku języka polskiego też raczej tego nie znajdę. Czy ma to coś wspólnego z popularną od czasu poprzedniej kadencji Donalda Tuska "mową nienawiści" ?

Ja tu się w sprawie wydania Jumpa mało udzielam, ale potwierdzam, że czekam już chyba ze 3 lata od wpłaty, za produkt, który miał być już dawno temu wydany...
5
[#2049] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2048

Hejt jest wtedy kiedy mówisz coś co nie odpowiada ludziom którzy akurat mają władzę (niekoniecznie mam na myśli politykę).

Np. trzeba było dużo czasu i uporu żeby nie było hejtem mówienie, że hitlerowcy byli Niemcami, ale np. nadal nie możesz powiedzieć, że w Stefie Ga.... bzzzzz.... <offline>.
3
[#2050] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #2046

a zrobienie ludzi na kase to jest okej ?
3
[#2051] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Dorian3d, post #2050

Zrobienie ludzi na kasę nie jest ok, ale pytanie dotyczyło słowa "hejt".
2
[#2052] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Dorian3d, post #2050

Mysle, ze wkrotce bedziesz musial jednak odszczekac te slowa...
8
[#2053] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@docent, post #2052

Ale że coś wiesz o terminie wydania?
Jeszcze 3 czy 4 lata czekania?
Może jakiś mały wyciek co do daty premiery...
Bo ostatni wpis, spóźniony na prima aprilis
(03.04.2025)
Poprawki błędów
nie wiele mówi, poza tym że teraz błędy będą lepsze .
8
[#2054] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@docent, post #2052

Odszczekać? Na tę chwilę minęły niemal 3 lata od obiecanego terminu dostarczenia opłaconego w 100% produktu. Masz poczucie humoru...
10
[#2055] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #2044

Idiotyczny mówisz? A kto warczy w tym wątku na każdego, kto wyraża niezadowolenie lub skarży się, że jest przez Kefira olewany? Kto broni Kefira snując jakieś domysły i fantazyjne wytłumaczenia w kwestii jego niepoważnego (starałem się to ująć najmożliwiej delikatnie) zachowania? No, to kto będzie pasował do faceta na czworakach, klęczącego pod stołem i czekającego najwyraźniej na nagrodę, jak pies? Chciałeś chyba zażartować, a przypadkiem zrobiłeś ilustrację do własnej postawy.

Wiesz kiedy można mówić o hejcie? Gdy ktoś się na kogoś uweźmie BEZ powodu. Czy tu ktoś wyraża niezadowolenie bez wyraźnego powodu? Przyjmij do wiadomości, że inni mogą mieć większy szacunek do własnej osoby i nie będą tolerować przysłowiowego "robienia w puloka".

I jeszcze rzecz taka. Obecnie w całej tej sytuacji największym smrodem jest już chyba nie opóźnienie w wydaniu gry, tylko próby paru osób wmawiania innym, że nie mogą odczuwać i wyrażać, że czują się zlekceważeni i oszukani.
7
[#2056] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@docent, post #2052

Jest długo po terminie jaki , był podany więc wszystko jest okej ?
Może by Pan coś napisał łaskawie ?

Ostatnia aktualizacja: 05.05.2025 16:58:32 przez Dorian3d
3
[#2057] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@l0siu_aNd, post #2055

Pierwsze podstawowe pytanie brzmi:

- Kupiłeś?

[#2058] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2057

Pierwsze podstawowe pytanie brzmi:
- Kupiłeś?

Czyli również po to aby móc skomentować rysunek, który nie pochodzi z gry, a pojawił się w tym wątku, trzeba być nabywcą faktury za grę? Ta fiksacja z tym ciągłym pytaniem o zakup staje się tutaj jakąś obsesją.
4
[#2059] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@prz, post #2058

Zwróć uwagę na buźkę, kolega robi sobie jaja (moim zdaniem).
1
[#2060] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@KM_Ender, post #2059

Zwróć uwagę na buźkę, kolega robi sobie jaja (moim zdaniem).

Może masz rację. W tym wątku wszystko się już miesza: dobro, zło, poszkodowani stają się przestępcami, ci którzy ośmielają się odezwać w trosce o sprawiedliwość stają się hejterami. Jakiś obłęd po prostu.
6
[#2061] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Dorian3d, post #2056

Jest długo po terminie jaki , był podany więc wszystko jest okej ?
Może by Pan coś napisał łaskawie ?

Nie napisalem, ze wszystko jest okej. Odnioslem sie do tych slow:
a zrobienie ludzi na kase to jest okej ?

Nie zostales zrobiony na kase, niedlugo o tym sie przekonasz.
6
[#2062] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #2053

Termin wydania zna tylko Kefir, ale tyle nie bedziesz musial czekac.
Poza tym daruj sobie te proby bycia dowcipnym - nie wychodzi ci to.
3
[#2063] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@docent, post #2062

Termin wydania zna tylko Kefir

W to akurat śmiem wątpić. Zapowiadał już termin wydania gry i za każdym razem był inny. Fakty są takie, że gra ma lepsze błędy bo poprawione i tylko tyle wiadomo na dziś. Jak je wyeliminuje to gra się ukaże. Czyli nie wiadomo kiedy, bo jakby wiedział to by napisał.
4
[#2064] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@docent, post #2061

Skoro jest po terminie, gry nie dostałem, autor milczy jak grób
to, co myśleć?
Napisałby Panowie taka i taka sprawa i po temacie.

Przepraszam Pana kefira.

Zapłaciłem za gre ( w box ) do dziś nie, otrzymałem , to moja wina nie czuje się oszukany .

Ostatnia aktualizacja: 06.05.2025 05:30:59 przez Dorian3d
9
[#2065] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@prz, post #2058

Autor posta #2055 nie komentował obrazka.
[#2066] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@koczis, post #2063

Fakty są takie, że gra ma lepsze błędy bo poprawione i tylko tyle wiadomo na dziś.

Ale chyba rozumiesz, ze poprawienie bledu oznacza jego usuniecie czyli ulepszenie programu, czy usilujesz byc dowcipny jak poprzednik?
3
[#2067] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@docent, post #2066

Ale chyba rozumiesz, ze poprawienie bledu oznacza jego usuniecie czyli ulepszenie programu

O to należało by się zapytać autora. Nie wiem, nie jestem wróżką. Wpis był o poprawieniu błędów, nic nie było o tym, że je usunął. Wiem coś o tym, bo poprawiam błędy od dwóch lat i końca nie widać.
2
[#2068] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@koczis, post #2067

"Poprawianie błędów" jest poprawną frazą używaną w języku polskim na określenie procesu korekty (inaczej poprawy, lub naprawiania).
Ja wiem, że obecnie edukacja bardzo obniżyła poziom, ale przecież na tym forum nie ma zbyt wielu świeżych absolwentów szkół średnich, czy podstawowych.... stąd wnoszę, że ta dyskusja językowa ma charakter trollingu. :)
4
[#2069] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@docent, post #2066

Wiadomo, o jakie błędy chodziło? Grałem kilkukrotnie w demko i żadnych błędów nie zauważyłem. Chyba, że chodzi o optymalizację kodu, ale w takim układzie gra może powstawać dekadami, bo kod można sobie w kółko optymalizować.
2
[#2070] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@tukinem, post #2069

chodzi o brak wspołpracy z pewnymi konfigami amigowymi, objawiało się to resetami lub nie uruchamianiem się gry.

Ostatnia aktualizacja: 06.05.2025 21:00:46 przez Stoopi
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem