[#2191] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2190

A Ty do mnie tak? Ja nawet tej gry nie kupiłem bo nie interesuję mnie płatność za coś czego nie ma.
1
[#2192] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2190

Tu raczej chodzi o zasady a nie pieniadze ….społeczeństwo czuje sie wyruchane po wsparciu preordera
6
[#2193] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Biegu86, post #2191

nie do ciebie, nie wiem czy tutaj da sie cokolwiek napisać bez "odpowiadania" na czyjs komentarz
[#2194] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@HOŁDYS, post #2192

za to jak developer komunikował sie ze społecznoscią i jak ją traktował to ja na waszym miejscu nie chcialbym juz tej gry nawet gdyby przyszła
[#2195] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2194

Ja nie chce tylko nie ma kto oddać kasę:

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2026 07:56:16 przez zorkadar
1
[#2196] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2190

Co ty jakiś wczorajszy? Donald już pisał na X'ie że gry nie będzie. Kefir się boi Donalda, nie wyda...

4
[#2197] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@zorkadar, post #2195

Ja nie chce tylko nie ma kto oddać kasę:

Miał ktoś, ale nikt nie chciał, bo chodziło o zasady a nie o "pieniążki".

Pomijając obsuwę, pewnie i tak nikt z kupujących nie ogrywa wersji demo, a szkoda, bo jest.

Mam wrażenie że każdy chciał grę w pudełku żeby na półce sobie postawić, ale może się mylę, i zaraz będą wrzuty z High Score z wersji demo.
[#2198] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2194

Przykre jest to, że pomijając problemy natury finansowej, demo gry potwierdza, że byłaby to produkcja dopracowana i bardzo grywalna (tak jak oryginał na małe atari). I na bank wskoczyłaby do topki amigowych gier w kategorii prosta ale rewelacyjnie zrobiona zręcznościówka.
3
[#2199] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@kempy, post #2198

Gra wygląda pięknie ale grywalność jak dla mnie słaba brakuje takiej dynamik jak w :

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2026 12:14:23 przez Dorian3d
2
[#2200] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2197

Ja akurat pogrywam w wersję demo. Zacząłem dopiero niedawno czyli jakieś 3 lata od zapłacenia za pełną wersję.... A wersja demo ma chyba tylko dwa etapy, tak że mało trafne spostrzeżenie że o pudełko na półce chodzi, mimo że za pudełkową wersję zapłaciłem w czasach, kiedy miałem na to miejsce. Bo miejsca juz praktycznie brak, bo inni jakoś się potrafili wywiązać albo zapewniłem innymi pozycjami "z epoki". Generalnie dno stulecia z wydaniem tej gry.

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2026 14:08:29 przez lukjan
1
[#2201] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2200

"A wersja demo ma chyba tylko dwa etapy"

No właśnie to "chyba" potwierdza, że bardzo trafne spostrzeżenie z mojej strony.
[#2202] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@lukjan, post #2200

Generalnie dno stulecia z wydaniem tej gry.

najwieksze dno było gdy gra miała juz gotowy silnik i iles tam etapów i wystarczyło ją złozyć do kupy ale w tym momencie twórca zrobił zwrot o 180 stopni i zamarzyła mu sie fabuła i intro do prostej gierki która tego wogole nie potrzebowała i potem sie zastanawiał rok albo i dłuzej na tą fabułą i intrem (które nikogo ) az w koncu wszystko sie zesrało.

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2026 17:18:05 przez oldman
2
[#2203] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@kempy, post #2198

Przykre jest to, że pomijając problemy natury finansowej, demo gry potwierdza, że byłaby to produkcja dopracowana i bardzo grywalna (tak jak oryginał na małe atari). I na bank wskoczyłaby do topki amigowych gier w kategorii prosta ale rewelacyjnie zrobiona zręcznościówka.

jak czytam takie opinie to mam wrażenie że amigowcy grają tylko w jakies stare amigowe gry i są totalnie odcięci od swiata indyków przez co ich pojęcie "fajna zręcznosciowka" jest mocno zaburzone.
1
[#2204] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2203

jak czytam takie opinie to mam wrażenie że amigowcy grają tylko w jakies stare amigowe gry i są totalnie odcięci od swiata indyków przez co ich pojęcie "fajna zręcznosciowka" jest mocno zaburzone.

Zaburzone jest z twojej perspektywy. Tak jak zaburzeniem może być przebywanie z indykami na grzędzie, ale tu trzeba mieć fajną zręczność żeby się utrzymać z zagiętymi paluchami.

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2026 17:43:51 przez amikoksu
2
[#2205] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@amikoksu, post #2204

Zaburzone jest z twojej perspektywy. Tak jak zaburzeniem może być przebywanie z indykami na grzędzie, ale tu trzeba mieć fajną zręczność żeby się utrzymać z zagiętymi paluchami.

ale ty pierd**lisz farmazony , zamknij drzwi z drugiej strony.
6
[#2206] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2203

Amigowcow tutaj nie interesują same gry jako takie, ale fakt, że działają na Amidze. Było to już wałkowane kilka razy.
4
[#2207] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2203

akurat kto jak kto to, ale na grach i estetyce Kempy się zna jak nikt :)
1
[#2208] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2205

I po co rymujesz???
[#2209] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2205

Ale okno ci otworze, żebyś miał świeżego powietrza w tej swojej norze.
2
[#2210] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@amikoksu, post #2209

Ten mój wpis nie jest do Ciebie Amikoksu, tylko tak ogólnie do tych co się nudzą.

Administracja zapewne nie zamknie tego historycznego wątku ze względu na to, że zawsze może strzelić co niektórym podgrzewaczom z liścia — i to tak, że zamilkną na krótką lub dłuższą chwilę, a jak się nie opamiętają, to trudno. Trolle należy likwidować.
1
[#2211] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2201

A wersja demo ma chyba tylko dwa etapy

Demo ma 3 etapy.
Trzeci etap "SPEED" odblokowuje się po przejściu 2 pierwszych pod warunkiem "zaliczenia" odpowiedniej (w zależności do wybranego poziomu trudności) ilości kafelków pomarańczowych ok, racja

Ja też odpalam czasem DEMO, bo to co stworzył KEPIR miażdży wszystkie inne odmiany tej gry na wszelkie platformy i pokazuje jakość na A1200 z FASTEM jakiej w zasadzie nigdy ten komputer na tym poziomie "nie widział".
I nie piszę tego tylko jako FUN-BOY techno-demo-amigowy, moje dzieci zagrywają się ostatnio właśnie w JUMPa a pograły wcześniej w Yoompa na Amigę i wersję na Atarii i C64 i chcą grać tylko w JUMPa
11
[#2212] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2193

nie wiem czy tutaj da sie cokolwiek napisać bez "odpowiadania" na czyjs komentarz

Ano da się, da się
3
[#2213] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@BULI, post #2211

Właśnie w trybie Easy przeszedłem dwa pierwsze poziomy z full punktami, i dostałem komunikat "Level 4 unlocked"

----edit

za to Level 3 jest nadal zablokowany, zobaczymy :)

Ostatnia aktualizacja: 12.02.2026 08:42:55 przez karolb
[#2214] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Hellena, post #2212

Ano da się, da się

To oświeć nas bo o ile wiem to nawet wracając do pierwszego posta w wątku i klikając odpowiedz, odpowiadasz na czyjś post, no chyba, ze wątek jest komentarzem do artykułu z głównej strony.
[#2215] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Madman, post #2214

Ano dało się , dało się szeroki uśmiech
Chyba od kiedy wprowadzili drzewa, to się nie da

Ostatnia aktualizacja: 12.02.2026 10:06:02 przez Hellena
[#2216] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2213

No cóż, przeszedłem Easy Medium i Hard z maks ilością punktów i nic więcej nie ma.
Chyba że jest coś ukrytego.

Dla mnie ta gra jest dość stresująca, ze względu na to że w trakcie gry klocki zmieniają położenie, do tego walka o każdy pomarańczowy aby ukończyć poziom :)
[#2217] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #2216

No cóż, przeszedłem Easy Medium i Hard z maks ilością punktów i nic więcej nie ma.
Chyba że jest coś ukrytego.

Jak dostaniesz komunikat "Level 4 unlocked" to masz do dyspozycji dodatkowy LEVEL na liście:
LEVEL 4, ja go nazywam SPEED szeroki uśmiech
LEVEL 3 jest dalej zablokowany, czyli w DEMO JUMP są dostępne łącznie 3 LEVELE do ogrania (1, 2 i 4)
Dla mnie ta gra jest dość stresująca, ze względu na to że w trakcie gry klocki zmieniają położenie, do tego walka o każdy pomarańczowy aby ukończyć poziom :)

To już kwestia mocno subiektywna, co kto lubi i do czego jest przyzwyczajony.
Osobiście się cieszę, że gra- tfu, wersja DEMO jest bardziej rozbudowana i urozmaicona niż oryginał ok, racja
Dla ortodoksów wersji ATARI i lubiących wersję C64 na Amidze jest naprawdę niezły Yoomp Zbigienia Rossa OK
[#2218] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@oldman, post #2202

Co sie nie zamarzyło?
A w sumie "zamarzło".
Fabuła jest gotowa. Borsuk przyklepał.

Swego czasu informacje o postępach były niczym z UniThora. Obecnie wszystko co stanęło na drodze jest: fabuła, intro, outro, projekt pudełka.
Nie wiem czego brakuje?

Jeśli to wypalenie to niech developer odda kod, sprzeda rower i odda ludziom pieniądze.
7
[#2219] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@kubaslonka, post #2218

Nikt nie wie czego tam brakuje. Może zabrakło chęci do tworzenia kolejnych poziomów.
[#2220] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@rbej1977, post #2219

Brakuje chęci
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem