[#61] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #60

Po co w DOSBoxie jak są emulatory Maca
2
[#62] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #37

Jest wersja WarpOS, a Ty widzę że masz Killera K1.

Mam nawet Ragnaroka, ale najpierw to muszę mieć WARPa 4060, bo na 16 MB se nie pohulam.
[#63] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #60

Heh, od czego mamy promotory ekranu, użyłem NewMode. I tak… na 100MHz w HiResie mam tych klatek całe 4-5….

Jak znajdę chwilę to zobaczę ile Pistorm potrafi wykrzesać w Hires Laced.
1
[#64] Re: The Settlers 2 Amiga

@Amig_OS, post #2

Ja nie dostałem linka do pobrania SII . Za to napisał do mnie Simon Neuman z pytaniem czy na pewno chcę wersję Niemiecką Boxu . Oczywiście poprosiłem o box Angielski . Czekam na linka dalej .
[#65] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #60

Czy SII przypadkiem nie było od zawsze pod Fusion lub/i Shapeshifter; działającej w miarę znośnie? Czy coś pomyliłem?
3
[#66] Re: The Settlers 2 Amiga

@crimart, post #65

Jest od dawna wersja EN. Kiedyś mi chodziła pod Fusion, teraz za cholerę nie mogę jej odpalić.
[#67] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #63

Heh, od czego mamy promotory ekranu, użyłem NewMode. I tak… na 100MHz w HiResie mam tych klatek całe 4-5….

Jak znajdę chwilę to zobaczę ile Pistorm potrafi wykrzesać w Hires Laced.

5.5 tyle można wycisnąć na AGA. Ciekawe, że cokolwiek widać, bo gra jest z RTG i raczej powinna być kaszana bez c2p. Na upartego grać idzie. Jakby gra miała inne pixele niż kwadratowe, albo była skalowalna, to 10 fps w 640x256 , a w 320x512 to i więcej, ile to nie wiem, bo akurat obcina licznik fpsów.
[#68] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #67

No i tak sobie gram trzeci dzień i przydałby się suwak głośności do muzyki.
1
[#69] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #68

Ja ją po prostu wyłączyłem, po 5 minutach stała się nieznośna.
1
[#70] Re: The Settlers 2 Amiga

@wali7, post #69

Rozumiem, w moim przypadku po kilku godzinach wolałbym ją ściszyć. Bo zagłusza ledwo słyszalne dźwięki walki naszych rycerzy.
1
[#71] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #66

Pod. Fusionem nigdy nie mogłem jej odpalić, zato na są chodzi super nawet wydaje nie się że jest szybciej niż ta nowa pod ami.
1
[#72] Re: The Settlers 2 Amiga

@mwb113, post #71

U mnie śmiga pod Fusionem, włącznie z trybem RTG Warpa.
1
[#73] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #70

Niestety dzwieki inne tez mecza. Jakis nawiedzony ptak kracze bez przerwy tak czesto ze po chwili musialem dzwiek wgl wylaczyc. Btw pod Mosem chodzi na maxa 50fps bez zadnych scinek.
[#74] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #70

W Settlers 2 powinny być ustawienia głośności muzyki i dźwięków. Kliknij w ikonkę z ustawieniami gry na dole.
[#75] Re: The Settlers 2 Amiga

@Hexmage960, post #74

Co do męczącej muzyki to to wystarczy podczas gry wejść do menu i wybrać odtwarzacz CD i ustawić sobie ulubiony utwór (jest "remix" motywu muzycznego z jedynki) lub włączyć odtwarzanie losowe kawałków ok, racja
2
[#76] Re: The Settlers 2 Amiga

@BULI, post #75

Buli sprawdzisz czy na ragnaroku pod Wosem działa? Nie mam teraz za bardzo kasy żeby sobie kupic i sam sprawdzićszeroki uśmiech
[#77] Re: The Settlers 2 Amiga

@jaster, post #76

Już sprawdziłem i na Ragnaroku i Apocalipse działa WYŚMIENICIE ok, racja
A to moje wyniki (A4000d, Apocalipse G4 550mhz, Voodoo3):
640x480 => 50 FPS
800x600 => 48- 50 FPS
1024x768 => 32 FPS

OKOKOK
8
[#78] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#79] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#80] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#81] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#82] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#83] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#84] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#85] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#86] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#87] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#88] Re: The Settlers 2 Amiga

@BULI, post #77

Gra działa u mnie w trybie AGA 320x256 od 48/51 fps System Amiga OS 3.2.3 kickstart 3.2.3 na pistormie 32lite. OK
1
[#89] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #67

Na jakim CPU i ile taktowanym ?
[#90] Re: The Settlers 2 Amiga

@Stoopi, post #88

Przy czym dodajmy, że w oryginale nie było low-res (najniższa rozdzielczość to 640x480 na PC).
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem