[#61] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #60

Po co w DOSBoxie jak są emulatory Maca
1
[#62] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #37

Jest wersja WarpOS, a Ty widzę że masz Killera K1.

Mam nawet Ragnaroka, ale najpierw to muszę mieć WARPa 4060, bo na 16 MB se nie pohulam.
[#63] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #60

Heh, od czego mamy promotory ekranu, użyłem NewMode. I tak… na 100MHz w HiResie mam tych klatek całe 4-5….

Jak znajdę chwilę to zobaczę ile Pistorm potrafi wykrzesać w Hires Laced.
1
[#64] Re: The Settlers 2 Amiga

@Amig_OS, post #2

Ja nie dostałem linka do pobrania SII . Za to napisał do mnie Simon Neuman z pytaniem czy na pewno chcę wersję Niemiecką Boxu . Oczywiście poprosiłem o box Angielski . Czekam na linka dalej .
[#65] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #60

Czy SII przypadkiem nie było od zawsze pod Fusion lub/i Shapeshifter; działającej w miarę znośnie? Czy coś pomyliłem?
2
[#66] Re: The Settlers 2 Amiga

@crimart, post #65

Jest od dawna wersja EN. Kiedyś mi chodziła pod Fusion, teraz za cholerę nie mogę jej odpalić.
[#67] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #63

Heh, od czego mamy promotory ekranu, użyłem NewMode. I tak… na 100MHz w HiResie mam tych klatek całe 4-5….

Jak znajdę chwilę to zobaczę ile Pistorm potrafi wykrzesać w Hires Laced.

5.5 tyle można wycisnąć na AGA. Ciekawe, że cokolwiek widać, bo gra jest z RTG i raczej powinna być kaszana bez c2p. Na upartego grać idzie. Jakby gra miała inne pixele niż kwadratowe, albo była skalowalna, to 10 fps w 640x256 , a w 320x512 to i więcej, ile to nie wiem, bo akurat obcina licznik fpsów.
[#68] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #67

No i tak sobie gram trzeci dzień i przydałby się suwak głośności do muzyki.
1
[#69] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #68

Ja ją po prostu wyłączyłem, po 5 minutach stała się nieznośna.
[#70] Re: The Settlers 2 Amiga

@wali7, post #69

Rozumiem, w moim przypadku po kilku godzinach wolałbym ją ściszyć. Bo zagłusza ledwo słyszalne dźwięki walki naszych rycerzy.
1
[#71] Re: The Settlers 2 Amiga

@waldiamiga, post #66

Pod. Fusionem nigdy nie mogłem jej odpalić, zato na są chodzi super nawet wydaje nie się że jest szybciej niż ta nowa pod ami.
[#72] Re: The Settlers 2 Amiga

@mwb113, post #71

U mnie śmiga pod Fusionem, włącznie z trybem RTG Warpa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem