[#121] Re: The Settlers 2 Amiga

@mareq, post #109

(...) prześledziłem jak to jest zrobione w coffeine. Można się złapać za głowę. Przebrnięcie przez wszystkie skrypty. Tam jest misz-masz 3 stosów TCP i dopiero po pełnej analizie wychodzi na to, że faktycznie używane jest Miami.

Brzmi strasznie. Aż trudno uwierzyć, że trzeba robić jakieś analizy żeby się dowiedzieć co właściwie obsługuje sieć.

Generalnie dystrybucja to wielki śmietnik

Przeciwieństwo prostoty, a przecież geniusz i niezawodność tkwi w prostocie.
[#122] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: The Settlers 2 Amiga
[#123] Re: The Settlers 2 Amiga

@bfgmatik, post #122

Panowie jak chcecie sobie pogadać o Coffeine to załóżcie sobie wątek, ten jest o grze, a nie o tym.
2
[#124] Re: The Settlers 2 Amiga

@MDW, post #121

Nie trzeba. Wszystko jest ślicznie oskryptowane. Ja sobie na chama dopisałem swój stos do user-startup i działa.
2
[#125] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #1

fACEbOOK Wydanie fizyczne doszło i cieszy oko.
6
[#126] Re: The Settlers 2 Amiga

@Stoopi, post #125

Super, a jaka firma obsługiwała przesyłkę i z jakiego kraju to szło?
[#127] Re: The Settlers 2 Amiga

@wali7, post #126

Super, a jaka firma obsługiwała przesyłkę i z jakiego kraju to szło?

U mnie to:

LOOK BEHIND YOU
(Barbat & Neumann GbR)
GERMANY

Przesyłka DHL eCommerce Poland
1
[#128] Re: The Settlers 2 Amiga

@Amig_OS, post #127

To chyba jedyny dystrybutor.
[#129] Re: The Settlers 2 Amiga

@Stoopi, post #125

to ta wersja za 100 ojro ?
[#130] Re: The Settlers 2 Amiga

@_DiskDoctor_, post #128

Tak, pewnie tak. Ja też kupiłem w LOOK BEHIND YOU. W sobotę (25.10) dostałem maila, ze jakaś przesyłka z DHL do mnie się szykuje, ale do teraz jeszcze nie wyruszyła. A na stronach DHL strasznie ciężko znaleźć (w każdym razie mi się nie udało) informacje np. skąd wychodzi przesyłka... bo gdyby było ze Niemcy, to nie miałbym wątpliwości (chyba, ze produkcja była np. w Chinach i wysyłka jest stamtąd. Tak też może być).
1
[#131] Re: The Settlers 2 Amiga

@wali7, post #130

Ja zamawiałem 28.08 boxa,cyfra wiadomo dotarła a co do wysyłki to na tą chwilkę mam zero informacji
[#132] Re: The Settlers 2 Amiga

@Bastian82, post #131

U mnie również brak informacji.
[#133] Re: The Settlers 2 Amiga

@wali7, post #126

Przesyłka z niemiec DHL Lookbehindyou
[#134] Re: The Settlers 2 Amiga

@selur, post #129

Za całośc 63 ojro
[#135] Re: The Settlers 2 Amiga

@Stoopi, post #134

aaa... bo to ta w kartoniku a nie w drewnianej trumience.
Ja bym chcial zobaczyc jak wyglada wersja kolekcjonerska dla "grabarzy"
2
[#136] Re: The Settlers 2 Amiga

@selur, post #135

Trzeba było kupić puki były, a tak możesz nie dożyć prezentacji, bo takie wersje idą do sarkofagów.
1
[#137] Re: The Settlers 2 Amiga

@Jacol, post #64

Ja nie dostałem linka do pobrania SII . Za to napisał do mnie Simon Neuman z pytaniem czy na pewno chcę wersję Niemiecką Boxu .

U mnie to wyglądało tak:
14 sierpnia
1. Ja (przez formularz na stronie, po niemiecku): Cześć, ile muszę czekać na wysyłkę do Polski?
2. Nico (na maila, po angielsku): pytasz o Settlers II? Premiera jest 18 października, wysyłka 17 października, czas dostawy 2 dni.
3. Ja (po niemiecku) Tak, chodzi mi o Siedler II, można odebrać na miejscu, zamiast wysyłać do Polski?
4. Nico (już po niemiecku :D) Tak, możesz odebrać, zwrócimy Ci koszt przesyłki.
5. Ja (po niemiecku) No to widzimy się na Amiga 40.

Mija miesiąc.
6. Simon (po angielsku): drogi kliencie, niedługo wysyłamy Setllers II. Zauważyliśmy, że jako nieniemieckojęzyczna osoba zamówiłeś wersję niemiecką zamiast angielską. Czy aby to nie jest pomyłka? Prosimy o informację.
7. Ja (po niemiecku) Nie, to nie pomyłka, świadomie zamówiłem wersję niemiecką. Chcę ją odebrać na Amiga 40.
8. Simon (już po niemiecku) Aha, wszystko jasne, Nico będzie mieć listę, żebyś mógł sobie odebrać.

Amiga 40:
Podchodzę do stoiska, po niemiecku mówię, że chcę odebrać Siedler II. Gość mi daje pudełko, ja nie sprawdzam, po czym on nagle mnie pyta, czy ja przypadkiem nie chciałem wersji niemieckiej, bo dał mi angielską. :D

Linka do pobrania dostałem po Amiga 40. Teraz się zastanawiam, czy nie kupić drugiej i ją rozpakować. :D

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2025 09:45:52 przez OSH
2
[#138] Re: The Settlers 2 Amiga

@wali7, post #130

Przesyłka o której myślałem, że DHL z Niemiec, to nie było z Niemiec, i nie z Settlersami. ;)
Ale przeszukałem pocztę i znalazłem info od wydawcy Settlersów z numerem przesyłki, i paczka wczoraj została wysłana do mnie. Pewnie dziś/jutro przyjdzie. Zobaczymy.
Swoją drogą pomysł wysłania wersji elektronicznej w dniu premiery do każdego nabywcy wersji pudełkowej genialny. Zwróćcie uwagę, że każdy bardziej nakręcony grę od razu ściągnął, zainstalował i gra, a nie w oczekiwaniu na opóźniającą się przesyłkę narzeka po necie na wydawcę gry :)
4
[#139] Re: The Settlers 2 Amiga

@wali7, post #138

Nie narzekam. Informuję, że nie otrzymałem żadnej wiadomości od wydawcy odnośnie przesyłki. Mam czas poczekam dwa tygodnie i będę dręczył odpowiednie organa.
[#140] Re: The Settlers 2 Amiga

@koczis, post #139

Też nie otrzymałem informacji o wysyłce.
[#141] Re: The Settlers 2 Amiga

@pong777, post #140

Ja właśnie dostałem info o wysyłce
1
[#142] Re: The Settlers 2 Amiga

@Djk83, post #141

Mój boxik dzisiaj po 16 też został wysłany szeroki uśmiech
1
[#143] Re: The Settlers 2 Amiga

@Bastian82, post #142

Nie opłacało Im się nadawać jednej paczki, to poczekali aż się 20 nazbiera z Polski to nadali!

[#144] Re: The Settlers 2 Amiga

@OSH, post #137

gdzie wy macie wybór wersji językowej przy zamówieniu?
ja zamawiałem w poniedziałek i wczoraj otrzymałem emial że paczka wysłana
ale nie widziałem żadnej opcji ANG/NIEM do wyboru a oczywiście że chciałbym otrzymać wersję angielską a nie niemiecką
teraz sprawdzam bo ściągałem wczoraj plik z grą lha i zajrzałem są 4 katalogi polski, niemiecki, angielski oraz francuski więc może to jest wersja uniwersalna

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2025 09:06:33 przez JacK_Swidnik
[#145] Re: The Settlers 2 Amiga

@JacK_Swidnik, post #144

Właśnie nie pamiętam, ale chyba na początku był wybór. Ja swojej nie rozpakowywałem, pewnie instrukcja jest po niemiecku. :)
[#146] Re: The Settlers 2 Amiga

@JacK_Swidnik, post #144

Jacek, bo pewnie jedna rzecz to pliki (uniwersalne), a inna rzecz samo pudełko, instrukcje etc.
[#147] Re: The Settlers 2 Amiga

@_DiskDoctor_, post #146

Przypuszczam, choć na 100% tego nie wiem bo testowałem wersję angielską, że też może chodzić o multimedia. Wydawca wspomina jedynie o wersji angielskiej i niemieckiej, uznając polską za jedynie częściowo zlokalizowaną bo intro jest w języku angielskim, jedynie z polskimi napisami. Może wersja niemiecka ma intro mówione po niemiecku i już ekstra napisów w PL czy FR, to tych filmów nie dodawali? Gdybam tylko.
1
[#148] Re: The Settlers 2 Amiga

@_DiskDoctor_, post #146

- Opakowanie niemieckie ma pokrywe pudelka z nazwa Die Siedler. Angielska The Settlers
- Tyl opakowania uniwersalny
- Wkladka z klawiszologia jest angielska dla obu
- Atlas swiata - uniwersalny - dwujezyczny
- Plecy pudelka uniwersalne - dwujezykowe
- Plyta Cd z nadrukiem angielskim z jednej strony i niemieckim z drugiej. Wszytstkie wersje jezykowe na jednej plytce - UWAGA - DVD
- Instrukcja De lub Angielska zależnie od wersji.
Roznica w pokrywie pudelka i samej instrukcji.

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2025 14:11:47 przez arturB
3
[#149] Re: The Settlers 2 Amiga

@MUFA-amigaone-pl, post #147

Wersja polska była tylko z polskimi napisami w intrze - taka zadecydował wydawca na PC.
Wersja angielska, niemiecka, francuska ma intro z lektorem w danym języku.

PS.
Wersje w drewnianym pudełku mają być rozsyłane w grudniu.

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2025 14:45:00 przez Amig_OS
1
[#150] Re: The Settlers 2 Amiga

@Amig_OS, post #149

A do UK w jakim terminie można się spodziewać przesyłki?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem