@MDW, post #2789
Świetnie wygląda. Bardzo lubię taki styl.
Czekamy na wersje dla AmigaOS4, AROS i MorphOS. Produkcja idealna dla tych platform.
@Koyot1222, post #2792
@Koyot1222, post #2793
@Koyot1222, post #2793
@Koyot1222, post #2796
@MDW, post #2797
Kto by pomyślał, że pixlowanie kilkunastokolorową paletą w absurdalnie niskiej rozdzielczości będzie miało jeszcze komercyjne zastosowanie w 2024 roku. A jednak ciągle są miłośnicy takiego stylu i jest sens coś takiego tworzyć.
Grafik ze mnie żaden więc mogę się tylko wypowiedzieć jako normalny "konsument" treści. I powiem, że graficzki Koyota zawsze mi się podobały. Mają spójny styl i są takie naprawdę przyjemne dla oka. Ja w takim stylu mógłbym oglądać (bo raczej trudno moje granie inaczej nazwać) wszystko, nawet krwawy horror. Koyot na pewno by sobie z tym poradził.
A co do ProMotion to znam tylko jakieś stare wersje (bez NG) sprzed kilkunastu lat. Już wtedy był to najlepszy program do pixlowania. Jedyna jego wada to wymaganie Windowsa. Teraz pojawiły się jakieś inne, które słyszałem, że są niezłe. Ale myślę, że ProMotion NG nadal jest pierwszy albo przynajmniej jest w czołówce.
Szkoda, że na Amidze programy do pixlowania zatrzymały się ponad ćwierć wieku temu. To akurat jest dziedzina w której nawet klasyczna Amiga mogłaby mieć coś idealnego. Ale nie, Amigowcy nie tworzą już programów. Amigi służą do czegoś innego... niestety.
@Koyot1222, post #2798
Pro Motion NG jest też równolegle na IOS i Linux
@MDW, post #2799
Nie mówię, że się nie da tak używać ale ja zawsze czuję niesmak przed takimi obejściami. Ale może spróbuję, bo akurat ProMotion w moich wspomnieniach stoi bardzo wysoko.