Mnie także ogarnął klimat "gorących podsumowań".
Co mamy w temacie
Bridge Strike:
Duże brawa, ba kolejne dla Juena. Cierpliwie znosi moje marudzenie o kolejnych elementach wrzucanych gry

Mamy za sobą kolejne 9 miesięcy dłubaniny. Kolejne godzinki spędzone na gonieniu króliczka. Znów jesteśmy już niedaleko króliczej norki
Co w zamian?

Mamy całkiem szybki kod, niestety znów nie udało się nam wykorzystać w pełni potencjału procesora 000. Gra rusza, ale jest wolna, 100% zabawy wyciąga dopiero na 020. Wersja testowana przeze mnie na podstawowej CD32, śmiga uroczo!.

Mapki są wielokrotnie dłuższe od tych używanych w TF, w pełni animowane, trzy niezależne animowane plany grafiki, efekty takie jak cykl palety, jednoczesna muzyka z niezależnymi efektami specjalnymi... Juen naprawdę stanął na głowie, gra ładuje dużo mniej danych do pamięci niż poprzednia wersja demo.
Mamy skończone 42 z 48 map, podzielone na 4 scenerie, las, zimowa, miasto, pustynia. Każda lekko inna, niektóre z unikalnymi przeszkadzajkami. Każdą mapkę projektowałem tak aby było na niej kilka możliwych dróg. Dzięki niezależnemu cyklowi dzień/noc a także losowo występującymi burzami (z niebezpiecznymi chmurkami miotającymi piorunami), możliwe, że rzadko kiedy uda nam się oblecieć te same mapki o tej samej porze dnia i przy dobrej pogodzie. BRAWO Juen!
Osoby narzekające na cisze podczas rozgrywki w TF docenią oprócz tytułowego i game over, 3 różnorodne utwory stworzone przez Simone/JMD na bieżąco miksowane z efektami dziejącymi się na ekranie. Poprosiłem go o muzyke lekko stylizowaną na muzykę znaną z takich hitów z lat 80-90 jak "Top Gun" czy "Strike Eagle". Trzeba przyznać, że udało mu się stworzyć całkiem fajne propozycje jak na dostępne tylko 2 kanały.

Doomer jak poprzednio uraczył nas zbiorem całkiem przyjemnych sampli. Taki niby mały "szczegół", ale niema gra to raczej kiepska rozrywka. Element fx jest niewielki ale także mocno istotny. BRAWO!
Zacząłem tworzyć grafikę do intro - outro gry. Będzie utrzymane w podobnej konwencji nesowo-komiksowej jak poprzednie Tanks Furry.

Ostatnie demko z zestawem kilku zimowych plansz zostało zgłoszone do konkursu "Amiga Game Jam". Nie dostaliśmy jeszcze oficjalnego potwierdzenia, mamy cichą nadzieję że gra także tam zostanie zauważona zwłaszcza, że konkurencja zapowiada się spora.
CDN.