[#358]
Re: Kącik uwielbienia A2 :-)
@rygar997,
post #356
Ja już kiedyś to poruszałem u nas na kanale, ale dla tych co nie oglądają, taka inna ciekawostka, czyli strona amiga.net.pl.
Jak się tam wejdzie to domyślnie jest opis Amigi 500, sprytnie bo to daje tej stronie zadziwiająco wysokie pozycjonowanie. I tak na stronie wyszukiwarki Bing przy haśle Amiga, na 5 czy 6 miejscu, zaraz po Wikipedii, Allegro czy PPA. Na wyszukiwarce od Google już spadła na drugą stronę, jednak jeszcze tak ze trzy miesiące temu strona założona przez Adama plasowała się równie wysoko.
No i można by się temu nie dziwić, gdyby strona była aktualizowana i wciąż żyła. Tymczasem najnowsze wpisy to jakieś sponsorowane artykuły promujące firmy ubezpieczeniowe czy producentów obuwia.
Oczywiście nie wiem czy to jest strona nadal należąca do Zalepy czy sprzedał tę domenę jakiemuś spryciarzowi, który uznał że akurat w ten sposób spróbuje wypromować swoje treści marketingowe, niemniej pewien niesmak i nawiązania do niegdyś modnego tutaj sformułowania "o żerowaniu na marce", same cisną się do głowy.