kategoria: Sklepy
[#481] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@Amig_OS, post #480

Pogratulowałbym, ale nie ma czego.
5
[#482] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@juen, post #477

Odpowiadałem tylko na zarzut (podejrzenie), że ktoś podszywa się pod Adama Zalepę.

Co do oceny jakości książek, to jest to moja opinia, głównie na podstawie lektury za czasów funkcjonowania A2.

Wydaje mi się, że dużo łatwiej jest kogoś oczernić w Internecie aniżeli oczyścić się z zarzutów. Myślę, że ja nie byłbym w stanie kogoś w ten sposób potraktować.

Rozumiem pretensje co do realizacji zaległych zamówień.

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2025 12:13:46 przez Hexmage960
2
[#483] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@Hexmage960, post #482

To, że nikt się pod niego nie podszywa było oczywiste dla każdego w miarę rozsądnie myślącego na pierwszy rzut oka.

Opis stanu faktycznego odnośnie działalności Adama Zalepy to nie oczernianie. Niech rozliczy się z przekręconymi przez niego (w tym moją skromną osobą), wtedy możemy rozmawiać. To on wybrał taką drogę, w której świadomie przywłaszczył sobie środki i mienie swoich klientów i dostawców, i to on wybrał drogę w której unika jakiegokolwiek rozliczenia ze środowiskiem, dodajmy - całkiem wyrozumiałym.

Mnie dziwi, że przy tylu oszukanych osobach nadal są chętni żeby coś od niego jeszcze kupować. To czy książki są merytorycznie ok czy też nie - to w tym przypadku kwestia wyłącznie wtórna: tak jak nie kupujesz samochodu od kogoś kto go ukradł zastanawiając się czy kolor ładny i przebieg niski.
14
[#484] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@Splavinho, post #483

W sedno.
3
[#485] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@KM_Ender, post #484

mnie ciekawi ile osób z którymi sie nie rozliczyl cos w tym kierunku zrobiła zeby odzyskac swoja kasę czy kazdy dalej czeka ze moze kiedys odda?
Moze liste należności zrobcie ile i za co jest winien taka zbiorczą i jemu wyślijcie na email tego sklepu ciekawe jaki bedzie odzew.
termin roszczeń sie pewnie juz przedawnił
I pewnie daltego moze prowadzić swoja działalność.
ja nie planuje zakupu nowych książek. Wystarcza mi te co mam.

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2025 19:36:43 przez JacK_Swidnik
[#486] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@JacK_Swidnik, post #485

mnie ciekawi ile osób z którymi sie nie rozliczyl cos w tym kierunku zrobiła zeby odzyskac swoja kasę czy kazdy dalej czeka ze moze kiedys odda?
Moze liste należności zrobcie ile i za co jest winien taka zbiorczą i jemu wyślijcie na email tego sklepu ciekawe jaki bedzie odzew.
termin roszczeń sie pewnie juz przedawnił
I pewnie daltego moze prowadzić swoja działalność.
ja nie planuje zakupu nowych książek. Wystarcza mi te co mam.

Należę do osób które zrobiły przedpłatę na wszystkie możliwe pozycje z oferty A2 i też nie otrzymałem wszystkiego.

Tak sobie myślę, że może dzięki ponownym zakupom Adam Zalepa powolutku wydostanie się z długów i spłaci wszystkie zaległości - ale to takie moje gdybanie.

PS.
Bardziej martwi mnie to, że zapłaciłem za JUMP!
[#487] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@Amig_OS, post #486

Należę do osób które zrobiły przedpłatę na wszystkie możliwe pozycje z oferty A2 i też nie otrzymałem wszystkiego.

Tak sobie myślę, że może dzięki ponownym zakupom Adam Zalepa powolutku wydostanie się z długów i spłaci wszystkie zaległości - ale to takie moje gdybanie.

Jak na dworcu jest maszyna z batonikami i wrzucasz monetę, a batonik nie wypada, to nie wrzucasz następnej. Nie wrzucasz też na następny dzień i następny, żeby właściciel maszyny miał więcej kasy i może wtedy ją naprawi. Po co naprawiać jak spełnia swoja funkcję :D Zarabia kasę. Postawi drugą z napojami.

Dla dobra wszystkich lepiej nakleić karteczkę "Nie działa, nie wrzucaj, bo stracisz" i jeszcze zadzwonić na nr z maszyny i powiedzieć "kasa albo batonik!".
8
[#488] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@JacK_Swidnik, post #485

Musiałbym w PayPal poszukać. Nie zrobiłem nic, liczyłem, że może się ogarnie. Kwestia honoru i tyle. Nie chciałem chodzić na Policję.
[#489] Re: Kącik uwielbienia A2 :-)

@Amig_OS, post #486

No właśnie ? Jak tam nasz Jump ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem