@AmiClassic, post #179
@Aniol, post #181
@XoR, post #185
@michal_zukowski, post #183
Jeśli chodzi o gry to tak
@Aniol, post #187
@san_u, post #189
ktoś w 2003r wśród koksów takich jak Pentium3 pisał jeszcze na niej pracę dyplomową, jest samo w sobie dość fajną ciekawostką.
Zastanawiam się, czy nie można by A1200 nazwać jednym z najwolniej starzejących się komputerów,
@snifferman, post #193
@snifferman, post #193
@san_u, post #194
@Aniol, post #181
Ja wtedy naiwnie liczyłem, ze po A500, następny komputer Amiga bedzie na miarę przesiadki z C64 na A500.
@Daclaw, post #198
A1200 to była tylko maszynka budżetowa. Nie mam pojęcia, dlaczego C= takowe wypuszczało, tworząc sobie wewnętrzną konkurencję, ale to temat osobny.
@san_u, post #194
o komputerze z 2000r w 2010r,
@Aniol, post #187
Kupowało się co lepsze. Do tej pory tak robię.
No i w 1994 byłem całkiem dorosły, kolega tez.
@UJP, post #199
@UJP, post #199
Było już gorzej, ale nie tragicznie. Używałem wtedy mobilnie Della C640(2002) tak do 2010. Starczał do podstawowych zadań. Spokojnie odtwarzał divixy, otwierał wszystkie strony www. Problemem było GG, które jadło za dużo zasobów i używałem wtedy AQQ.
Do gier się raczej nie nadawał, chociaż grałem na nim w "Enter the matrix"(2003)
Spadek cen PC był spowodowany wielokrotnie większym rynkiem, dużą konkurencyjnością szczególnie firm z dalekiego wschodu, Commodore tu nie miało szans ( niewiele później popadało dużo Europejskich i Amerykańskich producentów jak choćby Escom ), obniżali ceny swojich PC i płakali, ale z powodu bankructwa, bo włąśnie sprzedaż PC było głównym podowem bankructwa Commodore, Amigi to był margines ich produkcji
@ZbyniuR, post #202
@Nasedo, post #203
@Nasedo, post #203
Zastanawia mnie, czy kiedyś ktoś zastanowił się dlaczego padły firmy pod ciężarem własnej zaYebistości. To nie tylko spotkało Amigę, ale identyczny los spotkał 3DFXa, Nokię, Blackberry. Tęgim głowom zapewne wydawało się, że można nic nie robić, a pieniążki same będą wpadać. Niestety, ale konieczny był rozwój, a nie zapadnięcie w sen zimowy, kiedy to konkurencja zakasała rękawy i wzięła się do roboty...
@ZbyniuR, post #205
Zastanawiam sie tylko że M$ wierzyli że podbiją świat komórek tym swoim gównianym OSem, mając też największego producenta komórek, czy od początku kupili ich tylko po to by ich zabić, a potem na rynku bez wielkich konkurentów promować jakieś swoje tablety, czego próbowali już wcześniej bez skutku.
@ZbyniuR, post #206
I komu potrzebne Pegasosy albo PCI z AGĄ?
Czy oferowały coś czego nie było na rynku, albo robiły coś lepiej lub taniej?
@ZbyniuR, post #206