[#271] Barry Altman nie żyje

@Valwit, post #270

Oo. Choć raz zrobisz coś pożytecznego. Będzie mi miło. No i napisałeś Bóg z dużej litery. To się chwali :)

Benedykt Dziubałtowski
[#272] Re: Barry Altman nie żyje

@MarX, post #267

Tyle tylko że on poszukiwał prawdy, a poza tym był genialnym filozofem.

fiu fiu , widac daleko w tej filozofii nie zabrnales, jak tez w poszukiwaniu prawdy
[#273] Re: Barry Altman nie żyje

@gx, post #272

fiu fiu , widac daleko w tej filozofii nie zabrnales, jak tez w poszukiwaniu prawdy

oj tu sie mój drogi gx`ie nie popisałeś. Znowu polecam lekturę (jak to się mówi, książki to do mądrości klucz), np. taki klasyk jak "Wyznania św. Augustyna".
[#274] Re: Barry Altman nie żyje

@MarX, post #273

a to takie lektury miales, to wiele wyjasnia, cos mi mowi, ze to byla jedna z niewielu lektur jakie miales
[#275] Re: Barry Altman nie żyje

@Benedykt Dziubałtowski, post #263

Napisałeś "zamknij się", prawda?

Nie nie napisałem tak. Pokazujesz tylko jakim jesteś trolem przekręcając moje wypowiedzi.

Napisałeś dokładnie tak:
Weź się przymknij.

Jakaś duża różnica?

W jednym wątku piszesz o o tym, że idziesz na pielgrzymkę w drugim zgrywasz ateiste. Bawi Cię to?

1. Pokaż gdzie pisałem że idę na pielgrzymkę
2. Zgrywać to można katolika, mając jednocześnie nauki Jezusa w pupie. Ateistą to się jest od urodzenia, a potem w zależności na jakiej szerokości geograficznej się urodzisz - masz wkładane do głowy odpowiednie "prawdy" na temat "jedynego" Boga.

Ale jako osoba potrafiąca czytać, słuchać i na dodatek myśleć samodzielnie - wiesz o tym, prawda?

Jak nie jak tak? Ty rozkręciłeś tego flejma.

Teraz kłamiesz, a dowodem na to są posty :)To Ty i parallax zaczęliście wątek religijny.

Czy wg. Ciebie komentarze pod newsami to jest miejsce do opowiadania o swoich poglądach religijnych?

No i kto zaczął trollować? Czyje posty zaczęły flejma?

Narobiłeś syfu, a teraz wszystko zostało cichutko przeniesione do HydeParku, na dodatek zgrywasz zdziwionego?

Odo sobie darował co mnie pozytywnie zaskoczyło.

Mnie też

Ty nie umiałeś.

Ty jak widać pierwszy nie usiedziałeś i musiałeś wyjechać z głupawym tekstem.

Spoczywaj w pokoju. Do zobaczenia po tamtej stronie.

Jeśli nie jesteś hipokrytą i wierzysz w to co mówisz - to zgodnie z naukami Jezusa - oddaj wszystko co posiadasz biednym, ponieważ życie doczesne jest tylko próbą przed życiem wiecznym.

A przepraszam byłbym zapomniał, katolicyzm to nie jest religia tylko tradycja, prawda? W końcu zabijacie w imię Boga :):):)
[#276] Re: Barry Altman nie żyje

@Benedykt Dziubałtowski, post #269

Prawda ze debilne?

To co napisałeś jak najbardziej

Tylko że to co napisał, pokazuje mniej/więcej jak wygląda Twój post.

Ale oczywiście nie widzisz tego, prawda?
[#277] Re: Barry Altman nie żyje

@gx, post #274

a to takie lektury miales, to wiele wyjasnia, cos mi mowi, ze to byla jedna z niewielu lektur jakie miales

Kolejna riposta niskich lotów. Coś ostatnio słabiutko gx, słabiutko :)
[#278] Re: Barry Altman nie żyje

@MarX, post #277

A ja z innej beczki:

- Ale czy Chrystus nie pokonał sił zła? - spytał Herb Asher. - Powiedział przecież: "Przyszedłem zwyciężyć świat".
- Cóż - powiedziała Rybys - widocznie się pomylił.
- Z upadkiem Masady wszystko zostało stracone - wyjaśniał Elias. - Bóg nie wkroczył do historii w pierwszym wieku po Chrystusie, on opuścił historię. Misja Chrystusa zakończyła sie porażką.
- Jesteś bardzo stary - powiedziała Rybys. - Ile ty masz lat? Pewnie ze cztery tysiące. Ty możesz przyjmować dalekosiężny punkt widzenia, ja nie. Wiedziałeś o tym pierwszym przyjściu przez cały czas? Przez dwa tysiąze lat?
- Tak jak Bóg przewidział grzech pierworodny, tak też przewidział że Jezus zostanie odrzucony. Bóg wiedział zanim, się to stało.

Polecam książki Phillipa K. Dicka (jak ktoś nie wie, to na podstawie jego powieści nakręcono Blade Runnera, Raport Mniejszości, Payback i wiele innych filmów):

"Boża Inwazja" - "Valis" - "Transmigracja Timothego Archera" - świetne książki, szczególnie Valis, inne spojrzenie na te sprawy (poszukiwanie Boga).
[#279] Re: Barry Altman nie żyje

@kjb666, post #275

Co za wątek ! Niesamowicie zmiażdżyliście recedenta ! Wbiliście w glebę z jego pseudoargumentami i pokręconą obłudną katolicką "logiką" :) Mistrzostwo świata !!!
Brawa dla gx-a i kjb666 !!!

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2013 15:41:40 przez lda
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem