@gx, post #151
@gx, post #151
aha, czyli Twoj Bog jest omylny, skoro sprawil Ci taki zawod, bo przypuszczam, ze o tym nie wiedziales Przekonanie o tym, ze embrion jest czlowiekiem wynika tylko z wiary, wiec moge zalozyc, ze chodzi o wiare w wielkiego stworce
@Daclaw, post #152
Nie potrzeba poruszać spraw wiary, można tę kwestię rozważać wyłącznie na poziomie naukowym.
To antykatole wtryniają wszędzie Boga i Kościół z powodu swojej obsesji.
@OSH, post #153
jeszcze przed zapłodnieniem, swoich rodziców, jako wolne dusze.
@gx, post #155
@gx, post #146
Kosciol uznaje naturalnosc tylko w tym punkcie ktorym seks rowny jest prokreacji, a jest to raczej wynaturzenie, przeciwienstwo tego co naturalne, a nade wszystko, tego co ludzkie, bo to jest najwazniejsze...
@recedent, post #157
@OSH, post #156
Jeśli masz odwagę, poddaj się regresji hipnotycznej.
Ja Ci wyłożyłem, co myślę, a Ty się śmiejesz.
Zapytam wprost: jesteś ateistą? Jeśli tak, to ciekawy jestem, czy czytałeś biblię wojujących ateistów (a do takich Cię kwalifikują Twoje wypowiedzi) czyli "Boga urojonego" Czytałeś?
@gx, post #159
@gx, post #154
@recedent, post #157
Nie sądzisz, że przywiązujesz do tego za dużą uwagę
Pozwól, że zacytuję katechizm:
@Daclaw, post #161
Jedną z najbardziej restrykcyjnych ustaw antyaborcyjnych
@gx, post #162
Biblia sama w sobie nie odnosi sie do tej akurat kwestii i tak np: w starym testamenice nie ma ani jednego przykazania zakazujacego odbywanie stosunkow seksulanych przedmalzenskich i pozamalzenskich, jest za to jedno ktore nie widzi nic zlego, a nawet nakazuje taki seks z kobieta wylacznie dla samej przyjemnosci...
@recedent, post #165
@gx, post #166
Co do wersetu Tory ktory mi tutaj przytaczasz to nie dt. seksu przedmalzenskiego za dobrowolna zgoda mezczyzny i kobiety.
@recedent, post #168
a potem jeśli wyjdzie za mąż i okaże się, że nie jest dziewicą to równie bezproblemowo zostanie ukamieniowana?
@gx, post #169
@recedent, post #170
@gx, post #171
@recedent, post #172
@gx, post #173
@recedent, post #174
"Nie pisząc o tłumaczeniu z łaciny" przytaczasz tłumaczenie łacińskiego słowa wyciągniętego z kontekstu zdania napisanego w łacinie? Hmm...
@gx, post #175
@recedent, post #176
Pierwsze słyszę, żeby Księgę Powtórzonego Prawa
Co Ci poradzę, że we współczesnej polszczyźnie słowa "żarłok i pijanica" wyglądają śmiesznie?
Jeśli już koniecznie musisz na ten temat porozmawiać to może lepiej skontaktuj się z ks. Władysławem Borowskim
@recedent, post #178
@gx, post #179