@marianoamigo, post #509
Dali tylko dupy z za wolnym prockiem - nie mogli sobie pozwolic na szybki RAM, wiec obnizyli taktowanie procka.... cholera, taka Amiga:)
@Splavinho, post #437
I w tym kontekście jak się popatrzy na dane z 1994 r., to wydaje się, że to była konsekwencja spóźnionych działań z lat 1992/1993. Ale tak jak pisałem, nie znając kontekstu i danych szczegółowych trudno pisać o przyczynach. I też jest tak, że z perspektywy czasu wydaje się, że można było zrobić tak albo inaczej, ale w końcu tą firmą nie kierowali idioci i jakiś mechanizm racjonalny w tych decyzjach musiał być. Chętnie bym kiedyś popatrzył na szczegółowe dane finansowe, ciekawe czy gdzieś są dostępne. Może wujek google pomoże ;)
@jubi, post #512
@nogorg, post #505
@tbxx, post #507
te przykłady niestety są kiepskie :/
"jak wspaniale chodził na 68040 w 1995r?
Pamiętaj też, że SNES jest trochę starszy od Jaguara i CD32
@Koyot1222, post #519
@wali7, post #518
A 1200 też.
Może być? :)
Zresztą pisałem już o tym. Dyskusja o niedoróbkach AGA już wiele razy była. W kontekście istnienia prawie gotowego chipsetu AAA można niedoróbki AGA interpretować, że ona też jest połówką gotowego produktu. O zaawansowaniu prac nad AAA przemawia też fakt istnienia zworki 8 MB w A4000 mającej włączyć 8MB w nowym chipsecie (chociaż w A4000 AAA pracowałyby raczej na pół gwizdka, coś jak Videl w Falconie).
@nogorg, post #522
@nogorg, post #522
@nogorg, post #522
@selur, post #525
@jubi, post #515
Być może niedługo się dowiemy, nadchodzi premiera książki o ostatnich latach Amigi. Jak pisałem w recenzji poprzedniej części, autor jest znany z porządnego researchu, dotarł do danych finansowych, księgowych Commodore, prawników negocjujących umowy itp. Ze względu na ogrom materiału jego książki powstają latami a informacje są w miarę możliwości konfrontowane z wieloma źródłami na raz.
https://www.kickstarter.com/projects/1462758959/commodore-the-final-years-book
@Koyot1222, post #530
@marianoamigo, post #524
Popatrzmy na A500 - moc/pamiec/grafika/muzyka i przestrzen dyskowa wspaniale wspolgraja. I nie piszcie prosze ze gry byly na 15 dyskietkach - w polowie lat 90 A500 juz dawno nie powinno byc.
A teraz A1200: Fajna grafika, ale potrzebuje mocnego procesora do napedzania, HD do danych i RAMU x2.
@AmmigaCDTV, post #489
Nie wiem, czy chce mi się wierzyć w bajki o utylizacji. Załóżmy, że zostało 100 000 sztuk, albo nie, 1000 sztuk, albo nie, zostało chociaż 100 sztuk. I co? Ktoś wchodzi na magazyn, widzi 100 pudełek z nowymi Amigami i mówi " spalmy to "? Ludzie nie są tacy głupi ...
@tbxx, post #528
@flops, post #534
@AmmigaCDTV, post #537