Fajne wspominki!

U mnie wszystko zaczęło się latem 1984. Przyjechało objazdowe wesołe miasteczko, a wraz z nim buda z automatami, tzw. SALON GIER...
Pamiętam to podjaranie i ekscytację, ileż ja godzin tam spędziłem...!
Pierwsze gry - oczywiście SPACE INVADERS , ale też GORF (urzekła mnie synteza mowy!) czy SCRAMBLE (klon Super Cobra ) i jakieś klony GALAGA, PACMAN...
W grudniu 1984 ukazał się "Młody Technik" z dużym artykułem o komputerach domowych, ze 100 razy go przeczytałem

Najlepsze były fotki tych komputerów - ZX-81, Spectrum, Atari, Commodore, Apple i jeszcze jakieś egzotyki typu Oric, Sharp...
W lutym 1986 po raz pierwszy dotknąłem Zx Spectrum, spać potem nie mogłem

W grudniu 1986 kolega pożyczył mi Atari 800 XL, cała noc nieprzespana, a do szkoły na drugi dzień też oczywiście nie poszedłem, tylko godzinkę się przespałem od 6 do 7-ej ...
Gry z tego Atari - Montezuma's Revenge i World Karate Championships...
W 1988 ojciec w pracy dostał IBM PC XT, no i zaczęło się! Co ciekawe, dużo grzebałem w DOSie, w zasadzie poznałem go na wylot ...Ale gierki też, najwięcej DigDug (Digger).
Pierwszy mój własny komp to było C-64 z BlackBoxem i turbo, chyba ok. 1991-92.
W 1993 pierwsza Amiga - 600-ka.
W 1996 Amiga 1200 z HDD i CD-ROM. Dysk był napchany softem i grami!
W 1998 - PC 233 MMX
Pierwsza Amiga zobaczona na żywo, to rok 1990, sklep komputerowy w Ełku. Przychodziłem tam pogapić się na gry, odpalane na tej 500-ce...Efekt porażający ...
Ostatnia aktualizacja: 25.11.2018 13:44:46 przez Motyl