@trOLLO, post #329
Jednocześnie, zastanawia mnie dlaczego Commodore nie dało w A1200 "głupiej" podstawki pod SIMM
Dodatkowo zawsze mnie "irytował" fakt, że commodore zastosowało dyski 2.5" gdzie każdy z nas wie, że nie było przeciwskazań aby zamontować dyski 3.5"
@trOLLO, post #329
Dodatkowo zawsze mnie "irytował" fakt, że commodore zastosowało dyski 2.5" gdzie każdy z nas wie, że nie było przeciwskazań aby zamontować dyski 3.5", które były zdecydowanie tańsze.... no ale to Commodore i to co myśleli robiąc tak a nie inaczej pozostanie na zawsze tajemnicą ;)
@lod20, post #330
Gry pisane na PC zakładały obecność dysku twardego i twórcy wiedząc o tym mogli myśleć o tworzeniu znacznie bardziej rozbudowanych gier niż na flopa.
@nogorg, post #334
C= po prostu nie było w stanie dostarczyć wystarczająco nowoczesnego komputera w założonym budżecie, stąd różne braki i kompromisy.
@recedent, post #308
Otóż to. OCS w roku 1987 nie było "wystarczające", tylko miażdżyło wszystko. AGA w 1992 już tylko "wystarczała". I właściwie na tym można by poprzestać.
@jubi, post #335
Podaj mi przykład kto był w stanie.
@Hexmage960, post #336
OCS w roku 1987 nie było "wystarczające", tylko miażdżyło wszystko. AGA w 1992 już tylko "wystarczała".
Dziwne, bo mój kolega ze szkoły podstawowej jak zobaczył Workbench 3.1 na Amidze 1200 (albo Amidze CDTV) to mu szczęka opadła i musiał długo jej szukać na podłodze
@lod20, post #260
W temacie sceny (inaczej niż w temacie gier) A1200 na pewno była godnym następcą 500-tki - kto miał możliwości to się przesiadał. W 1992 czy jeszcze 1993 r. to na zachodzie dopiero niemrawe początki sceny PC, a w PL dużo później - a pod względem ilości i jakości produkcji np. dopiero w okolicach Assembly '97 można mówić o przewadzę PC (DOS-a)
@recedent, post #338
A co ma piernik do wiatraka?
@jubi, post #335
@fazior, post #343
@Hexmage960, post #340
@ZbyniuR, post #342
A to pytanie to z jakiej przyczyny w ogóle zadajesz? Szukasz alibi dlaczego C= nie dało rady konkurować z PCtami?
@jubi - ja protestuję przeciwko stawianiu firmy Amstrad w jednym szeregu z tymi co poplajtowały. Sprzedali 19 mln PC
@Motyl, post #345
Ale pewnie A1200 nie mogła być inna, bo byłaby za droga.
@jubi, post #346
A z takiej, żebyś się zastanowił, czy czasem nie wymagasz od Commodore rzeczy niemożliwej.
@Motyl, post #345
A1200 kupowali starzy amigowcy w naiwnej nadziei na lepsze jutro, które nie nadeszło nigdy.
@nogorg, post #348
@tbxx, post #350
przy A1200 pozostali tylko Ci, co uwierzyli w bajkę od Commodore.
@mschulz, post #332
@nogorg, post #349
Ale wiele osób potrzebowało po prostu rozszerzonej/rozszerzalnej A500 i A1200 była takim przedłużeniem na pewien czas
@Jacques, post #353
Pewnie sporo osób skusiła wizja "gier kolorowych jak na PC"
@jubi, post #346
@swinkamor12, post #356
@trOLLO, post #358
masz jakieś kompleksy związane z AGA i Amigą, ale nie musisz po raz setny powtarzać tego samego
@jubi, post #359