@RokiS,
post #1686
Po pobieżnym przejrzeniu wpisów z ostatniej strony darowałem sobie czytanie tych wcześniejszych bo widzę że brak kultury i odlot niektórych osób jest tak duży że nawet nie ma sensu poważnie tego traktować.
Pisałem wyraźnie jakiś czas temu że mam problemy zdrowotne i nie jestem w stanie poświęcić wystarczającej ilości czasu na projekt aby dotrzymać deklarowanego terminu wydania. Jak widać nie wszyscy chcą to przyjąć do wiadomości. Nie mam zamiaru więcej tego komentować ani wchodzić w jakiekolwiek dyskusje.
taki projekt boxa można zrobić w sekundę wchodząc na stronę jumpa
Właśnie takie wpisy pokazują jak duże jest oderwanie od rzeczywistości niektórych komentujących.
Człowiek, który projektował w Blenderze ten render, potrzebował tygodnia żeby coś wymyślić i przedstawić pierwszą wersję, wyglądało to tak:
Metodą wielu prób i błędów, zmiany kształtu tunelu, perspektywy, poprawiania tekstur, kolorystyki i oświetlenia, po następnym tygodniu wymieniania emaili doszliśmy do tego:
Kolejne kilka dni zabawy, poprawki geometrii, oświetlenia i zaprojektowanie ciekawego układu kafelków, tak żeby całość miała sensowną kompozycję. Do tego jeszcze była potrzebna funkcja do edytora poziomów aby z niego eksportować tunel oraz druga funkcja w Pythonie do Blendera, która na postawie wygenerowanej przez edytor tablicy zmodyfikuje tunel. Ręczne ustawianie 160 kafelków w Blenderze to godzina zabawy a przecież trzeba sprawdzić różne układy. Mając edytor potrzebowałem jednego dnia żeby ładny układ wymyślić. Na koniec obróbka kolorystyczna.
Sekunda, prawda?
Jeśli chodzi o termin wydania gry to żadnego w tym momencie nie podaję. Pracuję nad tym i jak będzie to ogłoszę więc proszę nie tracić czasu na pytania.
Ostatnia aktualizacja: 09.07.2024 15:20:41 przez Kefir_Union