[#1771] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1768

Być może w trakcie pokazu* wpuszczane były gazy o działaniu narkotycznym, tak więc w rzeczywistości nic nie było, był czarny ekran.

hmm,
w takich przypadkach, wcześniej, zazwyczaj,
wojskowa grochówka jest serwowana
:)
[#1772] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@nostrum666, post #1769

Nie lubię grupowego hejtu i nakręcania toksycznej atmosfery.
Ot tajemnica mojej uszczypliwości.
Z grą i autorem nie mam nic wspólnego.
3
[#1773] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1772

“ Nie lubię grupowego hejtu i nakręcania toksycznej atmosfery” a może ten grupowy hejt jest jedynie halucynowany na skutek wzmiankowanego gazu
1
[#1774] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1772

Gdybyś przeczytał mój post, bo chyba tego nie zrobiłeś, to wiedziałbyś że nie było w nim nic co by nakręcało toksyczną atmosferę czy jakiś hejt. Wręcz przeciwnie. Ale to już nie mój problem.

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2025 19:37:29 przez nostrum666
4
[#1775] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@nostrum666, post #1774

Być może, fakty są takie, że przez 1774 posty kręcicie bezsensowny wątek. Bezsensowny, bo nic z niego nie wynika.
Mylę się, są jakieś efekty?
2
[#1776] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1775

Co to znaczy kręcicie? Wskaż mi proszę moje posty w tym wątku które cokolwiek "kręcą". Jeżeli nie potrafisz to odnoś Swoje wypowiedzi do osób, do których masz jakieś zastrzeżenia a zamiast tego nie wyladowuj Swojej frustracji na pierwszym lepszym użytkowniku, który niczego złego nie pisze. A jeżeli nawet to mamy prawo trochę ponarzekać a Tobie tak szczerze nic do tego. Zawsze możesz po prostu nie czytać.

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2025 20:01:00 przez nostrum666
7
[#1777] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@nostrum666, post #1776

Czyli wy, gdy piszecie nic nie wnoszące posty w tym wątku to tylko "narzekacie", zaś ja "wyładowuję swoją frustrację" (ciekawe, bo moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie). A istnieje jakiś klucz do tej typologii poza prostym wy<>ja ?
[#1778] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1777

Nie kop się z koniem. Ja mam zablokowane tematy i userów na ppa.pl. Żyje mi się o wiele spokojniej. Szkoda nerwów.
3
[#1779] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1777

Nie odniosłeś się w ogóle do tego co napisałem tylko cynicznie nadal próbujesz ironizować i odwracać kota ogonem. Już kiedyś w innym wątku , a może nawet w tym, ktoś napisał Ci abyś przestał bawić się w Szeryfa bo nikogo nie obchodzą Twoje trafne bądź mniej spostrzeżenia. To jest forum i mam zarówno ja jak i inni tutaj obecni pisać w tematach, które chcemy poruszyc i tyle. Ale Ty oczywiście musisz się pokazać z "lepszej" strony. Na szczęście Twoje słowa i przytyki w żaden sposób mnie nie ruszają ani też nie interesują.
5
[#1780] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@nostrum666, post #1779

Ja się bawię w szeryfa? Cały ten wątek jest jednym wielkim popisem szeryfów piętnujących publicznie pewnego niezłego programistę, za to kiepskiego wydawcę gier. Więc kto tu odwraca kota ogonem?
Skoro nie interesują cię moje uwagi, to dlaczego je czytasz i odpowiadasz?
Jak pisałem, nie lubię atmosfery grupowej nagonki, niezależnie od tego, czy goniony jest winny, czy nie. Tym bardziej, że z tej "dyskusji" absolutnie nic nie wynika.

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2025 20:31:23 przez wali7
4
[#1781] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1780

Nic nie wynika ale nawet nie zadałeś Sobie odrobiny trudu aby sprawdzić czy ja osobiście uczestniczę w tej nagonce tylko z automatu to do mnie skierowales Swoje niesłuszne uwagi do tego sugerując mi że odurzam się jakimiś środkami halucynogennymi. Więc przejrzyj wątek i zobacz moje posty w nim zamieszczone i wtedy napisz czy masz podstawy ku temu aby zarzucać mi nakręcanie hejtu i obrażanie mnie publicznie.
4
[#1782] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@nostrum666, post #1781

Nie sugeruję że ktokolwiek tutaj używa jakiekolwiek środki psychoaktywne, ty także nie.
Chodziło o to, że w odpowiedzi na wypowiedź, że demo gry jest dobre technicznie napisałeś, że właściwie to nic nie wiadomo, bo to tylko demo, i że może być finalnie źle. Zastosowałem więc hiperbolę, gdzie ironicznie napisałem, że może w ogóle nie było nic ("czarny ekran"), bo to była hipnoza, halucynacja, hemoglobina... taka sytuacja ;) Ale w żadnym wypadku nie było moim celem sugerowanie, że ktokolwiek tu się czymkolwiek odurza.
Ogólnie uważam, że ciągnięcie tego wątku (co również i ja czynię, niestety) jest bezcelowe, gdyż nie doprowadzi do wydania gry, nic nie przyspieszy i nic nie ułatwi.
[#1783] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1782

Nie napisałem niczego takiego. Napisałem w odniesieniu do wypowiedzi kolegów aby wstrzymali się z krytycznymi ocenami dynamiki gry bo jej jeszcze nie ma i nie wiadomo czy będzie (bo nie wiadomo). Więc nie było to nic złego ani też podgrzewającego atmosferę.
Z mojej strony eoo.
2
[#1784] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1782

Ogólnie uważam, że ciągnięcie tego wątku (co również i ja czynię, niestety) jest bezcelowe, gdyż nie doprowadzi do wydania gry, nic nie przyspieszy i nic nie ułatwi.

Każdy ma prawo do swojego zdania nawet jeśli jest błędne jak twoje.

jest bezcelowe

Z wątku można wywnioskować kto kupił grę i ma podstawe do pozwu cywilnego. Można go zrobić zbiorowo co pozwoliłoby obniżyć koszty. Celem może być sprawdzenie kto jakie ma zamiary i podjęcie decyzji przez innych nabywców.

nic nie przyspieszy

Może przyspieszyć wydanie gry lub zwrot pieniędzy, albo sprawić że z czarnych chmur zaczną lecieć pioruny.

nic nie ułatwi

Może ułatwić znalezienie reprezentanta prawnego. Z mojego doświadczenia łatwiej wygrać sprawę, gdy poszkodowanych jest wiecej. Może to nawet podejść pod oszustwo, bo poszkodowanych jest bardzo dużo i nikt nie dostał towaru. Może to świadczyć o nieuczciwym zamiarze początkowym. Ułatwi też oszacowanie skali.

Troszkę więcej logicznego myślenia "panie doktorze"
11
[#1785] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@snifferman, post #1784

Może to świadczyć o nieuczciwym zamiarze początkowym.

I po to siedział godzinami tworząc silnik i poziomy, wynajął muzyka.
A w głowie miał taki złowrogi śmiech małego chochlika...
2
[#1786] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1785

Trefny budowlaniec czy stolarz, też na początku przychodzi i coś tam dłubie godzinami, przynosi jakiś materiał, a później bierze kasę i znika z placu budowy ze śmiechem małego chochlika. Brak kontaktu działa tu na jego niekorzyść. Czynników może być więcej. Co się stało z wpłaconymi pieniędzmi? Czy nadal są, czy poszły na inny cel? Problemy zdrowotne? Możliwe. Czy tłumaczą brak kontaktu? Możliwe. Firma nadal działa? Podatki zapłacone? Autor może sobie narobić dużych problemów. Ma szczęście, że społeczność jest wyrozumiała lub niezaradna.
1
[#1787] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@snifferman, post #1784

nie ma to sensu....

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2025 23:45:36 przez wali7
6
[#1788] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@snifferman, post #1784

Zamiast robic kolejna zrzutke do wynajmowania paskudnej papugi (nienawidze tego calego, skorumpowanego srodowiska prawniczo-sadowniczego czyli "nadzwyczajnej kasty" nierobow i pasozytow) dla amigowcow byloby lepiej gdyby zorganizowac grupke znajomych/kolegow, zeby nawiazali z autorem kontakt i jakos zmobilizowali a przynajmniej dowiedzieli sie, w czym jest najwiekszy problem z dokonczeniem tej gry. Tak zeby jakos ostatecznie doprowadzic do wydania Jumpa. ok, racja
2
[#1789] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@selur, post #1788

Selur, zaskoczyles mnie swoja madroscia.
[#1790] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@selur, post #1788

grupke znajomych/kolegow, zeby nawiazali z autorem kontakt i jakos zmobilizowali a przynajmniej dowiedzieli sie, w czym jest najwiekszy problem z dokonczeniem tej gry.

Odpowiedzi już padły.
Pisałem wyraźnie jakiś czas temu że mam problemy zdrowotne i nie jestem w stanie poświęcić wystarczającej ilości czasu na projekt aby dotrzymać deklarowanego terminu wydania. Jak widać nie wszyscy chcą to przyjąć do wiadomości. Nie mam zamiaru więcej tego komentować ani wchodzić w jakiekolwiek dyskusje.

Jeśli chodzi o termin wydania gry to żadnego w tym momencie nie podaję. Pracuję nad tym i jak będzie to ogłoszę więc proszę nie tracić czasu na pytania.

Właśnie z powodu takiego jadu nie czytałem wątku przez kilka miesięcy i od tego momentu czytać znowu nie zamierzam. Mam wyłączone powiadomienia i nie będę szargać sobie jeszcze bardziej zdrowia czytaniem głupich, złośliwych i obelżywych wypowiedzi na mój temat.

Zamiast robic kolejna zrzutke do wynajmowania paskudnej papugi

Najpierw trzeba ustalić co chcą zrobić nabywcy no i zamierza autor gry.
Rozumiem chorobę i chęć prywatności, ale wtedy rozliczasz się z przeszłości i żyjesz spokojnie.

Ja jak czegoś nie mogłem zrobić na czas, to o tym informowałem. Też miałem losowe zdarzenia i czegoś komuś nie byłem w stanie wysłać, naprawić albo trwało to dłużej, to nie chowałem się pod kamieniem.
Ktoś coś sprzedaje i nie dotrzymuje słowa. Rozliczasz się i tyle. Tutaj kontakt się urywa. Nie ma przepraszam, zapłaciłeś, ale nie dotrzymam terminu. Czekasz czy zwrot? jest spadaj, jestem chory, jak będzie to będzie. Nie odzywaj się i mnie nie denerwuj. Zapłaciłeś i czekaj. No nie. tak to nie działa.

Kroki prawne dyplomatyczne są zawsze lepsze niż wysyłanie kogoś, żeby zapukał i pogadał. Mam tu na myśli legalne czynności. Można wyznaczyć reprezentanta kolektywu i spróbować nawiązać kontakt. Na forum jest przynajmniej kilka osób co skończyło prawo. Nazywanie ich paskudnymi jest trochę nietaktowne.

Sytuacja byłaby inna, gdyby w grę nie wchodziła przedpłata. Wtedy można sobie pisać grę 20 lat. Jak bierzesz za coś pieniądze, to to dostarczasz. Jak nie możesz to zwracasz kasę. Jak nie możesz ani jednego ani drugiego, to prosisz o wybaczenie

Dura lex, sed lex
2
[#1791] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@snifferman, post #1790

Wolę czekać dalej i otrzymać epicką grę, niż dostać zwrot tych drobnych "na waciki".

Mówię za siebie.
6
[#1792] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1791

Z końcem wiosny 2025 miną 3 lata od przyrzeczonego terminu. Na tym etapie poważnie należy brać pod uwagę, że nikt nic nie otrzyma (choćby zwrotu pieniędzy), o ile nie zadziała prawo, a zainteresowani odzyskaniem środków poszkodowani nie wezmą sprawy we własne ręce.

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2025 07:09:44 przez Jacques
2
[#1793] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Jacques, post #1792

a zainteresowani odzyskaniem środków poszkodowani nie wezmą sprawy we własne ręce

No to zostawmy to zainteresowanym pomysł
1
[#1794] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1793

Tak właśnie, tutaj poniekąd można się skonsultować, więc może też nie szeryfuj? I co dla Ciebie było wydatkiem na waciki, w ostatecznym rozrachunku od zamawiających z PL i zagranicy łącznie może być pokaźną kwotą.

Ja już wiem tyle, że odstąpienie od umowy ze względu na jej niedotrzymanie i zawezwanie do zwrotu pieniędzy w ciągu 14 dni, pozostało bez odpowiedzi, ale to też już informacja i podstawa do ewentualnych dalszych działań.
Niektórzy lubią udawać, "że deszcz pada", ja nie lubię.

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2025 07:35:12 przez Jacques
[#1795] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Jacques, post #1794

więc może też nie szeryfuj?

Piszę za siebie, nie za innych.

Kupiłeś i chcesz coś zrobić? Nie zabraniam.
Nie kupiłeś i szeryfujesz? Wprowadzasz niepotrzebny zamęt.
[#1796] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1795

Z postu na który odpisałeś chyba jasno wynika, że kupiłem i sprzedający nie odpowiedział na odstąpienie od umowy z żądaniem zwrotu środków.
1
[#1797] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@XTD, post #1743

Masz rację ale nie zauważasz jednej sprawy - skoro zdecydował się grę sprzedawać i zaczął to robić (ludzie powpłacali kasę) to znaczy, że chciał tą grę zrobić, prawda?
1
[#1798] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@selur, post #1788

Amigowcy są przyzwyczajeni do czekania. Zatem trzeba cierpliwie czekać. A w między czasie zająć się czymś bardziej pożytecznym jak marudzenie, które tu uruchamia się cyklicznie po tym, jak ktoś się zapyta kiedy gra.

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2025 09:42:30 przez amikoksu
1
[#1799] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1775

Oj tam, to już taka forumowa przypadłość jego użytkowników (tzn. niektórych), że lubią sobie popisać. Popatrz na wątek o obudowach, długi jak serial Niewolnica Isaura a przed ile lat ludzie pisali i nadal piszą, nawet jeden co promocja na stronie producenta to wkleja link jaki to on niezadowolony
[#1800] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Madman, post #1797

Zgadzam się, dlatego ja nie kupuję tej infantylnej retoryki w wykonaniu XTD, odwołującej się do mądrości ludowej. To takie populistyczne mędrkowanie dla naiwnych, oderwane od realiów tej konkretnej sprawy.

Tutaj dowód na to jak kefir zachęcał do preorderów[1], a wcześniej przywołał pochlebne recenzje, nakręcając sprzedaż[2].

[1] Originally Posted by nikosidis View Post
Nikosidis: Take my money when finished. I'm not interested in boxed games but will buy the digital.
Kefir: You could support the creator a bit faster

[2] The game is from top-drawer. The 3d graphics don't look so coarse, the animations are super fluffy and the sound effects and music pieces fit the gameplay absolutely perfectly to overall create for us a gem.
Jump! runs on a normal Amiga 1200 ... it can be played as smooth as butter even in this minimal configuration, which is a remarkable achievement and makes it clear what can be squeezed out of the old box.

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2025 10:06:01 przez charliefrown
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem