[#1831] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@recedent, post #1829

No ale cóż można było zrobić? Gdy C= kupował Amigę, to byliśmy (1) za mali, (2) nie mieliśmy kasy. I było pozamiatane ;)
[#1832] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1813

"Temat był już poruszany w tym wątku, to są śmieszne pieniądze, nieadekwatne do tego co zarabia programista."

Skoro to są śmieszne pieniądze, to czemu ich po prostu nie odda?
10
[#1833] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1828

menedżerach?
Naprawdę nie widzisz tutaj (i inni) kompletnego braku logiki w takim "skoku"? Zwykły rachunek zysków i strat.

Są ludzie co maja miliony a czasem "zapomni im się" zapłacić za batonik.

Dlaczego nie zrobi zwrotu tym, co o niego wystąpili?
Dlaczego nie wyda gry?

Nie chce albo nie może, albo te dwa czynniki na raz.

Statystycznie większość odpuszcza temat i bilans jest dodatni. Takiej logiki szukasz?
4
[#1834] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mastaszek, post #1832

W sumie to pod Twoim postem, snifferman udzielił odpowiedzi:

Nie chce albo nie może, albo te dwa czynniki na raz.
[#1835] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mastaszek, post #1832

Jeszcze raz napiszę, jak ktoś chce dostać zwrot kasy za grę Jump to proszę do mnie napisać tu na ppa, podam adres email gdzie należy mi przysłać potwierdzenie/mail zakupu gry Jump. I jeszcze w tym tygodniu taka osoba dostanie zwrot swoich PINIONDZORÓW.
Ostatnim razem jak to ogłosiłem to nikt do mnie nie napisał.
Więc @mastaszek, @snifferman, @Jacques, @Splavinho, @charliefrown, @Madman, @nostrum666, @prz, @oldman, @Dorian3d, ... i reszta, proszę o wiadomość.
12
[#1836] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1835

Osobiście nigdy nie pisałem że chce zwrotu pieniędzy. Jedyne o co się dopominalem to jakakolwiek informacja o postępach w pracy. Ot tyle.
Ale chyba skuszę się i skorzystam.

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2025 09:11:09 przez nostrum666
3
[#1837] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1835

I to jest konkret, dzięki.
Może warto byłoby to też ogłosić na EAB, bo tam też jest trochę zaniepokojonych osób.
[#1838] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1835

Ja nie zamawiałem gry dopóki nie wyjdzie więc...
[#1839] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1835

Ja też nie zamawiałem, miałem plan zamówić jak wyjdzie, nigdy nie pisałem o żadnym zwrocie, w ogóle w tym wątku nie zabierałem praktycznie głosu poza chyba 1 postem, gdzie (podobnie jak w przypadku unijoya, którego akurat zamawiałem ale również nie domagałem się zwrotu) wyraziłem zdziwienie, że jest problem żeby kilku zainteresowanym osobom zwrócić środki. Tylko tyle.

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2025 09:11:23 przez Splavinho
[#1840] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1835

Nie brałem udzialu w preorderze.
1
[#1841] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@snifferman, post #1840

Nie brałem udzialu w preorderze.

A produkujesz sie tutaj jakbys bral

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2025 13:04:33 przez HOŁDYS
7
[#1842] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1835

Bardzo miły gest ze strony autora... Chyba że to nie autor oddaje PINIONDZORY, wtedy jest to bardzo miły gest z Twojej strony.
3
[#1843] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@recedent, post #1842

2
[#1844] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1843

Szczerze to nie pamiętałem jakoś za bardzo tego wpisu. Myślałem że jesteś w jakiś sposób związany z tym całym przedsięwzięciem a wedle tego co napisałeś to chcesz pokrywać zobowiązania autora z własnej kieszeni. Może i jest to szlachetne ale trochę nie fair w stosunku do nas, kupujących. Osobiście nie czułbym się z tym dobrze więc jeżeli sytuacja przedstawia się w ten sposób to pomimo zadeklarowania chęci odstąpienia i dogadania szczegółów zamierzam zwrócić Ci przelew jak tylko dojdzie. To nie powinno w ten sposób wyglądać.
[#1845] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@nostrum666, post #1844

ja tez przeoczylem ten wpis ale zaczynam sie gubic w tym watku i same sprawie...

Może i jest to szlachetne ale trochę nie fair w stosunku do nas

Czy piniondze od Rafael/ARMO za niewydana gre w jakis sposob smierdza? sa gorsze ? czy mniej blyszcza ?
Ci, ktorzy chca zwrotu piniendzy powinni je brac od Rafael/ARMO skoro sam je proponuje ludziom i tyle...
nad czym tu wiecej debatowac ?

A moze tu chodzi o to, ze Kefir ma je osobiscie przyniesc w zebach za to, ze sie wczesniej nadymal na klientow.
Moze tu chodzi o to, ze ucierpiala duma niektorych i teraz zadaja satysfakcji?

A kolega Snifferman, to chyba ma w rodzinie stado papug (prawnikow), ktory chce im zalatwic robote kosztem sporu "Kefira vs Klienci". Prosze jaki kolega uczynny amigowiec, za darmo przysle armie sępów zeby mogli sobie pozerowac na sprawie ktora sie rypla, choc sam z nia nie ma nic wspolnego....no to juz jest farsa

Stary jak ty bys byl taki chetny do pomocy, w stosunku do innych na PPA w obsludze Amigi jak teraz nawolujesz do prowadzenia sprawy sadowej w stosunku do Kefira, to ja bym ci nawet codzienie klaskal na bacznosc

oj zapchnialo znowu cebularzami na PPA... oj zapachnialo
2
[#1846] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1835

ja zapłaciłem za grę i chce ją dostać w box
nie pisałem o zwrot
2
[#1847] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Dorian3d, post #1846

ja zapłaciłem za grę i chce ją dostać w box
nie pisałem o zwrot

i nie czaje czemu ty chcesz oddac
1
[#1848] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Rafael/ARMO, post #1843

Acha, no to piękny gest, ale zwrot na takiej zasadzie w takim razie nie wchodzi w grę. Ale dzięki.
1
[#1849] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@selur, post #1845

Czy piniondze od Rafael/ARMO za niewydana gre w jakis sposob smierdza? sa gorsze ? czy mniej blyszcza ?

Nie, ale to nie on ma względem nas zobowiązanie i nie on powinien za to płacić.
5
[#1850] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@selur, post #1845

Postaw się może w takiej sytuacji: Zamawiasz u kogoś dowolny ami-towar, płacisz - nie przychodzi.
Wylewasz żale na forum, a tutaj ktoś Ci odpisuje: "O rany, ale robisz problem. Podaj numer konta to Ci tę forsę oddam". Nie weźmiesz od niego pieniędzy? Czemu? Przecież dzięki temu nie będziesz stratny! Co prawda Twoje pragnienie sprawiedliwości nie zostanie zaspokojone (bo krzywdziciel nie dostarczył Ci towaru a Twoje pieniądze przywłaszczył), ale dostaniesz rekompensatę od niewinnego, za to pełnego dobrych chęci człowieka który z przekrętem nie ma zupełnie nic wspólnego.

Wszyscy wygrywają! Ty - dostajesz z powrotem pieniądze, sprzedawca - towaru nie dostarczył a kasę wziął, a także filantrop - bo uszczęśliwił wszystkich.
2
[#1851] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@nostrum666, post #1849

Czyli jednak nie chodzi o zwrot pieniędzy, a o stawianie szubienicy?
[#1852] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1851

Poczytaj moje posty w tym wątku a potem dopiero wysnuwaj jakieś oskarżenia, podobnie jak wali7.
1
[#1853] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@recedent, post #1850

Dlatego podobne jest królestwo niebieskie do króla, który chciał rozliczyć się ze swymi sługami. Gdy zaczął się rozliczać, przyprowadzono mu jednego, który mu był winien dziesięć tysięcy talentów. Ponieważ nie miał z czego ich oddać, pan kazał sprzedać go razem z żoną, dziećmi i całym jego mieniem, aby tak dług odzyskać.

Wtedy sługa upadł przed nim i prosił go: „Panie, miej cierpliwość nade mną, a wszystko ci oddam”. Pan ulitował się nad tym sługą, uwolnił go i dług mu darował. Lecz gdy sługa ów wyszedł, spotkał jednego ze współsług, który mu był winien sto denarów. Chwycił go i zaczął dusić, mówiąc: „Oddaj, coś winien!”. Jego współsługa upadł przed nim i prosił go: „Miej cierpliwość nade mną, a oddam tobie”. On jednak nie chciał, lecz poszedł i wtrącił go do więzienia, dopóki nie odda długu. Współsłudzy jego, widząc, co się działo, bardzo się zasmucili.

Poszli i opowiedzieli swemu panu wszystko, co zaszło. Wtedy pan jego wezwał go przed siebie i rzekł mu: „Sługo niegodziwy! Darowałem ci cały ten dług, ponieważ mnie prosiłeś. Czyż więc i ty nie powinieneś był ulitować się nad swoim współsługą, jak ja ulitowałem się nad tobą?”. I uniesiony gniewem pan jego kazał wydać go katom, dopóki mu całego długu nie odda. Podobnie uczyni wam Ojciec mój niebieski, jeżeli każdy z was nie przebaczy z serca swemu bratu.

... no ale kto by tam się przejmował, przecież to jakieś starocie, prawda recedencie?

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2025 16:42:58 przez wali7
1
[#1854] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1853

Ciekawe treści się ostatnio pojawiają na PPA, nie ma co.

Ale - nawiązując do przypowieści, którą przytoczyłeś: Kefir (sługa) jest winny klientowi (kupującemu) towar za który wziął pieniądze. Ale nie może go dostarczyć, bo (tu wstawić wyjaśnienia). Pada więc przed swoimi wierzycielami na kolana, przeprasza i mówi że bardzo mu przykro...

...i w tym momencie straciłem kontekst. Zdarzyła się taka sytuacja?
4
[#1855] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@recedent, post #1850

Wszyscy wygrywają! Ty - dostajesz z powrotem pieniądze, sprzedawca - towaru nie dostarczył a kasę wziął, a także filantrop - bo uszczęśliwił wszystkich.

no nie do konca wszyscy.. bo my nadal bedziemy czekac na gre, ktora moze wyjdzie a moze nie ale wtedy sie zobaczy co dalej.

Natomiast absolutnie nie widze problemu w tym zeby brali kase ci, ktorzy chca jej spowrotem za niezrealizowane zamowienie Kefira.

Jak ktos ma z tym problem, ze to kasa od Rafaela a nie od Kefira, to niech Rafael przeleje najpierw piniondze Kefirowi, zeby ten przelal piniondze poszkodowanym (czego oczy nie widza tego sercu nie zal)

no chyba... ze chodzi teraz o to, co aktualnie jest bardzo modne w naszym 'dziwnym' kraju, ze nie wezma od Rafaela piniendzy na złość Pisowi
1
[#1856] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@nostrum666, post #1852

Odpisywałem na ostatni post, ale miałem na myśli tych, którzy nagle zwrotu pieniędzy nie chcą, zmienili zdanie, bo jak widać nie o pieniądze chodziło.
[#1857] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1856

Ok, chciałem uniknąć kolejnego nieporozumienia.
1
[#1858] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@selur, post #1855

Jak ktos ma z tym problem, ze to kasa od Rafaela a nie od Kefira, to niech Rafael przeleje najpierw piniondze Kefirowi, zeby ten przelal piniondze poszkodowanym (czego oczy nie widza tego sercu nie zal)

Dobry pomysł. Prosty i niewykonalny (z uwagi na brak jakiegokolwiek kontaktu z twórcą). No ale można mu przelać kasę "na ślepo", wpisując w tytule przelewu komu ma oddać te pieniądze. Ale jeśli jednak nie odda to wtedy z kolei Rafał będzie stratny. Jest wszakże i na to rada: Wtedy kolejna osoba przeleje pieniądze na konto Kefira, żeby miał z czego oddać kasę Rafałowi. pomysł

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2025 16:54:31 przez recedent
3
[#1859] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@recedent, post #1854

@kefir jak to czytasz napisz dwa słowa o statusie prac i „potencjalny nowym terminie”

Ludziom juz o te dudki nie chodzi tylko o to ze zostali po prostu olani - wspierają bardzo ładna gre w dobrej wierze.

Nikt za nikogo kasy nie powinien zwracać a tym bardziej brav, bo jeszcze jakies zasady Amigowiec ma.

Jesli czytasz a sa jakies problemy plebs oczekuje dwoch slow typu

- Czesc,żyje
2
[#1860] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@recedent, post #1858

jak ktoś chce przelewać komuś pieniądze to możecie przelać je mi :)
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem