[#1891] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@recedent, post #1890

Może to był jedyny sposób, żeby kupujący nadal myśleli, że ten system się do czegokolwiek nadaje, ale koszulkę mogli wysłać.

Ale to jest to o czym mówię. Za duża pobłażliwość i później inni sprzedawcy czują się bezkarni.
2
[#1892] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Don_Adan, post #1884

Nic nie rozumiesz. W żądaniu zwrotu kasy, w ogóle nie chodzi o kasę...
5
[#1893] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mastaszek, post #1892

Jasne że nie. Chodzi o zapach grilowanego mięsa.
I żebyś nie musiał się zastanawiać: bardzo bym chciał aby to był trolling. Ale niestety nie jest.

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2025 21:17:15 przez wali7
5
[#1894] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1893

Spytałem AI co o tym wszystkim myśli.
I wyszło to.
7
[#1895] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mikecios, post #1894

Moja Inteligencja wyrzuciła coś takiego:
8
[#1896] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mikecios, post #1894

Sorry za offtop.
Koleś ma bandaż na ręce?
No i trochę "nieludzki" rozstaw nóg/ud.
Klawiatura z dwoma przewodami, pewnie ten drugi to HUB USB (jedn przewód zanikający?)..
[#1897] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@BULI, post #1896

Klawiatura z dwoma przewodami, pewnie ten drugi to HUB USB (jedn przewód zanikający?)..

Klawiatura jest wybrakowana, brakuje niektórych klawiszy, chociażby strzałki w dół. Nic dziwnego, że programista miał problem z ukończeniem projektu.
2
[#1898] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@marskow, post #1897

I jest alkoholikiem bo butelki na stole, oj albo to AI popłynęło albo ktoś mu zadał za dużo danych No i czemu w tunelu jest podłoga płaska?
2
[#1899] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Madman, post #1898

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 11:25:36 przez wali7
2
[#1900] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mastaszek, post #1892

Mamo mamo, wysłaliśmy kolegę z piaskownicy żeby kupił nam chipsy. Zrobiliśmy zrzutę, a one sobie poszedł i nie mamy ani chipsów ani pieniedzy. Nie martw się synuś, ja wam oddam, a kolegę zostawcie w spokoju, bo tak to działa.

Aha. Ty mamusia jesteś mądra, a ja zadowolony bo dowiedziałem się jak działa świat i najadłem się chipsów. Fajnie.
6
[#1901] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@snifferman, post #1900

Tak, tak - złodzieja puszczamy wolno, żeby mógł nadal kroić frajerów, a mamusia nieustannie wykłada kasę, żeby mu źródełko nie wyschło...

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 12:30:07 przez mastaszek
2
[#1902] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mastaszek, post #1901

Panowie folgujcie ze słowem złodziej. Bez żadnych związków z kefirem piszę, że nie wszystko można publicznie napisać, zwłaszcza bez uzasadnienia sądu.
3
[#1903] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1902

Jedna osoba nie napisze i nie wyda gry. Podobnie jak dwujka
chojraków nie wyprodukuje joya.
Chciałoby się powiedzieć, mierz siły na zamiary a może
odwrotnie.
Tu potrzeba więcej ludzi a może i całej firmy.

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 13:27:29 przez Marcin27411
[#1904] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1899

Hehehe... chciał mi zabrać moje narzędzie pracy Uwielbiam filmy Barei
1
[#1905] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1902

Koleś, który ukradł kolegom pieniądze na czipsy, jest złodziejem.

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 13:59:20 przez mastaszek
7
[#1906] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mastaszek, post #1905

Jak masz 12 lat to możesz takie rzeczy mówić bez konsekwencji (no chyba że kolega będzie większy). Potem to już nie można mówić wszystkiego co ślina na język przyniesie.
4
[#1907] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@mastaszek, post #1905

Kolesie którzy oskarżają kolegę są w błędzie, bo ten kolega uparł się że kupi najlepsze na planecie, i nadal chodzi i szuka, po prostu jeszcze nie wrócił. Kolesie siedzą w piaskownicy i płaczą aż im śpiki z nosa lecą. Smutny to widok, oj smutny. Razem z nimi płaczą ich mamusie, bo to były ich ostatnie pieniążki
2
[#1908] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1906

Z ostrożności powiedziałbym raczej "domniemany sprawca przywłaszczenia" lub "domniemany sprawca oszustwa".
1
[#1909] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@BULI, post #1896

Paweł to nie jest zdjęcie
1
[#1910] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1907

Witam
To mój pierwszy post na tym forum. Jako dawny posiadacz Amigi śledzę z ciekawości posty pojawiające się na tym forum od lat, ale nigdy się nie udzielałem.
Skłonili mnie do tego forumowi obrońcy jegomościa
Podobno zrobił świetną grę, zachwalał na forum. Pojawiło się mnóstwo peanów nad talentem, uwierzyłem, kupiłem
Opóźnienie, ok rozumiem. Czekam.
Później się na chwilę pojawił i jak zwiotczała primadonna zaczął bluzgać, że coś się od niego wymaga, a on jest przecież tak fantastyczny?
Jestem cierpliwym człowiekem, czekałem. Później napisałem maila z prośbą o zwrot pieniędzy - typ nie raczył odpowiedzieć.
Ktoś tutaj oferuje zwrot pieniędzy w imieniu tego osobnika, wystarczy napisać pw. To chyba żart.
Ja mam jeszcze kogoś prosić o pieniądze, bo typ nie ma honoru żeby przyznać się do błędu i przeprosić?
Skąd ja mam wiedzieć czy nie podstawił swojego znajomka, bo sam nie ma odwagi?
I nie chodzi tu o wysokość kwoty, tylko o sam FAKT nieuczciwości.
Wsparłem parę projektów na kickstarterze, w tym nieszczęsny joystick. W tamtym wypadku coś mnie tknęło i się wycofałem. Później jeszcze dostawałem maike, że dlaczego, bo produkt już prawie jest.
Ten sam schemat dziadostwa co w tym wypadku.

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2025 05:55:39 przez Phantom
13
[#1911] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Phantom, post #1910

Podobno zrobił świetną grę

Nie podobno, jest dostępne demo gry do pobrania. Autor gry pokazał co potrafi zrobić koder, który latami zdobywał wiedzę.

obrońcy jegomościa

i jak zwiotczała primadonna zaczął bluzgać

w imieniu tego osobnika

bo typ nie ma honoru

czy nie podstawił swojego znajomka, bo sam nie ma odwagi

Inwektywy, inwektywy, inwektywy...

Gdyby komuś zależało na zwrocie pieniędzy, to rozwiązanie już jest, ale nie, chodzi o coś więcej, żeby dokopać, poniżyć, zmieszał z błotem...
5
[#1912] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1911

A wystarczyłoby pisać co 3 miesiące farmazony takie jaki ci od joysticka i każdy byłby zadowolony :) Trzeba się uczyć od najlepszych
4
[#1913] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@karolb, post #1911

Skoro lubisz być naciągany na kasę, nie moje zmartwienie.
Ilu jest ludzi którzy nie czytają forum, a zostali zostawieni na lodzie? Też mają pisać na pw do kogoś o zwrot?
Na kickstarterze wsparłem The C64 mini. Było opóźnienie, ale i była komunikacja o postępie prac.
Na koniec dostałem jeszcze Maxi za free.
Fajny bonusik.
Można postąpić fair? Można.
To samo z książką Hewsona. Było opóźnienie, ale była i komunikacja.
Na tym forum widzę, że jak kto śmie urazić uczucia jaśnie pana kodera, który ma w dupie swoich klientów, to jest traktowany jako ten zły.
Trzeba mierzyć swoje siły na zamiary, a jak nie wyjdzie to wziąć to na klatę. No ale czego ja wymagam.
10
[#1914] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Phantom, post #1913

Panowie i Panie... jak to powiedział słynny jastrząb : trzeba czekać cierpliwie i ufać... ufać...
[#1915] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@RokiS, post #1914

To atarowiec tak powiedziała
wróbla co chciał być jastrzębiem, a stał się Fenixem
1
[#1916] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Phantom, post #1913

Skoro lubisz być naciągany na kasę, nie moje zmartwienie.

Kolejna inwektywa.

Ilu jest ludzi którzy nie czytają forum, a zostali zostawieni na lodzie? Też mają pisać na pw do kogoś o zwrot?

Nie wiem, ilu? Zero czy może 100? Może masz rację w tym zdaniu, a może wręcz przeciwnie.
1
[#1917] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Phantom, post #1913

nie czytają forum

to pewnie ci, którzy kupili grę skuszeni licznymi reklamami w TV i prasie wielkonakładowej...

Nikt tu nie popiera oszustwa, nikt. Protestujemy tylko przeciwko grupowym obrzucaniu gnojem, zwłaszcza przez osoby które nie zapłaciwszy nie są bezpośrednio zainteresowane.
Czy gdyby gra się ostatecznie pojawiła (w końcu demo będące prawie ukończoną grą jest dostępne), to przyjdziesz tu i osobiście przeprosisz za inwektywy? Bo wypadałoby....

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2025 11:40:52 przez wali7
2
[#1918] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@wali7, post #1917

Za co mam przepraszać? Że traktuje się klientów jak zło konieczne? Koder jest jakimś rodzajem świętej krowy na tym forum?
Jaki był termin wydania gry za którą zapłaciłem, żeby nie było? Jaka jest forma komunikacji o postępach w pracy?
Widzę, że jeśliby twórca dema gry narobiłby komuś w salonie to i tak znajdą się obrońcy.
Dla mnie to jest przekręt na kasę, tylko tu połaszczono się na śmieszną kwotę. Nawet jeśli jakimś cudem dotrze do mnie ta gra, nie zamierzam jej już uruchamiać.
Koniec tematu dla mnie.
12
[#1919] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Phantom, post #1918

Póki co nie masz za nic przepraszać. Gra się nie ukazała. Być może na razie... Zobaczymy.
A za co przepraszać? Napisałem - za inwektywy. Zwłaszcza gdyby się okazało, że za tym wszystkim stały naprawdę poważne przyczyny. Tak, wiem: gdyby, gdyby....
2
[#1920] Re: Jump! (Amiga Yoomp)

@Phantom, post #1918

W pewnym sensie klienci/odbiorcy to takie właśnie "zło konieczne" dla programisty, który chce jedynie stworzyć coś wspaniałego. No ale jeść od czasu do czasu też trzeba, a jak się poświęca dobrze płatną pracę w korpo żeby rzucić się w wir wyciskania 200% normy ze starego, zapomnianego przez świat komputera...

"Cierpliwość wielką chlubą w naszym środowisku"
Tak amigowiec każdy chętnie powie Ci!
Gdy developer zechce dać komuś po pysku,
Kolejka długa stanie wnet u jego drzwi.
(...)
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem