[#241] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@RokiS, post #238

jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci padly rownoczesnie oba projekty i ten na OCS i ten na Aga.

Albo to jakis spisek atarowcow albo "nieszczescia chodza parami"
1
[#242] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@selur, post #241

qrde, a chyba właśnie na Itch.io da się wystawić grę za darmo z możliwością dobrowolnej wpłaty na rzecz autora...

szkoda Yoompa!.... bo Jump! to na pewno wyjdzie... tylko wystarczy jeszcze zaprojektować okładki: przód, tył, bok, góra, outro, intro, pendrive, nagrać rozmowy, przygotować dyskietki, płytki CD, udostępnić jutuberom żeby wychwalali grę i to wszystko... a to przecież tylko chwila moment

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2024 20:28:12 przez RokiS
11
[#243] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@RokiS, post #242

W tym roku to chyba nie wyjdzie. Trudno kupię sobie Gorky 17 tylko niech Archi-Tech naprawi możliwośc kupna przez zagramanicę, bo niemiaszki słono sobie każą płacić za tę "NOWOŚĆ".
1
[#244] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@koczis, post #243

Mieszkam w DE i kupuje u niego. Zawsze możesz do niego napisać maila.
1
[#245] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@RokiS, post #242

I nadal nic...
[#246] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@koczis, post #243

najlepszy moment na wydanie tej gry.
Raz, ze swieta tuz tuz a dwa, ze o Jumpie ani widu ani slychu wiec konkurencyjny produkt, nie wplynie na sprzedaz.
No ale pewnie bedzie tak, ze akurat obie produkcje wyjda jednoczesnie, za pare lat
2
[#247] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@selur, post #246

obawiam się że Yoomp! może w ogóle nie wyjść...
a i proszę nie pisać źle, ba nawet nie wspominać o grze której tytułu nie wolno wymawiać... bo się jej autor obrazi i przesunie wydanie o kolejne dekady - a ma pretekst - okładki się same nie zrobią...

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2024 20:08:35 przez RokiS
4
[#248] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@RokiS, post #247

Chyba dawno się obraził. Niestety.
3
[#249] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@selur, post #241

OCS jest skończona już dawno
[#250] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@Dorian3d, post #249

przypominam, że gra której tytułu nie wolno wymawiać też jest dawno skończona język. Teraz powstają do niej tylko niepotrzebne dodatki, które mają stanowić wisienkę na torcie...
2
[#251] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@RokiS, post #250

No tak, a przy okazji można przekręcić kolejnych ufnych ludzi na kasę, co będą wierzyć, że gra lada moment wyjdzie.
2
[#252] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@AD99, post #251

Chyba nie przekręcą. Chciałem jakiś czas temu zakupić preorder tak dla zasady bo demo bardzo przyjemne, ale oferta preorderu wtedy znikła.
[#253] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@AD99, post #251

Tu chyba nie wszyscy wiedzą i zrozumieli, że kolega Kefir ma problemy zdrowotne. Jak ktoś uważa, że ta gra powstała żeby wyciągnąć od ludzi pieniądze nie dając im gry, to gratuluję głupoty.
3
[#254] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@amikoksu, post #253

To ty czegoś nie rozumiesz i gratuluję głupoty. To nie była żadna zbiórka, ani kickstarter. Zapłaciłem całą kwotę za grę, której nie otrzymałem. Gra wedle informacji ze strony twórcy miała lada chwila być wydana i wysłana.Zasłanianie się chorobą, żeby nie zwrócić pieniędzy, to jest poniżej pasa. Nie rozumiem jednego i może w tym jestem głupi, jak można z ofiary stać się tym najgorszym. Jak można przyzwalać i bronić takiej osoby, która przekręciła wiele osób i tutaj na forum i na innych. To jest nienormalne. A może ty chcesz oddać nam te pieniądze, które każdy wpłacił? I nie dyskutuj ze mną, czy to mało, czy dużo pieniędzy, bo to nie twoja sprawa tylko stron w tej sprawie. Mi nikt ust nie będzie zaklejał i wpierał jaki to jest Kefir biedny, a cała reszta co wpłaciła kasę, to powinna go może całować po stopach.
9
[#255] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@AD99, post #254

Skontaktuj się prywatnie z autorem tam tej gry jak chcesz zwrotu kasy (nie jest ważne czy jest to grosz, czy 1000zł). Może lepiej telefonicznie i odbierzesz kasę osobiście, bo nie wiadomo na jak wiele pozwala choroba.
1
[#256] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@amikoksu, post #255

ale Panowie - spokojnie - o grze której tytułu nie wolno wymawiać - rozmowy przenieście do jej wątku
[#257] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@AD99, post #254

Też kupiłem to na Age i wysadził nas i tyle.
180 to może mało ale raz 50 lub 100 ludzi .

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2024 11:59:20 przez Dorian3d
1
[#258] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@amikoksu, post #255

Gadasz bzdury ja mało co nie zdechłem , leżałem w szpitalu w ciężkim stanie.
Ale zrobiłem wszytko aby moi pracownicy dostali wypłatę na czas,
Chwiałem się wypisać z szpitala ,ale lekarz powiedział nie mam mowy.

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2024 12:05:44 przez Dorian3d
5
[#259] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@amikoksu, post #255

Próbowałem, ale nie ma z nim żadnego kontaktu. Dlatego piszę tutaj, czy w innych wątkach ku przestrodze. Żal mi Kefira, bo strasznie sobie zniszczył tym opinię.
Wystarczyło by od niego informacja: tak zabrałem wasze pieniądze, ale nie mam z czego oddać. Albo, jestem chory, wszystko straciłem na leki. Ale sorry, pisze, że lada chwila skończy grę, a w między czasie kupuje graty amigowe, i dalej gra nie jest wydana i ma nas kupujących w upie, no to krew zalewa.
1
[#260] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@AD99, post #259

To jak nie ma z nim kontaktu prywatnie, to ciężka sprawa. Bo nie wiadomo co jest przyczyną.

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2024 12:48:28 przez amikoksu
[#261] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@amikoksu, post #253

ale autor wręcz zachęcał do robienia preoederów, to nie tak, że ludzie wpychali mu te pieniądze na siłę mimo jego oporu:
"You could support the creator a bit faster" Kefir na EAB w dniu 11.05.2022.

Z tego co pamiętam, to chyba Autor zlecił Borsukowi napisanie scenariusza do tej gry, może tego ostatniego dopadła jakaś blokada pisarska i stąd to opóźnienie?

A już twk bardziej serio, braliście pod uwagę to, że dogadał się z Retro Games i gra pojawi się przy okazji premiery Amiga Maxi?

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2024 12:51:12 przez charliefrown
1
[#262] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@charliefrown, post #261

Nawet jak zachęcał, to co z tego?
[#263] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@charliefrown, post #261

Ja sie tam nie dziwie, ze gosc siedzi nad scenariuszem juz 2 lata.
Konia z rzedem temu kto wymysli wciagajacy, nietuzinkowy i blyskotliwy scenariusz do... skaczacej pilki w tunelu Gdyby w tym tunelu lecial sam Han Solo zniszczyc Gwiazde Smierci, no to luzik a tak to co tu wymyslic...
2
[#264] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@RokiS, post #256

A co z Yoomp OCS? Sporo brakuje grze do wydania?
[#265] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@amikoksu, post #262

To to że ja wszytko mogę zrozumieć bo w wżyciu różnie bywa.
Ale trzeba napisać Panowie jestem chory kasa poszła na leczenie dać jakiś kwit.
Ja bym powiedział rozumie nie che zwrotu kasy jak wdasz grę zapłacę ponownie.
A tak ma nas w dupie i pretensje co my od niego hemy.
Więc che grę i tyle.

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2024 13:30:14 przez Dorian3d
3
[#266] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@tukinem, post #264

Yoomp! jest gotowy od dawna ALE:
Zbych
autor wątku

Dlatego że część grafik, wydawca załatwił sam i zapłacił za to ze swojej kieszeni, do tego przygotował instrukcję i jej projekt graficzny (teź to komuś zlecił, nie wiem czy to go coś kosztowało), więc w takiej sytuacji gdybym wydał to na własną rękę to mogło by się po jakimś czasie okazać że ktoś rości sobie o to do mnie jakieś prawa/pretensje, więc na razie chciałem tego uniknąć.
a wydawca
Jacques

A wydawca po 3 latach zamieszcza obszerny egzystencjalny wpis o przeprowadzce i remoncie
i nadal brak kontaktu z wydawcą no i strona nie działa https://www.rgcd.co.uk/ i cały misterny plan też w pi.du

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2024 13:48:38 przez RokiS
[#267] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@RokiS, post #266

Można tylko ubolewać, że tak się potoczyło. Gra na pewno by się dobrze sprzedała.
[#268] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@RokiS, post #266

Podmienić grafikę i po sprawie.
[#269] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@AD99, post #267

Dziwię się, że autor czuje się jeszcze jakkolwiek związany z tamtym niedoszłym wydawcą.
[#270] Re: A może by tak Yoomp! OCS

@AD99, post #267

Numer to by był jakby teraz ktoś trzeci wydał swojego Jumpa, darmowa reklama już jest pomysł
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem