[#511] Re: The Settlers 2 Amiga

@Dorian3d, post #503

... moja jest ok normalnie czyta ...

Twoja wersja gry DVDBox to angielska wersja z tłoczonym CD.

Matay.pl wydał swoją wersję CD zatytułowaną: Earth 2140 - "polska wersja językowa".

Okładki są drukowane w drukarni, natomiast sam CD był wypalany na płytce z PS1 (czarnej) i miał naklejoną papierową obwolutę z tytułem gry.
Niestety w chwili obecnej żaden z czytników nie jest w stanie już tej płytki odczytać.
Prawdopodobnie utleniła się z biegiem czasu - na szczęście mam kopię ISO.
[#512] Re: The Settlers 2 Amiga

@Amig_OS, post #510

Mamy ciekawy pomysł który być może kompleksowo rozwiąże "klatkaż" dla 68k :)
Jednak wymaga to większego wkładu pracy niż dotychczas.
Mamy ochotnika do pracy więc trzymajcie kciuki :)

Byłoby super, gdyby Settlers 2 nie wymagał tylko PowerPC lub podkręcanych 68k w Amigach.

To zacna gra, która powinna być godnie reprezentowana na Amidze klasycznej ze standardowym 68k.

Bardzo proszę też o poprawki dla 68030 (jak dla systemu MacOS) i, o ile to możliwe, brak wymogu FPU (np. biblioteki matematyczne). Może wtedy uda mi się pograć u siebie w zakupiony egzemplarz.

Będę cieszyć się z każdego usprawnienia.

P.S. Ja służę poradą odnośnie optymalizacji. Już podałem kilka rozwiązań dla Amigi klasycznej (Blitter, audio.device, WriteMask odciążają procesor i koprocesor graficzny).

Ostatnia aktualizacja: 01.03.2026 18:13:58 przez Hexmage960
[#513] Re: The Settlers 2 Amiga

@Amig_OS, post #511

Kopia ISO jest ważna. OK

A to prawdopodobnie jest płytka Dysana - oni dawno temu takie wypuszczali. Kolor spodu nie wpływa na nic, a fajnie wygląda.
Wszystkie, które nagrałem działaja do dzisiaj, więc może była nagrywana z maksymalną prędkością, stąd słaba jakość zapisu.
[#514] Re: The Settlers 2 Amiga

@Gandalf, post #513

Wszystkie, które nagrałem działaja do dzisiaj, więc może była nagrywana z maksymalną prędkością, stąd słaba jakość zapisu.

Mój wypalony Dysan (700MB) 2002 rok też bez problemu odczytuje się :)
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem