@Hexmage960, post #540
SDL może faktycznie być zbyt ciężki dla systemów 68k.
@MDW, post #542
@koczis, post #1

@Hexmage960, post #548
@zilog, post #549
Niestety ale dla Settlers II minimum to 640x512 i w tym kierunku powinni iść twórcy, robiąc update.
@Amig_OS, post #550
@zilog, post #551
@Solo Kazuki, post #552
@Hexmage960, post #554
@Solo Kazuki, post #555
SDL też jest natywne, nie natywne by było np odtwarzanie z zewnętrznego urządzenia (tak np jest z MIDI).
Edit: A swoją drogą jak to sobie wyobrażasz odtwarzać przez DMA? Miał byś muzykę i najwyżej dwa dźwięki naraz. Natomiast dźwięków jest więcej.
Tobie chodzi po prostu odtwarzanie przez DMA i tyle, a nie natywne.
@Hexmage960, post #546
@Hexmage960, post #556
@MagicSN, post #557
WTF? To tylko cholerna nazwa.
Jak inaczej nazwać bibliotekę dynamiczną? Nie mogę nazwać jej .library, bo nie jest biblioteką standardową. Nie mogę nazwać jej .so, bo nie jest biblioteką .so.
Więc nazwałem ją DLL.
W Settlers 2 nie widziałem (przynajmniej po znacznej optymalizacji kodu dźwiękowego) dużej różnicy w szybkości podczas włączania/wyłączania dźwięku.
Możesz przeprowadzić eksperyment samodzielnie. Zmień nazwę katalogu z muzyką i dźwiękiem. Po zmianie nazwy dźwięk NIE BĘDZIE UŻYWANY.
Osobiście mam nadzieję, że gry takie jak Settlers 2 zachęcą ludzi do aktualizacji.
@Hexmage960, post #561
Mam też Sam440ep.
Na X1000 mnie nie stać.

@Amig_OS, post #562
Od 11 kwietnia 2011 (wg. os4depot.net) - Sam440ep marnuje się bo nie została odesłana do autora bounty :(
Byłeś proszony o dopisanie do edytora kilku funkcji rysujących - aby powstał z tego prosty edytor graficzny dla AmigaOS4.
Niestety nie byłeś zainteresowany.
Sam440ep radzi sobie bardo dobrze z Heretic II 2025, SiN, Quake2, Settlers 2 Gold Edition oraz Saga Baldurs Gate.
@Hexmage960, post #563
Jedyne gdzie obecnie programuję to Amiga 1200 i czasami też PC.
@Amig_OS, post #566

@Amig_OS, post #568
Wychowałem się na produkcjach: Robbo, Lasermania, Fred, Misja.
Trzymam kciuki za Robbo :)
@Hexmage960, post #561