[#421] Re: The Settlers 2 Amiga

@BULI, post #418

Wszystko to sprowadza się do Playerów które odtwarzają filmy. W wersji AmigaOS4 jest to MPlayer który sprawuje się niezawodnie. W przypadku WOS/AGA Playery (AMP2/AGABlaster/Riva) są bardziej wybredne w zależności od posiadanego sprzętu. Niestety nie mamy na to wpływu gdyż nie są to nasze produkty.

Mieliśmy w planie napisanie czegoś uniwersalnego ale w wyniku cyklu produkcyjnego (tłoczenie CD, skład DTP, produkcja BOXa) zabrakło czasu :(

Postaramy się rozwiązać sprawę Playera np. uniwersalną biblioteką do odtwarzania filmów.
Rozwiązanie to przyda się na przyszłość do kolejnych produktów.

Ps.
Przesłałem Wasze uwagi do Steffena wraz z linkami.
[#422] Re: The Settlers 2 Amiga

@BULI, post #420

Dokumentacja tak twierdzi, ale na WOS też działa :).
Sprawdziłem jeszcze raz te FPSy i wygląda, że nie ta rozdzielczość sie otwarła. Na Ragnaroku 800MHz mam:
640x480 - 32-36 FPS
800x600 - 28-34 FPS
1024x768 - 18-22 FPS
Potem sprawdzę jeszcze z ciekawości na Apocalypse G4, bo jeszcze mam, chociaż czeka w kolejce do sprzedania.
[#423] Re: The Settlers 2 Amiga

@Amig_OS, post #417

Tak, mam Warp1260.
[#424] Re: The Settlers 2 Amiga

@jargo, post #422

Dokumentacja tak twierdzi, ale na WOS też działa

Dobrze wiedzieć OK
Na Ragnaroku też może być szybciej niż jest obecnie u Ciebie.
Napisz do mnie na priva to jak będę w domu po świętach to spróbuję ci podesła przepis na małe przyspieszenie

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2025 23:13:51 przez BULI
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem