@lukjan,
post #350
Dziś zacząłem sobie pogrywać i zaczęły się schody....
Podczas gry (Warp 1260/50 RTG) gra co jakiś czas loguje (zamraża się).
Postanowiłem to sprawdzić po podkręceniu CPU i albo notoryczny reset po intrze, który to problem zniknął dopiero jak wyłączyłem komputer z zasilania (intro notabene strasznie klatkuje niezaleznie od szybkości CPU), albo jeżeli gra się uruchomi rysują mi się jakieś pionowe kropkowane linie, które się rozmnażają co dwie sekundy.... i jak zmienię ekran to od nowa. Pod Workbench`em nie ma tej przypadłości, tylko w grze.
Gra wymaga wielu poprawek, bo to jest loteria, żeby ją u mnie w ogóle uruchomić i po początkowym miłym zaskoczeniu zostaje mi ładny box na półkę, gra na PC za 10 zł (za tyle latem kupiłem wersję cyfrową) i/lub Settlers część pierwsza, którą sobie wcześniej na tym sprzęcie odpaliłem i na A500 też odpalę
P.S. W końcu za którymś razem uruchomiłem grę, tym razem przy 95 Mhz i dalej gra laguje co jakiś czas, liczba klatek wzrosła o jakieś 4-5/s i poprawiła się responsywność na przyciski myszki (bo z tym też był lekki problem) i płynność przesuwu ekranu, co w porównaniu do 50 Mhz szału nie robi.
Prośba do autorów portu o poprawki
Ostatnia aktualizacja: 06.12.2025 18:56:21 przez lukjan