[#2333]
Re: Pikselki, piksele, piksle!
@Koyot1222,
post #2330
mam ten plakat. patrze na niego codziennie i jakoś teraz mnie dopiero dotarło co jest nie tak.
on ma źle zamontowane skrzydła
Zakładam że wzorowałeś się na Harrierze. To jest górnopłat i prawe skrzydło jest ok. Ale lewe raz że wg mnie powinno być przesunięte do tyłu bo się nię łączą w tym samym punkcie a dwa że wyrasta ze spodu kadłuba czyli dolnopłat.
Obejrzałem właśnie demko z gry. tam masz go narysowanego z profilu w hangarze i ewidentnie jest to górnopłat z mocną krzywizną skrzydła w dół.
I w takim wypadku maszyna pokazana w takim rzucie wogóle nie powinna mieć widocznego lewego skrzydła.
mniej więcej tak:
najbardziej zbliżony tylko leci w drugą stronę (ten w tle)
na tym z 2019 narysowałeś mocno wyeksponowane lotki na skrzydłach... Ekspertem awioniki nie jestem ale jak się skręcasz maszynę w prawo to prawa lotka idzie w dół, lewa w górę.
U Ciebie jest na odwrót bo obrazek sugeruje że on jakby kręci w prawo a lotki ma ustawione do skrętu w lewo.
co do detali... ten z 2017 podoba mi się bardziej. Jak dla mnie maszyna bojowa powinna mieć jak najmniej odstających elementów (poza podwieszanym uzbrojeniem rzecz jasna)
Ten z 2017 ma fajną zwartą bryłę. Ten z 2019... to za kabiną to jest jakiś hamulec aerodynamiczny? Generalnie jak na niego patrzę to mam wrażenie że jest jakiś taki... nieposkładany i rozklekotany
wydaje mi się też że nos maszyny leci w trochę innym kierunku niż jej reszta. na tym 2019 jakby bardziej.
Ostatnia aktualizacja: 02.03.2020 10:35:13 przez softiron
Ostatnia aktualizacja: 02.03.2020 10:40:26 przez softiron