Bo może wcześniej czy później zrobi.
I to jest dokładnie to co mi przyświeca podczas pracy. Celuję w dokończeniu tej prostej, sympatycznej z założenia gry logicznej. Jak ktoś zna bliżej mnie i moje przygody z kodowaniem oraz walkę z trudną, przewlekłą chorobą, którą długo się leczy, to wie, że od pewnego czasu dokładam wszelkich starań by projekt Magazynu ukończyć.
Ludzi, którzy nie wierzą w jakikolwiek postęp staram się zapewnić, że on się odbywa. Polega to na tym, że lepiej radzę sobie z projektowaniem i pisaniem kodu gry. Tworzy on coraz spójniejszą i logiczną całość.
Nie wiem nigdy co zdarzy się w niedalekiej przyszłości, bo z reguły postęp jaki się odbywa ujawnia się dopiero gdy go doświadczam. Teraz jest tak, że prace idą dobrze i rokuje dobrze.
@Ingenic
Ja myślałem, że chciałeś przez to napisać, że życzysz mi by nie było więcej raportów pośrednich tylko końcowa gra. Dobrze rozumiem?
Jeszcze pewnie niejeden raport się zdarzy. Dopracowałem na przestrzeni ostatniego czasu sporo bardzo fajnych rozwiązań co do animacji. Teraz uzupełniam całość programu o brakujące rzeczy.
Postęp się odbywa powoli, bo skala mojego problemu była ogromna i mimo że czuję się dobrze, ciężko określić mi procent zdrowia i całokształtu postępu z dobrą dokładnością. Więc nic z 100% pewnością nie jestem w stanie zagwarantować, ale się staram.
Co do tego, co zostało opracowane to gra pojawiła się w kilku wczesnych odsłonach kiedy uznałem że gra jest całkiem OK, ale dochodzi do tego niezliczona liczba przykładów złego projektowania gry, kodu, silnika itp.
Ja sam cieszę się, że mogę się z Wami podzielić tymi informacjami w okoliczności kiedy moje zdrowie - jak napisałem - stabilizuje się.
Będę wrzucał postęp w najbliższym czasie. Dziennik uzupełniam częściej.
Na koniec przepraszam za długi czas który jest mi potrzebny by to zakończyć.
Ja trzymam kciuki za powodzenie.
Dziękuję - cieszę się że są osoby, które mimo moich win powodowanych jednak rzeczami, które nie zawsze ode mnie zależą - nadal bezinteresownie wierzą we mnie i w to, że grę dokończę.
@KM_Ender
Ten zrzut to tylko obrazek ze schematem grafiki - nic ciekawego z punktu widzenia gracza czy innego odbiorcy.

Normalne zrzuty powiększam.
No to do zobaczenia przy następnym wpisie.

Potrzebuję oczywiście trochę czasu by wszystkie planowane rzeczy zrobić - a nie mogę tego robić odpowiadając na forum.
Ostatnia aktualizacja: 17.02.2021 20:49:13 przez Hexmage960