@recedent, post #1860
P.S. A dyskusję w wątku sprowokowałeś sam. Ostatni wpis był z grudnia, po czym przedwczoraj przyszedłeś i wkleiłeś "aktualny raport z pracy nad Magazynem". Nie narzekaj więc, że brak Ci sił na odpowiadanie - najwyraźniej o taką właśnie reakcję Ci chodziło.
Kolego, nie musisz tego powtarzać - wszyscy na tym forum zdają sobie sprawę z Twojej choroby. I zdają sobie sprawę, że szansa na dokończenie przez Ciebie "Magazynu" jest minimalna (albo - jeśli mają jakieś złudzenia - zdadzą sobie sprawę z tego za kilka lat, gdy znowu będziesz przepisywać silnik). Pisz sobie na zdrowie.
@Hexmage960, post #1861
Chciałem tymi wpisami, w których prezentowałem postęp, tę krytykę zakończyć, albo przynajmniej stonować - ale koledzy dalej dolewają oliwy do ognia.
@snajper, post #1863
@Hexmage960, post #1866
@Hexmage960, post #1867
@twardy, post #1868
@docent, post #1870
@Hexmage960, post #1873
@xylaz, post #1874
@Hexmage960, post #1875
@marskow, post #1876
@leptino, post #1878
A jest obsługa joysticka?
Czy przewidujesz taśmociągi i możliwość zapisu hi score?
@Hexmage960, post #1877
@Hexmage960, post #1873
Już wiem o jakie szczątki w kodzie Ci chodziło. Patrzyłeś do katalogu Archiwum w repo. Tam rzeczywiście są takie szczątki - niekompletne kawałki kodu.
@docent, post #1885
a gdzie gra wlasciwa? obsluga klawiszy, dzwieku, logika samej gry - przesuwanie/animacja postaci, sprawdzanie kolizji, naliczanie score, wyswietlanie hall of fame itp, itd?
Tego wszystkiego tam brakuje, dlatego napisalem, ze sa to szczatki.
@teh_KaiN, post #1882
Po drodze bliżej końca powinna pojawić się docelowa grafika, a na sam koniec dodatki i wodotryski. Edytor jest takim wodotryskiem.
@MaaG^dA, post #1888