@ZbyniuR, post #245

Nie jest to łatwe zadanie, i dlatego ja wolę koncentrować się na wydobywaniu tego co najlepsze z Amigi, to co sprawia mi radość i co uważam za fantastyczne w Amidze.
 Nie jest to łatwe zadanie, i dlatego ja wolę koncentrować się na wydobywaniu tego co najlepsze z Amigi, to co sprawia mi radość i co uważam za fantastyczne w Amidze.@Hexmage960, post #248

@ZbyniuR, post #250
Dodajmy że w innych środowiskach nie kojarzy się z niczym.

To dzięki nim polskie stacje telewizyjne przepłacały zamiast korzystać z MSXów.
W obróbce Video rządziło Silicon Graphics, (później Makówy). A w nakładaniu napisów na filmy rządziło Sony ze swoim dwukasetowym magnetowidem podłączanym do komputera MSX. Bo było tańsze niż Amiga z genlokiem i magnetowidami.
 Na przykład ja kocham grę Gloom, czy Breathless, bo ... jest na Amigę i tylko na Amigę! Niech ktoś podniesie rękę, jak uważa tak samo.
 Na przykład ja kocham grę Gloom, czy Breathless, bo ... jest na Amigę i tylko na Amigę! Niech ktoś podniesie rękę, jak uważa tak samo.Mikrokomputer - to każdy komputer który ma procesor w jednym scalaku zamiast w szafie z lampami elektronowymi. - Wg mnie, od lat 70ych to strasznie mało precyzyjne określenie skoro wszystkie produkowane komputery były już mikro.

@Jield, post #146
@Pawelek, post #264

@majstermsi, post #261
@xtro, post #268