@ZbyniuR, post #352
Nie rozumiesz że mówimy tu o całej dekadzie i że nie trzeba ani niczego zmyślać ani mylić by skupiając sie na różnych fragmentach historii przedstawiać różne sytuacje? I że jak sie właściwie te kawałki opowieści ułoży zamiast doszukiwać się dziury w całym, to nie ma w nich żadnych sprzeczności?
Tych znajomych bez dżwiękówek miałem w pierwszej połowie 90ych gdy sam miałem Amstrada. A gdy kupiłem Amę to już dźwiękowa zintegrowana z płytą główną była normą, dlatego nie miałem trudności znaleźć PeCetowców z którymi sie wymieniałem MP3kami.
Jeszcze coś? Czy w każdej sytuacji potrafisz sobie wyobrazić że inni są głupsi i mniej szczerzy od ciebie?
Dobrze wychowana osoba powiedziałaby sorry, źle cie zrozumiałem. Twój ruch.
@Hubez, post #361
@XoR, post #365
Poluję na taką kartę ale o ile jakiegoś SB 2.0, 16 itp idzie kupić z całym komputerem tanio to GUSa nigdy nie widziałem. Cena na ebayu zabija. Choć w sumie jeśli tyle kosztują to tyle kosztują, może sobie kupię pomysłFaktycznie, ceny na eBay powalają
@XoR, post #365
(...) Pełna obsługa 16-bit i całkiem sensowne MIDI. Może jakość sampli nie powala ale w domyślnym presecie 2MB były na tyle sensowne że każda gra brzmi poprawnie czego o jakichś AWE32 i podobnych powiedzieć nie można
@Ralpheeck, post #369
To ja odpowiem. Midi na tej karcie brzmią wspaniale, ale nienaturalnie sterylnie. Gus to zmienił, i nawet nudne midy można było wtedy słuchać jak mody. Taka moja opinia.
@Nasedo, post #368
Tylko tak zapytam... a jaki problem był z brzmieniem MIDI na AWE32?
@XoR, post #371
Oprócz braku OPLa (były wersje z OPL3 ale nie wszystkie, chyba ta twoja jak mówisz 8MB miałeś miała CQM zamiast OPL3) jedyny problem taki że domyślne soundfonty na niej jak i w większości kart i większość soundfontów ogólnie nie są specjalnie uniwersalne.
@Hexmage960, post #357
Ja kupiłem w roku 1997 Amigę 1200 Magic w firmie TOMS, po tym jak mój brat sprzedał naszą Amigę CDTV.
Nie ulegałem propagandzie Marka Pampucha, bo jej zwyczajnie nie było. Kupowałem Magazyn Amiga oraz Amiga Computer Studio ze zwyczajnej sympatii do Amigi.
@Nasedo, post #372
@Motyl, post #373
6. Czy wiedziałeś, że w 1997 był emulator Fellow na PC, który doskonale emulował Amigę i jej gry ?W 1997 Mathias Ortmann zapoczątkował WinUAE (samo UAE było już chyba w 1995/6), a pod koniec roku pałeczkę przejął Brian King
Co do propagandy Marka Pampucha - była wręcz potworna...Dokładnie
@ligant, post #1
@ligant, post #376
@karolb, post #378
The port was developed by Randy Linden using the Amiga. He has previously also programmed an Amiga port for Dragon's Lair and its sequel, Escape from Singe's Castle.
@karolb, post #359
a o dźwięku to za każdym razem sobie obiecywali że następnym razem ją kupią. A w praktyce odkładali to nawet z dekadę, aż dźwięk stał sie integralną częścią płyt głównych.
Ja kupiłem w roku 1997 Amigę 1200 Magic w firmie TOMS, po tym jak mój brat sprzedał naszą Amigę CDTV.
Nie miałem wtedy pieniędzy na karty turbo PowerPC, ani karty graficzne do Amigi 1200. Nie było to konieczne, żeby cieszyć się Amigą.
6. Czy wiedziałeś, że w 1997 był emulator Fellow na PC, który doskonale emulował Amigę i jej gry ?
@snifferman, post #380
@snifferman, post #382
@flops, post #383
Chyba jeszcze nie było K6-2 400MHz w 1997r
A w okolicy ~2003 roku kupiłem swoje pierwsze PPC BPCC 603 175MHz :D Bo były już za niskie pieniądze. Apollo 1240 40MHz można było kupić po 300pln, Blizzarda 1240 za ~400pln, A1200 za 150pln, B1230 MK IV też za 150pln.