@ZbyniuR, post #297
Ależ bawię się grzybami, jak najbardziej. Ale dla mnie to nadal meble, coś pospolitego co każdy ma :)
@snifferman, post #301
@snifferman, post #308
Często osoby przesiadające się z innych systemów ich nie znają
@Phibrizzo, post #309
zabrac myszke
to oby sie predzej obwiesili na zyrandolu niz mieli obslugiwac Windowsa bez myszki.
chciałeś być pomocny i nie wyszło
@snifferman, post #311
Założenie, że ktoś przesiadający się na inny system go nie zna jest chyba logicznie uzasadnione?
Musiałbyś jeszcze zabrać touchpada i pada i ekran dotykowy.
@Phibrizzo, post #312
osoby ktore od urodzenia uzywaja
tylko jedynego systemu (zalozmy ze komputer z Windowsem), znaja go tak dobrze sa wstanie obsluzyc go
bez myszki? Tylko za pomoca klawiatury?
@snifferman, post #313
Może teraz na temat. Na 386 UFO i Syndicate działa lepiej niż na A1200 nawet z 030. Jest to przez słabą optymalizację na naszą platformę czy 386 miał jakąś wyższość.
@snifferman, post #313
Nie wiem skąd bierzesz te tezy. Założyłem, że ktoś nie zna skrótów klawiszowych i je wymieniłem. Jak ktoś używa innego systemu, to wysoce prawdopodobne, że nie zna tego, którego nie uzywa(albo siada sporadycznie)
Może teraz na temat. Na 386 UFO i Syndicate działa lepiej niż na A1200 nawet z 030. Jest to przez słabą optymalizację na naszą platformę czy 386 miał jakąś wyższość.
@snifferman, post #301
Mam 486, P MMX,K6,Athlon,Athlon XP. Stare generacje nie są już tak pospolite
Na dedykowany hardware NG patrzę raczej jak na sprzęt dla naiwnych wzynawców.
@karolb, post #316
No w sumie tak samo jak pecetowiec nie wie, że jest coś takiego tak "Click to front" w systemach amigowych i mówi że AOS jest dupiaty xD
@XoR, post #315
Dlatego też w ogóle nie dziwi że Syndicate na PC ma wyższą rozdzielczość.
@XoR, post #318
Zabierz Amidze jej oprogramowanie i staje się mało użytecznym podgrzewaczem powietrza. Coś jak NG
Jak poużywa dłużej niż jedną chwilę to się dowie. Szczególnie mając internety.
@snifferman, post #320
Nie chodzi o rozdzielczość. W UFO obracanie planety na Amidze działa jakoś wolno. Na 386 jest płynnie. Sprawdzałem nawet na Ami z 060 i poprostu działa to kiepsko. Tak samo scroll mapy w misjach.
Syndicate tak samo.
Na PC gra się jakoś lepiej. Nawet jak sprawdzałem na WinUAE to PCtowe wersje są płynniejsze w rozgrywce.
@karolb, post #321
Na pecetach ludzie się nie znają, bo to jest mebel do internetu, filmów, rozliczenia PIT. To nie to samo co kiedyś Amiga, kupowało się gazety, czytało, uczyło.
@snifferman, post #323
O PC-tach też były gazetki. Też ludzie w nich grzebali, składali, zworkowali, podkręcali, ulepszali.
@AmiClassic, post #325
@AmiClassic, post #325
@snifferman, post #326
Znajomi chodzący wtedy do podstawówki sobie z tym radzili więc tak ciężko nie było.
@snifferman, post #320
@snifferman, post #323
Taki "pospolity Amigowiec" nie mający wcześniej styczności z PC czy PSX idąc do salonu gier albo nowego znajomego przeżywał szok.
Początek lat 90tych to była odsłona kurtyny i początek komputerów w większej skali w naszym kraju. Cieszyliśmy się z wszystkiego (Rambo, C64, Atari, Amiga). Na zachodzie C64 już się znudził, a u nas to była nowość(poza nielicznymi z dostępem do rynku zachodniego). Tak samo Amiga. Na zachodzie już sie znudziła. Ludzie widzieli i chcieli lepszego. A u nas ludzie dopiero C64 sprzedawali.