@michal_zukowski, post #264
Pegasos ze specyfikacją wyglądał jak PowerMac z poprzedniego roku więc nie wyglądał kiepsko.
@snifferman, post #271
@karolb, post #272
Jeśli chcesz pograć w stare tytuły to odpalasz emulator E-UAE
@karolb, post #272
@snifferman, post #274
Tylko zastanawia mnie po co on wyszedł? Nie lepiej było kupić starego MACa (bo wyszły już nowe) i wgrać sobie MorphOSa na nim.
@snifferman, post #240
Ta. ACS 4-2001:
Cyberstorme PPC 2500zł.
Blizzard PPC 200Mhz + 060/50 1700zł
Do tego jeszcze Tower w okazji od 249zł
Do tego jeszcze interfejs klawiatury za 59zł
Adapter VGA 25zł
I za 2000zł masz Amigę bez HDD (nic nie piszą o RAMie na PPC więc też trzeba dokupić) i monitora. Jakaś grafika by się też przydała. Teraz sprawdź sobie ile kosztowały PCty i co można było za to kupić. Nie mówię już o sofcie. 2001 to był rok premiery win XP.
AGP to już wtedy był standard.
Budżetowy Geforce 2 MX400 od marca 2001 na rynku.
No Amiga Rulez 2001
Już widzę te palące się linie telefoniczne od wydzwaniania i zamawiania "PPC w supercenie !" (cytat z gazety)
@karolb, post #272
@karolb, post #275
Mówiłem o systemie amigowym na PPC, w tym przypadku na kompie Pegasos 1 G3 600MHz. Czyli masz ten sam feel co na klasyku z kartą graficzną i muzyczną, ale szybciej, za to bez chipsetów. Co kto lubi :)
@karolb, post #272
A teraz po latach, to już za słaby sprzęt, aczkolwiek swego czasu rakieta.
@XoR, post #285
Popatrz sobie jakie komputery PC można było mieć w czasie jak te 'rakiety' NG (lub support dla nich w przypadku MOSa) wychodziły i o jakich pieniążkach mówimy.
@Hubez, post #277
Zastanawiam się czy ktokolwiek się nabierał na to.
Już czytając ACS z 1998 roku dziwiło mnie czy ktokolwiek wchodził w karty PPC, widząc np. czasopismo CD-Action z dostępnymi dwoma płytami, gry dopalone przez akceleratory Video, uniwersalne USB etc.
@ligant, post #1
@XoR, post #288
@mikecios, post #291
The 68030 can be used with the 68020 bus, in which case its performance is similar to 68020 that it was derived from. However, the 68030 provides an additional synchronous bus interface which, if used, accelerates memory accesses up to 33% compared to an equally clocked 68020.
@Phibrizzo, post #295
Osobiscie, nienawidze tej opcji w Windowsach. To juz bardziej imho uzyteczny jest "dwuklilk to front".
@XoR, post #287