[#301] Re: Jay Miner wizjoner IT

@wali7, post #300

Nawet jeśli wyraziłem się nie jasno, to nie usprawiedliwia wyciągania byle jakich wniosków.
[#302] Re: Jay Miner wizjoner IT

@XoR, post #297

Dzisiaj nie ma ani wystarczająco mocy obliczeniowej

mocy to jest wystarczajaco, zalezy tylko do czego :). Amiga nie musi miec wszystkiego co PeCet, szczegolnie nie przydadza sie wirusy i spyware wszelkiej masci ;). Amiga jest ciekawa unikatowa konstrukcja komputera z przyjemnym systemem operacyjnym o niewielkich wymaganiach. Baza programow jest jak dla mnie dosc duza. Jak bedzie NatAmi to przyda sie na poczatek bardziej wspolczesna przegladarka www, playerek multimediow... wtedy komputer stanie sie bardziej uzyteczny.

[#303] Re: Jay Miner wizjoner IT

@grg, post #301

Skoro wyrażasz się niejasno, to nie miej pretensji o, twoim zdaniem, byle jakie wnioski.
Lepiej napisz co miałeś na mysli, zamiast ciągnąć tę metadyskusję w nieskończoność.
[#304] Re: Jay Miner wizjoner IT

@wali7, post #303

...
[#305] Re: Jay Miner wizjoner IT

@XoR, post #297

przez tydzień to te obrazki powinny Ci się już skonwertować chyba nawet na A500

Czyli że co? Na windzie 3Ghz, gfx 2Gb, nie da rady zrobić tego co na A500?
[#306] Re: Jay Miner wizjoner IT

@Dopuser, post #305

jeśli masz dobry znany sobie sposób na konwersję obrazków pod AOS to masz WinUAE dopowerowane JITem i z łatwym montowaniem katalogów. To jest dobre narzędzie, użyj go OK

[#307] Re: Jay Miner wizjoner IT

@XoR, post #293

Nie wiem jak Amiga, ale mój miniak z Morphosem ma szereg rzeczy których nie ma twój PC (wymienię te istotne dla mnie):
- bootuje się w 10 s (z czego 2/3 to start firmware maca)
- pobiera niewiele mocy
- ma wysoce konfigurowalny, bardzo ładny i funkcjonalny GUI (jesli nie widziałeś, to zobacz MUI 4 w akcji)
- wysoka zgodność z oprogramowaniem systemowym dla Amigi 1200/4000 68k i PPC
- obudowa jest miniaturowa

Do tego ma to, czego nie ma komórka: duży ekran i klawiaturę.

Nie cierpię sieci w komórkach - czytanie stron www nawet na iphone/ipodzie to mordęga (chociaż zrobili to tak, że chyba nie da się lepiej), a pisanie maili dłuższych niż odpowiedź typu "tak" lub "nie" to zdecydowanie zabawa nie dla mnie.

PS. Czyli jak pisałem - komórka do dzwonienia. I ważne, aby nie trzeba jej było ładować częściej niż co dwa tygodnie.

A do czego PC w domu? Np. do Wiedźmina 2 (mój PC jest trochę wolniejszy od twojego, ale najnowszego wiedzmaka powinien pociągnąć bez problemów, jak tylko będę w domu to kupuję grę i sprawdzam :) )

Ostatnia modyfikacja: 06.06.2011 23:13:06

Ostatnia modyfikacja: 06.06.2011 23:58:04
[#308] Re: Jay Miner wizjoner IT

@XoR, post #306

WinUAE dopowerowane JITem.... To jest dobre narzędzie, użyj go

Rozumiem, że na full wypas siódemce nie da rady, dlatego pozostaje tylko emulacja... c.n.d.
[#309] Re: Jay Miner wizjoner IT

@Dopuser, post #308

Jeśli masz wydumane wymagania które akurat jeden dopus na amigę spełnia to daję Ci proste rozwiązanie: WinUAE

[#310] Re: Jay Miner wizjoner IT

@HOŁDYS, post #1

A tu dla odmiany coś na temat (to łososiowe, czy jakieś...)

http://books.google.com/books?id=AC8EAAAAMBAJ&lpg=PA26&dq=amiga&hl=pl&pg=PA26#v=onepage&q&f=false
[#311] Re: Jay Miner wizjoner IT

@grg, post #310

Amiga broni
Amiga radzi
Amiga nigdy cię nie zdradzi
A UAE owszem bo to kawałek softu , który może zjeść wirus i go wy...ra.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem