@1989, post #30
@HOŁDYS, post #31
@1989, post #30
@Daclaw, post #29
@1989, post #33
w A5000 pewnie bylyby jakies sloty, ale zdecydowana wiekszosc uzytkownikow Amigi nastawiona byla na nastepce 1200.
@RadoslawF, post #32
No chyba że Commodore nie zbankrutowało by i nowe modele wypuszczało by z regularnością takiego Apple co nie wydaje się możliwe.
@1989, post #37
@1989, post #37
Wystarczy jak nastepca AAA pojawilby sie w 1998 roku, czyli po 4 latach, co uwazam za mozliwe i wystarczajacy okres do zaprojektowania nowych ukladow oraz dopisana nowych rzeczy do sterownika.
@Daclaw, post #34
A szkoda, bo taką CV64 można podłączyć do monitora C1084S a nawet do telewizora, przez odpowienio przerobiony modulator i cieszyć się klimatem identycznym z naturalnym. Tylko przy n razy większej wydajności.
Szczerze mówiąc, nie rozumiem zachwytów nad tym projektem.
@RadoslawF, post #39
Biorąc pod uwagę że układ AAA nie wszedł do produkcji pisanie
@1989, post #27
@XoR, post #43
a H264 to by był super bajer. Sprzętowo i cenowo to nie byłby problem taki upgrade zrobić, gorzej oprogramować to Myślę jednak że jakby każda NatAmi miała taki tani uniwersalny dekoder mpeg2/h264/divx to szybko byśmy się porządnego oprogramowania doczekali i kupno NatAmi przed żonami byłoby bardziej uzasadnione
@XoR, post #43
mówię o S3 Virge
a H264 to by był super bajer. Sprzętowo i cenowo to nie byłby problem taki upgrade zrobić, gorzej oprogramować to Myślę jednak że jakby każda NatAmi miała taki tani uniwersalny dekoder mpeg2/h264/divx to szybko byśmy się porządnego oprogramowania doczekali i kupno NatAmi przed żonami byłoby bardziej uzasadnione
@1989, post #37
Wystarczy popatrzec na AOS i MOS, boje ze sterownikami, a bez wsparcia producenta, takie uklady maja znikoma wartosc, bo wiekszosc rzeczy w nich nie dziala, czyli robia wlasciwie tylko za RAMDAC i blitter plus jakies drobiazgi
@1989, post #41
Niedlugo bedzie nastepca, czyli SAGA i kart graficznych nie przewiduje sie do NatAmi usmiech. A do Amigi pecetowe karty graficzne zawsze pasowaly jak wol do karety, juz lepiej/taniej bylo kupic PC z taka karta.
@wali7, post #47
To niezwykle ciekawe co piszesz... na szczęście to całkowita nieprawda.
Nawet ta gorsza biła AGA na głowę.
@RadoslawF, post #49
Karty graficznej w A1200 dorobiłem się w ubiegłym stuleciu
@Pinto, post #52
tylko, że ja wyrosłem z tego.
@1989, post #51
@RadoslawF, post #55
to twórcy większości programów zadbali o możliwość uruchomienia
@grg, post #58
Bredzisz. Ile osób jeszcze musi Ci to napisać?
Ale większości użytkowników tych programów i np.: ich oczom nie było to obojętne.
@1989, post #59
tylko ich wizja Amigowania mnie nie przekonuje
wiekszosci, to ile tych kart sprzedalo sie ogolem, 1000 sztuk czy moze wiecej niz 1000 sztuk , ile to moze byc, 1% wszystkich sprzedanych Amig ?