@zyga64, post #209
Można się spierać, czy konkurencja nie nadążała z implementacją nowych ficzerów, czy M$ stosował inne ciemne zagrywki
@zyga64, post #211
@adam_mierzwa, post #214
@Motyl, post #206
Chyba miło jest, gdy system od razu sam zainstaluje wszystkie potrzebne drivery, szczególnie do Wi-Fi i LAN...
Nowe API - czyli łatwiej i ładniej dla programistów
OpenSearch - zintegrowane wyszukiwanie (Flickr, SharePoint itp.) i przeciąganie
PowerShell - fajna sprawa dla administratorów i programistów
Problem Steps Recorder / Troubleshooting Platform - nagrywanie "problemu", pomoc
XP Mode - wirtualna maszyna
Direct Access - dostęp do rozproszonych zasobów firmowych , zdalne zarządzanie w domenie
BranchCache - cache'owanie pobieranych danych na każdej maszynie w domenie
AppLocker - blokowanie wybranych aplikacji (no, to akurat dużo miejsca nie zajmuje)
BitLocker - szyfrowanie dysków (dla mnie osobiście jest to najfajniejsza funkcja, bo nie musimy już używać w firmie SafeGuarda, który wymagał lokalnego zalogowania po resecie - przy pracy zdalnej lipa...)
o tyle dzisiaj M$ musi stosowac niejasne zagrywki, bo tej przewagi juz nie widac.
np: przecietny urzednik nie wykorzysta wiecej jak kilka % mozliwosci takiego pakietu
Zgoda, ale dlaczego więcej żre prądu a laptop grzeje się bardziej jak pod Windows? Pytałem o to kiedyś w innym wątku i w sumie nie wiem.
@adam_mierzwa, post #216
Zgoda, ale dlaczego więcej żre prądu a laptop grzeje się bardziej jak pod Windows? Pytałem o to kiedyś w innym wątku i w sumie nie wiem.
@gx, post #219
@marcolini, post #220
U mnie pod linuksem bardzo mocna karta wifi działała o niebo gorzej niż pod Win 7, ledwo łączyła się z punktami które pod Windows dawały stabilne połączenie.
Karty graficzne z kolei, pod linuksem wykorzystują pewnie ze 40-50 % swojego potencjału, więc sterownik może być mniejszy skoro i tak technologie jak PhysX są nieużywane (bo i co ma jej używać, Tux Racer ? ).
No i dlatego między innymi Win 7 potrzebuje tylu gigabajtów., zresztą te linuksy "dla ludu" też potrzebują ładnych kilku gigabajtów więc różnica nie poraża.
A czy linuks x64 potrafi uruchomić 32 bitowy program ? Nie, trzeba mieć wersję x64 programu, Windows 64 bit uruchamia x86 bez problemu.
@marcolini, post #220
U mnie pod linuksem bardzo mocna karta wifi działała o niebo gorzej niż pod Win 7
Karty graficzne z kolei, pod linuksem wykorzystują pewnie ze 40-50 % swojego potencjału
A do krytykantów Windows mam jedną uwagę, to zróbcie system który w 200 MB będzie miał to co Win 7, gadać każdy potrafi.
No i dlatego między innymi Win 7 potrzebuje tylu gigabajtów
zresztą te linuksy "dla ludu" też potrzebują ładnych kilku gigabajtów więc różnica nie poraża
A czy linuks x64 potrafi uruchomić 32 bitowy program ? Nie, trzeba mieć wersję x64 programu
Windows 64 bit uruchamia x86 bez problemu
@marcolini, post #220
@rePeter, post #225
@GumBoy, post #226
@gx, post #227
@Wojox, post #230
@marcolini, post #220
@trn73, post #232
@GumBoy, post #231
@marcolini, post #223
Jak ktoś ma dobrą robotę to na forum wpada raz na kilka dni a nie co pięć minut
@Wojox, post #236