[#271] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1
Pamietam na Amigę 1200 pakiet Wordsworth. Czy jest szansa na odpalenie go pod Mosem?
[#272] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@Raul, post #271

O ile pamietam to Wordworth dziala...ew przeszukam archiwum i postaram sie uruchomic.
(jeszcze FinalWriter chyba dzialal)
[#273] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@Raul, post #271

Pamietam na Amigę 1200 pakiet Wordsworth. Czy jest szansa na odpalenie go pod Mosem?

Ze trzy lata temu działał, w miarę stabilnie. Później nie uruchamiałem i już go chyba nie mam na żadnej maszynie.
[#274] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@krashan_, post #273

Ja mam i działa.
[#275] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@Sventevith, post #274

Mógłbyś to wystawić do pobrania? Z góry dziękuję
[#276] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1
[#277] Re: Już za jakiś czas... będzie można narzekać na brak MorphOS-a 3.1

@gx, post #252

to moze zacznijmy od nienormalnego

http://www.h264info.com/clips.html

1. I Am Legend – 1080p Trailer
Download Link: i_am_legend-1080p_blu-ray_trailer.zip (121 MB)
Video Type: 1920×816 (1080p), 23.967 FPS, Blu-ray Profile
Audio Type: AAC, 5.1 Channel

2. The Simpsons Movie – 1080p Trailer
Download Link: simpsons_movie_1080p_hddvd_trailer.zip (140 MB)
Video Type: 1920×800 (1080p), 23.967 FPS, SA-HD-DVD Profile
Audio Type: AAC, 5.1 Channel

1 i 2 chodza na moim starutenkim (2006) laptopie z Pentium M (jeden rdzen) chodza plynnie, choc z duzym wysilkiem, ale to sa niskie profile (ok. 8Mbits), i to juz maks., PM momentami ma 100%, najczesciej 75-95%...

ps. player to mplayer optym. na P4, a mialem filmiki ktore na tym playerku pokazywaly 1 klatke na kilka sekund

później tu post#41 napisałeś, że na tym Pentium M 2.26Ghz normalnie da się oglądać tylko 720p

czyli program sprawnie pomija połowe klatek jak nie więcej. ciekawe jak sprawnie dekoduje audio, bo mosowy mplayer na filmach 1080p lepiej chodzi jak audio odpale osobno np w systemie, więc jeszcze nie jest taki sprawny jak te na x86 z tonami asemblerowego kodu :)

ale to sa niskie profile

no nie wiem, bo przy pierwszym filmie pisze, że to jest "Blu-ray Profile"

swoją drogą jak bitrate jest zmienne to programy pokazują głupoty.

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2012 17:47:09 przez ] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem